Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 27. jūnijāNr. 321

protokols Nr. 9, 76. punkts

Par pārvaldes uzdevuma deleģēšanas līguma noslēgšanu
ar Mārupes novada pašvaldību par sabiedriskās
kārtības un drošības nodrošināšanu Mārupes
novada pašvaldības valdījumā esošajā
Lielupes akvatorijas daļā

Pašvaldību likuma 7. pants noteic, ka saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu pašvaldība atsevišķu tās autonomajā kompetencē ietilpstošu pārvaldes uzdevumu var deleģēt citai personai. Atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likuma 40. panta pirmajai un trešajai daļai p ubliska persona var deleģēt privātpersonai un citai publiskai personai (turpmāk — pilnvarotā persona) pārvaldes uzdevumu, ja pilnvarotā persona attiecīgo uzdevumu var veikt efektīvāk. Citai publiskai personai pārvaldes uzdevumu var deleģēt likumā noteiktajos gadījumos. Ņemot vērā minēto, pašvaldībai ir pienākums organizēt Pašvaldību likumā noteikto autonomo funkciju izpildi, lemt par kārtību, kādā izpildāmas autonomās funkcijas un nosakāmas par to izpildi atbildīgās personas, kā arī tiesības deleģēt atsevišķus valsts pārvaldes uzdevumus, kuru izpilde ietilpst pašvaldības kompetencē.

Jūrmalas pašvaldības policijā ir vērsusies Mārupes novada pašvaldība ar lūgumu izskatīt iespēju slēgt deleģēšanas līgumu par Mārupes novada pašvaldības autonomo funkciju izpildi, ar mērķis nodrošināt kvalitatīvu, stabilu un efektīvu uzdevumi izpildi saistībā ar sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības un Mārupes pašvaldības valdījumā esošajā Lielupes akvatorija daļā. Saskaņā ar Mārupes novada pašvaldības domes 2024. gada 29. maija lēmumu Nr. 52 “Par pārvaldes uzdevumu deleģēšanas līguma noslēgšanu ar Jūrmalas pašvaldības policiju” minēto pārvaldes uzdevumu efektīvāk var veikt Jūrmalas pašvaldības policija, jo tās rīcībā ir attiecīgs materiāltehniskais nodrošinājums.

Jūrmalas pašvaldības policija ir Jūrmalas domes izveidota iestāde sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā diennakts režīmā, kura saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 29. jūlija nolikumu Nr. 10 “Jūrmalas pašvaldības policijas nolikums” veic likumā “Par policiju” un citos ārējos normatīvajos aktos noteiktās funkcijas un uzdevumus, tostarp, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanu un noteiktu uzdevumu izpildi iekšējos ūdeņos. Jūrmalas pašvaldības policijas rīcībā ir nepieciešamais resurss minēto pārvaldes uzdevumu izpildei, un m inēto pārvaldes uzdevumu deleģēšana nodrošinās kvalitatīvu, stabilu un efektīvu uzdevumu izpildi abu pašvaldību valdījumā esošajā Lielupes akvatorija daļā, sasniedzot augstākus rezultātus.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Jūrmalas domes Drošības jautājumu komitejas 2024. gada 19. jūnija sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-30/5), Jūrmalas dome nolemj:

1. Noslēgt deleģēšanas līgumu (pielikums) ar Mārupes novada pašvaldību uz vienu gadu par Mārupes novada pašvaldības funkcijās ietilpstošu pārvaldes uzdevumu - nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību Mārupes novada pašvaldības valdījumā esošajā Lielupes akvatorija daļā.

2. Pilnvarot Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieku parakstīt lēmuma 1. p unktā minēto deleģēšanas līgumu.

3. Uzdot Jūrmalas pašvaldības policijas priekšniekam organizēt pārvaldes uzdevuma deleģēšanas līguma slēgšanu ar Mārupes novada pašvaldību un nodrošināt pārvaldes uzdevuma deleģēšanas līguma izpildes kontroli.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe



Pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF