Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022. gada 24. novembrīNr. 573

protokols Nr. 17, 64. punkts

Grozījumi Jūrmalas domes 2022. gada 26. maija lēmumā Nr. 226
“Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības saistību apmēra
palielināšanu transporta infrastruktūras, tai skaitā
ceļu un to kompleksa, investīciju projektiem”

Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15. panta pirmās daļas 2. punktu viena no pašvaldības autonomajā funkcijām ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecība, rekonstruēšana un uzturēšana; ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana; atkritumu savākšanas un izvešanas kontrole; pretplūdu pasākumi; kapsētu un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošana un uzturēšana).

Jūrmalas dome 2022. gada 22. aprīlī pieņēma lēmumu Nr. 164 “Par ielu pārbūves investīciju projektu pieteikumu iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un projektu īstenošanu pēc valsts budžeta aizdevuma apstiprināšanas”, tajā skaitā apstiprinot investīciju projektu “Baznīcas ielas pārbūve posmā no Dubultu prospekta līdz Slokas ielai, Jūrmalas valstspilsētā”, “Tallina ielas pārbūve posmā no Satiksmes ielas līdz Līču ielai, Jūrmalas valstspilsētā”, “Babītes ielas pārbūve posmā no A10 līdz Priedaines dzelzceļa pārbrauktuvei, Jūrmalas valstspilsētā (turpmāk – projekti) būvdarbu izmaksu kopsummu 1 443 793.61 euro (viens miljons četri simti četrdesmit trīs tūkstoši septiņi simti deviņdesmit trīs euro un 61 cents) apmērā, nosakot šādus finansējuma avotus: pašvaldības līdzfinansējums 216 569.05 euro (divi simti sešpadsmit tūkstoši pieci simti sešdesmit deviņi euro, 05 centi) apmērā un valsts aizdevums 1 227 224.56 euro (viens miljons divi simti divdesmit septiņi tūkstoši divi simti divdesmit četri euro, 56 centi) apmērā.

Pamatojoties uz Publisko iepirkumu likumu un atklātā konkursa “Būvdarbi ielu pārbūvei Jūrmalas valstspilsētā” ar ID Nr. JVA 2022/17 3.daļas rezultātiem, starp Jūrmalas valstspilsētas administrāciju (turpmāk – Administrācija) un sabiedrību ar ierobežotu atbildību “LIKTENIS”, reģistrācijas Nr.40002004168, (turpmāk – Izpildītājs) 2022. gada 14. maijā noslēgts būvdarbu līgums Nr.1.2-16.4.2/22-573 par Tallina ielas pārbūvi posmā no Satiksmes ielas līdz Līču ielai, Jūrmalas valstspilsētā un objekta nodošanu ekspluatācijā, par kopējo līguma summu 414 394.76 euro (četri simti četrpadsmit tūkstoši trīs simti deviņdesmit četri euro, 76 centi) (turpmāk – Līgums).

Līguma izpildes laikā, veicot zemes klātnes ierakuma darbus Tallinas ielā, tika konstatēts, ka zem izbūvējamā gājēju celiņa un ielas segas konstrukcijas, vairāk kā viena metra dziļumā ir melnzeme/grunts, kas neatbilst Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas Valsts ceļi”, reģistrācijas Nr.40003344207, aktuālajām „Ceļu specifikācijas” prasībām (turpmāk – Ceļu specifikācijas). Secīgi veicot skatrakumus vairākās vietās projektējamās trases zonās visā objektā zem izbūvējamās gājēju un ielas seguma arī tika konstatēta melnzeme/grunts dziļumā līdz vienam metram. Projektētās seguma konstrukcijas izbūve nav pieļaujama uz esošās vājas nestspējas zemes klātnes. Lai izbūvētu projektēto ceļa segas konstrukciju, atbilstoši Ceļu specifikācijās noteiktajām prasībām, jāveic nederīgās melnzemes/grunts izrakšana līdz atbilstošai minerālai gruntij, veicot grunts/melnzemes nomaiņu ar salizturīgās kārtas būvniecību. Līguma noteikto būvdarbu veikšana nav iespējama bez iepriekš noradītajiem papildus darbiem, jo ievērojot būvniecības tehnoloģiskos procesus, veicamo būvdarbu secību, papildus darbus nav iespējams tehniski atdalīt no sākotnējā Līgumā paredzētajiem būvdarbiem.

Ņemot vērā, ka Līguma izpildes laikā konstatēti būtiski apstākļi, kā rezultātā nepieciešami papildus būvdarbi, kas sākotnēji netika iekļauti projektā, nebija paredzami un atklājās pēc būvdarbu uzsākšanas, un ierobežo uzsākto būvdarbu norisi, kā arī, lai realizētu būvniecības ieceri un kvalitatīvi izpildītu Līgumā noteiktos darbus, ir nepieciešams papildus finansējums papildus veicamo būvdarbu apmaksai.

Administrācijā 2022. gada 16. novembrī tika saņemta Izpildītāja vēstule - Kopsavilkums Nr. 1 par darba apjoma izmaiņām būvobjekta “Tallinas ielas posms no Satiksmes ielas līdz Līču ielai un Artilērijas ielas posms no Satiksmes ielas līdz Līču ielai, Jūrmalas valstspilsētā” realizācijā (Administrācijas lietvedības sistēmā reģistrēts ar Nr. 6 - 25/22-5834), kurā Izpildītājs būvniecības ieceres realizācijā iekļaujamos papildus darbus apņemas veikt par 111 800.76 euro (viens simts vienpadsmit tūkstoši astoņi simti euro, 76 centi).

Minēto projektu īstenošanai piešķirtais Valsts kases aizņēmuma apmērs paliek nemainīgs, līdz ar to ir palielināms Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums par 111 800.76 euro, tajā skaitā 2022. gadā finansējums paliek nemainīgs, bet 2023. gadā ir palielināms par 111 800.76 euro.

Ņemot vērā minēto, Jūrmalas dome nolemj:

Izdarīt Jūrmalas domes 2022. gada 26. maija lēmumā Nr. 226 “Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības saistību apmēra palielināšanu transporta infrastruktūras, tai skaitā ceļu un to kompleksa, investīciju projektiem” šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.punkta preambulu šādā redakcijā:

“4. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetā prioritārā kārtā paredzēt līdzfinansējumu 2023. gada budžetā līdz 313 089.61 euro (trīs simti trīspadsmit tūkstoši astoņdesmit deviņi euro, 61 cents) zemāk norādīto transporta infrastruktūras, tai skaitā ceļu un to kompleksa, investīciju projektu īstenošanai:”;

2. Izteikt 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“4.2.“Tallina ielas pārbūve posmā no Satiksmes ielas līdz Līču ielai, Jūrmalas valstspilsētā” 139 772.41 euro (viens simts trīsdesmit deviņi tūkstoši septiņi simti septiņdesmit divi euro, 41 cents);”.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Atvērt spēkā esošo redakciju

Lejupielāde: DOC un PDF