Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā

Zaudējis spēku ar domes 2024.gada 24.aprīļa 153.lēmumu

2023. gada 30. novembrīNr. 559

protokols Nr. 14, 47. punkts

Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas
noteikšanu Jūrmalas valstspilsētas
administratīvajā teritorijā

Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39. panta pirmās daļas 1. punktā noteikts, ka nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas (izņemot sadzīves atkritumu reģenerāciju) maksu atkritumu sākotnējam radītājam vai valdītājam veido pašvaldības lēmumā apstiprinātā maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, kurā tiek ietvertas visas izmaksas par nešķiroto un dalīti savākto atkritumu savākšanu, [..] kā arī starpība starp dalīti savāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas izmaksām un šā likuma 39.1 pantā noteikto maksu. 2024. gada 1. janvārī spēkā stāsies Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39.1 panta grozījumi, paredzot, ka maksu par dalīti savākto bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu pašvaldība nosaka 60 procentu apmērā no šā likuma 39. panta pirmajā daļā noteiktās maksas, kā rezultātā bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas maksa ir samazināma par 20 procentiem no šobrīd esošās maksas.

Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma Pārejas noteikumu 52. punktam līdz 2023. gada 31. decembrim pašvaldība un tās izvēlētais sadzīves atkritumu apsaimniekotājs veic grozījumus līgumos par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu attiecībā uz nešķiroto sadzīves atkritumu un bioloģisko atkritumu maksas apmēru saskaņā ar šā likuma 39. un 39.1 pantā paredzēto maksas noteikšanas kārtību. No minētā izriet, ka pašvaldībām ir pienākums nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas maksas noteikšanu, tādā apmērā, lai tiktu sasniegta likumā noteiktā atkritumu apsaimniekošanas maksas proporcija.

2017. gada 14. martā starp Jūrmalas pilsētas domi un sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Clean R”, reģistrācijas Nr. 40003682818, ir noslēgts līgums Nr. 1.2-16.4.3/259 par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas administratīvajā teritorijā (turpmāk - līgums). Lai izpildītu Atkritumu apsaimniekošanas likuma nosacījumus un nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību un kvalitāti, ir pārskatāms nešķiroto sadzīves atkritumu tarifs.

Ņemot vērā iepriekš minēto, un saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8. pantu, Jūrmalas dome nolemj:

1. Apstiprināt maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, kurā tiek ietvertas visas izmaksas par nešķiroto un dalīti savākto atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un, kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, par uzglabāšanu un šo darbību veikšanai nepieciešamo infrastruktūras objektu izveidošanu un uzturēšanu, kā arī maksā iekļauto starpību starp dalīti savākto bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas izmaksām atbilstoši noslēgtajam līgumam - 124,28 euro (neieskaitot pievienotās vērtības nodokli) apmērā par 1 tonnu un 6,63 euro (neieskaitot pievienotās vērtības nodokli) apmērā par 1 m3.

2. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Īpašumu pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļai nodrošināt lēmuma izpildi.

3. Lēmums stājas spēkā ar 2024. gada 1. janvāri.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe