Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022. gada 24. novembrīNr. 524

protokols Nr. 17, 5. punkts

Par izstāšanos no starptautiskās organizācijas
“Union of the Baltic Cities”

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) starptautiskajā organizācijā “Union of the Baltic Cities” (turpmāk – Organizācija) iestājās 1999. gadā. Organizācijas mērķis ir nodrošināt pilsētu, kas ir ieinteresētas Baltijas jūras reģiona attīstībā, sadarbības stiprināšanu, lai īstenotu savu ieguldījumu šī reģiona attīstībā un harmonisku attiecību veicināšanā starp Eiropas tautām.

Par dalību Organizācijā tiek maksāta biedra nauda, kas gadā ir 3541,00 euro (trīs tūkstoši pieci simti četrdesmit viens euro un 00 centi). Organizācijas biedru tikšanās notiek vismaz 2 - 3 reizes gadā. Kopš 1999. gada Pašvaldība ir organizējusi vienu tūrisma sanāksmi Jūrmalā, kura norisinājās 2006. gadā no 27. līdz 29. septembrim. Pašvaldības iestāžu pārstāvji, sākot ar 2014. gadu, vismaz reizi gadā ir piedalījušies kādā no Organizācijas rīkotajām komisijas sanāksmēm, tomēr, ņemot vērā kopš 2020. gada ar Covid- 19 saistītos pārvietošanās ierobežojumus, Pašvaldības iesaiste Organizācijas darbībā ir samazinājusies. 2022. gada laikā, izvērtējot iesaistes iespējas un Pašvaldības iesaistīto iestāžu viedokļus, ir secināts, ka turpmāka Pašvaldības darbība Organizācijā nav lietderīga un ir finansiāli neizdevīga.

Saskaņā ar Organizācijas statūtiem biedrs var jebkurā laikā izstāties no Organizācijas, tādējādi izbeidzot visas iesaistīto pušu savstarpējās saistības.

Uz lēmuma pieņemšanas dienu Pašvaldībai ar Organizāciju parādsaistību nav.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Jūrmalas dome nolemj:

1. Izstāties no Organizācijas.

2. Uzdot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai informēt Organizāciju par pieņemto lēmumu.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF