Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022. gada 25. oktobrīNr. 476

protokols Nr. 16, 26. punkts

Par meliorācijas un lietus ūdens kanalizācijas
sistēmu apsaimniekošanu

Ar 2011. gada 17. februāra Jūrmalas pilsētas domes lēmumu Nr. 94 “Par meliorācijas un lietus ūdens kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu” tika nolemts pilnvarot pašvaldības sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” (reģistrācijas Nr. 40003275333) apsaimniekot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai piederošās meliorācijas (notekgrāvji un caurtekas) sistēmas un lietus ūdens kanalizācijas (akas, gūlijas un cauruļvadus) sistēmas. Pamatojoties uz šo lēmumu, tika veikti grozījumi starp Jūrmalas pilsētas domi un sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” 2002. gada 2. janvāra noslēgtajā pilnvarojuma līgumā Nr. 16.

Pamatojoties uz 2021. gada 30. septembra Jūrmalas domes nolikuma Nr. 15 “Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes nolikums” 6.11. apakšpunktu, Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldes uzdevumos ietilpst pašvaldības meliorācijas sistēmu un lietus ūdens kanalizācijas sistēmu attīstības plānošana, apsaimniekošana un uzturēšana. Lai pārņemtu meliorācijas un lietusūdens kanalizācijas sistēmas no kapitālsabiedrības un nodotu Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Inženierbūvju nodaļas pārvaldīšanā, 2022. gada 27. jūnijā tika izdots Administrācijas rīkojums Nr. 1.1-14/22/191 un izveidota Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības meliorācijas un lietusūdens kanalizācijas sistēmu pārņemšanas komisija. Saskaņā ar minētās komisijas 2022. gada 5. oktobra salīdzināšanas aktu (reģistrēts lietvedībā ar nr. 1.1-33/822), ir apzinātas un uzskaitītas meliorācijas un lietus ūdens kanalizācijas sistēmas.

Ņemot vērā minēto un to, ka saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 15. panta pirmo un otro daļu notekūdeņu savākšana un pretplūdu pasākumi ir pašvaldības autonomo funkcijās ietilpstoši atsevišķi pārvaldes uzdevumi un tā izpilde kopumā ir Administrācijas kompetencē, lai racionāli un lietderīgi pārvaldītu un apsaimniekotu meliorācijas un lietus ūdens kanalizācijas infrastruktūru, pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 21. panta pirmās daļas 23. punktu, Jūrmalas dome nolemj:

1. Izbeigt ar 2023. gada 1. janvāri uzdoto pilnvarojumu pašvaldības sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” apsaimniekot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai piederošās meliorācijas sistēmas un lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un atzīt par spēku zaudējušu 2011. gada 17. februāra Jūrmalas pilsētas domes lēmumu Nr. 94 “Par meliorācijas un lietus ūdens kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu”.

2. Ar šī lēmuma stāšanās spēkā brīdi pārņemt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības lietus ūdens kanalizācijas sistēmas saskaņā ar 1 .pielikumu un meliorācijas sistēmas saskaņā ar 2. pielikumu, un uzdot Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Inženierbūvju nodaļai nodrošināt to turpmāku uzturēšanu un apsaimniekošanu.

3. Uzdot Administrācijas Īpašumu pārvaldes Kapitālu daļu pārvaldīšanas nodaļai sagatavot vienošanos par 2002. gada 2. janvāra pilnvarojuma līguma Nr. 16, kas noslēgts starp Jūrmalas pilsētas domi un sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas ūdens” izbeigšanu ar 2022. gada 31. decembri.

4. Šī lēmuma izpildi kontrolēt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums Nr.1 PDF

Pielikums Nr.2 PDF


Lejupielāde: DOC un PDF