Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 26. septembrīNr. 474

protokols Nr. 12, 35. punkts

Par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna
2. komponentes “Digitālā transformācija” reformu un
investīciju virziena 2.3. “Digitālās prasmes” reformas
2.3.2.r. “Digitālās prasmes sabiedrības un pārvaldes
digitālajai transformācijai” 2.3.2.1.i. investīcijas
“Digitālās prasmes iedzīvotājiem t.sk.
jauniešiem” projekta “Sabiedrības
digitālo prasmju attīstība”
īstenošanu

Pamatojoties uz informatīvā ziņojuma “Par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 2. komponentes “Digitālā transformācija” reformu un investīciju virziena 2.3. “Digitālās prasmes” reformas 2.3.2.r. “Digitālās prasmes sabiedrības un pārvaldes digitālajai transformācijai” 2.3.2.1.i. investīcijas “Digitālās prasmes iedzīvotājiem t.sk. jauniešiem” īstenošanu” un saskaņā ar 2023. gada 22. decembra vienošanos Nr. 1-14/7552 “Vienošanās par Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda projekta ieviešanu” Finansējuma saņēmēja īstenotā Atveseļošanas fonda plāna projekta “Sabiedrības digitālo prasmju attīstība”, kas noslēgta starp Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, un Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju, kuru īsteno Atveseļošanas fonda plāna 2. komponentes "Digitālā transformācija" reformu un investīciju virziena 2.3. “Digitālās prasmes” reformas 2.3.2.r. “Digitālās prasmes sabiedrības un pārvaldes digitālajai transformācijai” 2.3.2.1.i. investīcijas “Digitālās prasmes iedzīvotājiem t.sk. jauniešiem” ietvaros, lai veicinātu digitālo pašapkalpošanās prasmju attīstību sabiedrībā, tādējādi veicinot personu veiksmīgāku iekļaušanos sabiedrībā, t.sk. nodarbinātībā, ikdienas sadzīves jautājumu mūsdienīgā risināšanā un kvalitatīvas dzīves uzlabošanā, atbilstoši Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.-2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2013.-2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.-2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu” Rīcības plāna noteikto prioritāti “Konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība (I), rīcības virziena “Interešu izglītības, mūžizglītības un brīvā laika iespēju integrācija, t.sk. darbs ar jaunatni” (I4), uzdevuma I2.4. “Rast risinājumus atbalsta nodrošināšanai ikviena izaugsmei” darbību I2.4.5. “Komplekss, individualizēts atbalsts jauniešiem, kas nav iesaistīti ne izglītības apguvē, ne nodarbinātībā, lai sekmētu viņu atgriešanos izglītības apguvē vai nodarbinātībā, kā arī lai veicinātu viņu piederību vietējai kopienai” un uzdevumu I4.1.1. “Interešu izglītības programmu un neformālās izglītības daudzveidība, pieejamība un pilnveide”, atbilstoši Jūrmalas domes 2024. gada 29. augusta noteikumu Nr. 5 “Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu īstenošanas kārtības Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā noteikumi” 9.1. apakšpunktam un Jūrmalas domes Izglītības, jaunatnes un sporta jautājumu komitejas 2024. gada 12. septembra sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-33/10) , Jūrmalas dome nolemj:

1. Īstenot kā sadarbības partnerim Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 2. komponentes “Digitālā transformācija” reformu un investīciju virziena 2.3. “Digitālās prasmes” reformas 2.3.2.r. “Digitālās prasmes sabiedrības un pārvaldes digitālajai transformācijai” 2.3.2.1.i. investīcijas “Digitālās prasmes iedzīvotājiem t.sk. jauniešiem” projektu “Sabiedrības digitālo prasmju attīstība” (turpmāk – projekts) partnerībā ar finansējuma saņēmēju Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju.

2. Noteikt projekta mērķi – veicināt pašapkalpošanās prasmju attīstību Jūrmalas valstspilsētas iedzīvotājiem, lai veicinātu pašvaldības iedzīvotāju veiksmīgāku iekļaušanos sabiedrībā t.sk. nodarbinātībā, ikdienas sadzīves jautājumu mūsdienīgā risināšanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā. Pirms apmācībām uzsākšanas dalībnieks aizpilda pašnovērtējuma zināšanu testu. Testa rezultāti nosaka atbilstību vienam zināšanu līmenim:

2.1. pašvaldības iedzīvotāji bez digitālo prasmju priekšzināšanām;

2.2. pašvaldības iedzīvotāji ar minimālām digitālo prasmju zināšanām;

2.3. pašvaldības iedzīvotāji ar digitālo prasmju priekšzināšanām.

3. Noteikt ieguvumu no projekta īstenošanas - tiek samazināta plaisa starp publisko un privāto elektronisko pakalpojumu piedāvājumu un pašvaldības iedzīvotāju prasmēm tos izmantot, jo ir apgūtas jaunas vai papildinātas esošās zināšanas digitālo prasmju jomā. Projekta ietvaros apmācīti 1085 iedzīvotāji.

4. Noteikt projekta darbību īstenošanas laiku no sadarbības līguma noslēgšanas brīža līdz 2026. gada 31. martam un projekta ilgtspējas nodrošināšanu vismaz līdz 2029. gada decembrim.

5. Noteikt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības kā sadarbības partnera kopējās projekta izmaksas 71 784,91 euro (septiņdesmit viens tūkstotis septiņi simti astoņdesmit četri euro un 91 cents), saskaņā ar šī lēmuma pielikumu, tai skaitā:

5.1. attiecināmo izmaksu summa 70 893,90 euro (septiņdesmit tūkstoši astoņi simti deviņdesmit trīs euro un 90 centi), kas 100 % apmērā ir Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējums;

5.2. neattiecināmo izmaksu summa līdz 891,01 euro (astoņi simti deviņdesmit viens euro un 01 cents) pievienotās vērtības nodokļa segšanai, kas veicama no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta.

6. Noteikt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības kā sadarbības partnera līdzieguldījumu, nodrošinot mācībspēku, telpu, aprīkojuma un mācību pieejamību iedzīvotājiem, tai skaitā mācību saturā integrējot tās elektroniskās iespējas, ko pašvaldība nodrošina saviem iedzīvotājiem, kā arī sekmējot iedzīvotāju iedrošināšanu un motivēšanu mācīties.

7. Projekta priekšfinansējumu līdz 55 893,90 euro (piecdesmit pieci tūkstoši astoņi simti deviņdesmit trīs euro un 90 centi) jeb līdz 78,84 % no 5.1. apakšpunktā minētajām attiecināmajām izmaksām segt no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2025.-2026. gada budžeta. Noteikt, ka finansējuma saņēmēja pārskaitītie maksājumi par īstenotajām darbībām tiek ieskaitīti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetā.

8. Naudas plūsmas izmaiņas tiek precizētas ar kārtējā gada pašvaldības budžetu atbilstoši precizētajam aktivitāšu ieviešanas kalendārajam plānam, ja netiek pārsniegts šī lēmuma 5. punktā norādītā finansējuma apjoms.

9. Uzdot Jūrmalas Izglītības pārvaldei organizēt sadarbības līguma par projekta Nr. 2.3.2.1.i.0/1/23/I/CFLA/001 “Sabiedrības digitālo prasmju attīstība” darbību īstenošanu ar projekta īstenotāju.

10. Projekta ieviešanu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā uzdot Jūrmalas Izglītības pārvaldei.

11. Pilnvarot Jūrmalas Izglītības pārvaldes vadītāju parakstīt Sadarbības līgumu saskaņā ar šī lēmuma pielikumu.

12. Projekta norises gaitu pārraudzīt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF