Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 29. jūnijāNr. 300

protokols Nr. 7, 79. punkts

Par transportlīdzekļa Opel Zafira, valsts
reģistrācijas numurs GG7464,
atsavināšanu

Izskatot Jūrmalas Centrālās bibliotēkas ierosinājumu par transportlīdzekļa Opel Zafira, valsts reģistrācijas numurs GG7464 (turpmāk – Kustamā manta), pirmā reģistrācija 2006. gada 15. decembrī, atsavināšanu, Jūrmalas dome konstatē turpmāk minēto:

1. Atbilstoši Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma (turpmāk – Likums) 4. panta otrajai daļai publiskas personas mantas atsavināšanu var ierosināt attiecīgās iestādes vadītājs, kā arī cita institūcija (amatpersona), kuras valdījumā vai turējumā atrodas publiskas personas manta. Kustamā manta ir Jūrmalas Centrālās bibliotēkas īpašumā un turējumā, līdz ar to Jūrmalas Centrālā bibliotēka ir tiesīga ierosināt mantas atsavināšanu.

2. Likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktā noteikts, ka publiskas personas kustamo mantu var atsavināt, pārdodot par brīvu cenu.

3. Likuma 37. panta pirmās daļas 1. punkts noteic, ka pārdot publiskas personas mantu par brīvu cenu var, ja kustamās mantas atlikusī bilances vērtība pēc grāmatvedības uzskaites datiem ir mazāka par 700,00 euro (septiņi simti euro 00 centi), šajā gadījumā pārdošanas cena nedrīkst būt mazāka par atlikušo bilances vērtību.

4. Kustamās mantas atlikusī bilances vērtība pēc grāmatvedības uzskaites datiem uz 2023. gada 23. martu ir 0,00 euro (nulle euro 00 centi).

5. Saskaņā ar 2023. gada 28. marta Novērtēšanas aktu transportlīdzekļa vērtība noteikta 300,00 euro (trīs simti euro 00 centi). Kustamā manta ir sliktā tehniskā stāvoklī. Transportlīdzeklim konstatēti sekojoši bojājumi: virsbūves mehāniski bojājumi, virsbūves krāsojuma defekti, salona apdares defekti, būtiska virsbūves korozija. Transportlīdzeklim nav spēkā esoša transportlīdzekļa valsts tehniskā apskate (derīga līdz 13.02.2023.). Konstatēts, ka Kustamās mantas atjaunošana nav ekonomiski izdevīga.

6. Izvērtējot Kustamās mantas, kas nepieciešama pašvaldības un Jūrmalas Centrālās bibliotēkas funkciju nodrošināšanai, nolietojumu, lietderīgi ir Kustamo mantu atsavināt – pārdodot to par brīvu cenu.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Pašvaldību likuma 73. panta ceturto daļu, Likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktu, 4. panta pirmo daļu, 6. panta otro daļu, 37. panta pirmās daļas 1. punktu, Jūrmalas dome nolemj:

1. Atsavināt Kustamo mantu, nosakot atsavināšanas veidu, pārdodot to par brīvu cenu.

2. Apstiprināt Kustamās mantas cenu 300,00 euro (trīs simti euro 00 centi).

3.  Uzdot Jūrmalas Centrālajai bibliotēkai divu nedēļu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas, sagatavot pirkuma, pārdevuma līgumu, organizēt un rīkot Kustamās mantas atsavināšanu.

4. Publicēt sludinājumu par Kustamās mantas pārdošanu par brīvu cenu 300,00 euro (trīs simti euro 00 centi), nosakot, ka pieteikums nosūtāms uz e-pastu jba@jurmala.lv. Ja piesakās divi vai vairāk pretendenti, līgums tiks slēgts ar to pretendentu, kurš pirmais iesniedzis pieteikumu. Ja pretendenta vainas dēļ divu nedēļu laikā līgums netiks noslēgts, tad līgumu tiks piedāvāts slēgt nākamajam pretendentam, kurš iesniedzis pieteikumu.

5. Atsavināšanas rezultātā iegūtie naudas līdzekļi ieskaitāmi Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetā.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF