Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 29. jūnijāNr. 231

protokols Nr. 7, 2. punkts

Par atļauju amatu savienošanai

Jūrmalas dome 2023. gada 20. jūnijā ir saņēmusi Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktores Ineses Kārkliņas iesniegumu ar lūgumu savienot Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktora amatu ar Jūrmalas domes deputāta, Tūrisma un kurortoloģijas jautājumu komitejas priekšsēdētāja amatu.

Likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 8.1 panta piektās daļas 1. un 2. punkts noteic, ka šajā likumā noteiktajos gadījumos valsts institūcijai, saņemot lūgumu atļaut valsts amatpersonas amatu savienot ar citu amatu, ir pienākums izvērtēt, vai amatu savienošana neradīs interešu konfliktu, nebūs pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai, un mēneša laikā pieņemt lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikšanos izsniegt atļauju amatu savienošanai.

Saskaņā ar Izglītības likuma 1. panta 7. punktu izglītības iestāde ir valsts, pašvaldību, valsts augstskolu vai citu juridisko vai fizisko personu dibināta iestāde, kuras uzdevums ir izglītības programmu īstenošana ir viens no darbības veidiem. Savukārt Izglītības likuma 30. panta piektās daļas 2. punkts nosaka, ka direktors ir izglītības iestādes vadītājs pamatizglītības, vidējās izglītības iestādēs, koledžas, profesionālās ievirzes, interešu izglītības iestādēs. Tādējādi skolas direktora amats uzskatāms par publiskas personas iestādes vadītāja amatu.

Saskaņā ar likumu „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 4. panta pirmās daļas 16. punktu Inese Kārkliņa ir valsts amatpersona minētā likuma izpratnē, līdz ar to likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteiktajā kārtībā ir jāsaņem rakstveida atļauja amatu savienošanai.

Likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 1. panta 5. punkts noteic, ka interešu konflikts ir situācija, kurā valsts amatpersonai, pildot valsts amatpersonas amata pienākumus, jāpieņem lēmums vai jāpiedalās lēmuma pieņemšanā, vai jāveic citas ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības, kas ietekmē vai var ietekmēt šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses.

Saskaņā ar likumu „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 4. panta pirmās daļas 16. punktu publiskas personas iestādes vadītājs ir valsts amatpersona minētā likuma izpratnē un atbilstoši minētā likuma 7. panta ceturtās daļas 2. punkta “b” apakšpunktam publiskas personas iestādes vadītājam ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu publiskas personas institūcijā.

Izvērtējot 2019. gada 14. augusta darba līgumu Nr. 17-10/130, kas noslēgts starp Jūrmalas domi (no 2022. gada 1. janvāra Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība) un Inesi Kārkliņu un amata aprakstu, Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktoram noteiktie pienākumi ir: vadīt un organizēt Jūrmalas Vaivaru pamatskolas darbu un būt atbildīgam par iestādes darbu, nodrošināt mācību procesa nepārtrauktību un atbilstību Valsts izglītības standartiem, nodrošināt iestādi ar amatam atbilstošas kvalifikācijas pedagogiem un darbiniekiem, pieņemt un atbrīvot no darba pedagogus un darbiniekus saskaņā ar Darba likumu un Izglītības un zinātņu ministrijas noteiktajām kvalifikācijas prasībām, izglītības iestādes iekšējo normatīvo aktu, attīstības plāna un izglītības programmu izstrādi un izglītības iestādes intelektuālo, finanšu un materiālo resursu efektīvu izmantošanu.

Jūrmalas domes deputāta, Tūrisma un kurortoloģijas jautājumu komitejas priekšsēdētāja amatu uzdevumi pašvaldības darba reglamentā noteiktajā kārtībā ir: ierosināt komitejas sēdes sasaukšanu, sagatavot jautājumu izskatīšanu komitejas sēdē, sadarbībā ar Jūrmalas valstspilsētas Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvo nodaļu sagatavot komitejas sēdes darba kārtību, noteikt sēdes norises iespēju videokonferences režīmā, kā arī balsošanas veidu, vadīt attiecīgo komitejas sēdi vai apvienoto komitejas sēdi, parakstīt komitejas sēdes protokolu, nodrošinot komitejas lēmumu ierakstīšanu tajā, ziņot par komitejā izskatītajiem jautājumiem domes sēdē.

Ņemot vērā iepriekš minēto, secināms, ka Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktora amata un Jūrmalas domes deputāta, Tūrisma un kurortoloģijas jautājumu komitejas priekšsēdētāja amata pienākumu izpildes savienošanā nav konstatējamas interešu konflikta pazīmes un šī savienošana nerada interešu konfliktu, kā arī tā nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas pienākumu pildīšanai.

Atbilstoši likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” vispārīgajam regulējumam amatpersona pati ir atbildīga par interešu konflikta nepieļaušanu un valsts amatpersonas ētikas normu ievērošanu, līdz ar to, neraugoties uz kompetentās institūcijas doto atļauju savienot amatus, Inesei Kārkliņai ir pienākums jebkurā brīdī izvērtēt interešu konflikta iespējamību un rīcības atbilstību amatpersonas ētikas normām, ja, pildot Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktora amatu un Jūrmalas domes deputāta, Tūrisma un kurortoloģijas jautājumu komitejas priekšsēdētāja amata pienākumus, pastāv iespēja, ka amatpersona var nonākt interešu konflikta situācijā.

Pamatojoties uz likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 7. panta ceturtās daļas 2. punkta “b” apakšpunktu , 81. pantu, Jūrmalas dome nolemj:

Atļaut Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktorei Inesei Kārkliņai savienot Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktora amatu ar Jūrmalas domes deputāta, Tūrisma un kurortoloģijas jautājumu komitejas priekšsēdētāja amata pienākumu izpildi.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmo daļu, 76. panta pirmo un otro daļu, 79. panta pirmo daļu, 188. panta otro daļu un 189. panta pirmo daļu lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā, pieteikumu iesniedzot Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā pēc pieteicēja adreses [fiziskā persona — pēc deklarētās dzīvesvietas adreses, papildu adreses (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma izpratnē) vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas, juridiskā persona — pēc juridiskās adreses].

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF