Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 22. februārīNr. 66

protokols Nr. 3, 37. punkts

Par kolektīvā iesnieguma izskatīšanu

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – Administrācija) 2024. gada 30. janvārī tika saņemts kolektīvais iesniegums, kas lietvedības sistēmā reģistrēts ar Nr. 1-39/24S-1179 (turpmāk – kolektīvais iesniegums), saistībā ar platformā ManaBalss.lv publicēto parakstu vākšanas iniciatīvas “Par iespēju Jūrmalas pludmalēs pastaigāties ar suņiem” atbalstu, kuru ir parakstījuši 1889 atbalstītāji.

Administrācija atbilstoši Pašvaldību likuma (turpmāk – likums) 57. panta pirmās daļas noteikumiem, kolektīvā iesnieguma parakstītāju datus nosūtīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, lai pārliecinātos par parakstītāju atbilstību likuma 56. panta pirmās daļas prasībām.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes 2024. gada 5. februāra atbildi (lietvedības sistēmā reģistrēts ar Nr. 1.1-19/24S-1386) un sniegto informāciju, 479 personas atbilst parakstītāja statusam.

Ievērojot iepriekš minēto, secināms, ka kolektīvais iesniegums atbilst likuma 56. panta otrās daļas 2. punkta nosacījumiem, kas nosaka, ka kolektīvā iesnieguma iesniedzēju skaitam Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā ir jābūt 300 iesniedzējiem.

Atbilstoši likuma 57. panta pirmajai daļai, ja kolektīvais iesniegums atbilst minētajām prasībām, domes priekšsēdētājs nodrošina tā iekļaušanu domes nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā un izskatīšanu.

Saskaņā ar likuma 57. panta trešo daļu, atbilstoši kolektīvā iesnieguma saturam dome lemj par šā iesnieguma turpmāko virzību, nosakot par to atbildīgo pašvaldības institūciju.

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 56. un 57. pantu, Jūrmalas dome nolemj:

Uzdot Administrācijas Īpašumu pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļai sadarbībā ar Administrācijas Administratīvi juridiskās pārvaldes Juridiskā nodrošinājuma nodaļu sagatavot izvērtējumu par iniciatīvu “Par iespēju Jūrmalas pludmalēs pastaigāties ar suņiem” un triju mēnešu laikā virzīt jautājumu izskatīšanai Jūrmalas domes Pilsētsaimniecības komitejā un Jūrmalas domes sēdē.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe



Lejupielāde: DOC un PDF