Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2010.gada 7.oktobrīNr. 673

protokols Nr. 29, 8. punkts

Par atteikumu uzsākt zemes ierīcības projekta izstrādi
zemesgabalam Jūrmalā, Juglas ielā 6

Jūrmalas pilsētas domē tika izskatīts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Latinteks” 2010.gada 17.augusta iesniegums ar ierosinājumu sadalīt zemesgabalu Jūrmalā, Juglas ielā 6 (kadastra apzīmējums 1300 010 1110). Iesniegtais attīstības priekšlikums neatbilst ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošiem noteikumiem Nr.19 „Par Jūrmalas attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” apstiprinātajam Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumam.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumu zemesgabalu veidošanu nosaka „Zemesgabalu veidošanas noteikumu karte”, kas norāda, ka jaunveidojamo zemesgabalu minimālā platība šajā teritorijā ir 1200 kv.m.

Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma „Par dzīvokļa īpašumu” 5.panta pirmo daļu – „dzīvokļa īpašums ir tiesiski nedalāms”.

Latvijas Republikas Zemes ierīcības likuma 15.pants nosaka, ka īpašnieki nevar pieprasīt zemes sadalīšanu atsevišķos īpašumos, ja atdalāmie zemes gabali neatbilst attiecīgajā vietējā pašvaldībā noteiktajiem teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem, kā arī citiem normatīvajos aktos noteiktajiem gadījumiem.

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošiem noteikumiem Nr.19 „Par Jūrmalas attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atteikt uzsākt zemes ierīcības projekta izstrādi ar mērķi sadalīt zemesgabalu Jūrmalā, Juglas ielā 6 (kadastra apzīmējums 1300 010 1110) saskaņā ar pielikumu.

2. Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Rīgā, Antonijas ielā 6 viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Pielikums PDF