Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 27. aprīlīNr. 186

protokols Nr. 4, 35. punkts

Par dalību Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas
valsts programmas 2023.-2025. gadam projektu konkursā
“Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī”
un projekta īstenošanu tā apstiprināšanas gadījumā

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 8. punktu, Jaunatnes likuma 12. panta trešo daļu, saskaņā ar Jūrmalas valstspilsētas Attīstības programmas 2023. – 2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. –2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu” Rīcības plāna prioritātes “Konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība (I)” rīcības virziena “Interešu izglītības, mūžizglītības un brīvā laika iespēju integrācija, t.sk. darbs ar jaunatni” (I4), uzdevuma I 4.1. “Attīstīt mūsdienīgu interešu izglītību un neformālo izglītību, t.sk. brīvā laika pavadīšanu” darbību I 4.1.1. “Interešu izglītības programmu un neformālās izglītības daudzveidība, pieejamība un pilnveide”, prioritātes “Atvērta un gudra pārvaldība (A)”, rīcības virziena “Ilgtspējīgas pilsētas attīstības plānošana (A2)”, uzdevuma A 2.2. “Sabiedrības iesaiste pilsētas attīstībā” darbību A 2.2.2. “Veikt jauniešu interešu izpēti, nodrošināt iespēju izteikt viedokli par aktuāliem jautājumiem un iesaistīties šo jautājumu risināšanā” un darbību A 2.2.4. “Attīstīt Jūrmalas skolēnu pašpārvalžu sadarbību pilsētā, nodrošinot visu Jūrmalas skolu iesaisti” un ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 1. februāra rīkojuma Nr. 1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1. punktu, kā arī atbilstoši atklāta projektu konkursa “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī” nolikumam un pamatojoties uz Jūrmalas domes Apvienotās komitejas 2023. gada 25. aprīļa ārkārtas sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-28/1), Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļas Jaunatnes iniciatīvu centra (turpmāk – JIC) dalību Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.- 2025. gadam projektu konkursā “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī” ar projekta pieteikumu “Lai tā māja rūc!” un projekta īstenošanu tā apstiprināšanas gadījumā (turpmāk – projekts).

2. Noteikt projekta mērķi – veicināt jaunatklātās Kauguru jauniešu mājas atpazīstamību un Jaunatnes iniciatīvu centra identitāti, iepazīstinot Jūrmalas jauniešus ar brīvā laika pavadīšanas iespējām un ar jauniešu līdzdalību paplašināt iespēju klāstu.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. Stiprināta jauniešu mājas atpazīstamība jauniešu vidū.

3.2. Uzsākta mobilā jaunatnes darba veikšana ārpus Kauguriem.

3.3. Izveidota sadarbība ar jauniešu mājas komersantiem un izveidota kopēja vīzija abpusējai pilnveidei.

3.4. Stiprinātas jauniešu līdzdalības grupas un to zināšanas – Jauniešu dome un pašpārvaldes.

3.5. Atbalstītas jauniešu iniciatīvas, kas radušās ideju hakatonā, izstrādājot plānu, kādā pilnveidot Kauguru jauniešu mājas telpas.

3.6. Paplašinātas jauniešu mājas iespējas, pilnveidojot jauniešu mājas materiāltehnisko bāzi.

3.7. Jaunatnes darbinieki ieguvuši zināšanas par darba formām ar sociāla riska jauniešiem.

4. Noteikt projekta indikatīvo īstenošanas laiku no 2023. gada 3. jūlija līdz 2023. gada 31. oktobrim.

5. Noteikt projekta kopējās indikatīvās izmaksas 7000,00 euro (septiņi tūkstoši euro un 00 centi), kas 100 % apmērā ir valsts budžeta finansējums, kuru piešķir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

6. Projekta apstiprināšanas gadījumā, projekta īstenošanai nepieciešamo priekšfinansējumu līdz 700,00 euro (septiņi simti euro un 00 centi) jeb 10% apmērā no 5. punktā noteiktā finansējuma paredzēt no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada budžeta.

7. Uzdot JIC projekta pieteikuma iesniegšanu Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrā līdz 2023. gada 21. maijam.

8. Projekta apstiprināšanas gadījumā, projekta īstenošanas līguma noslēgšanu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru uzdot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram.

9. Projekta ieviešanu uzdot JIC.

10. Projekta norises gaitu pārraudzīt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai.

Priekšsēdētāja vietnieks

J. Lediņš


Lejupielāde: DOC un PDF