Latvijas Republika

LATVIJAS REPUBLIKA
JŪRMALAS PILSĒTAS DOME
LĒMUMS
Jūrmalā
2011.gada 27.janvārīNr. 29

protokols Nr. 3, 8. punkts

Par paredzētās darbības „Automaģistrāles būvniecība
posmā no autoceļa A5 un A10 krustojuma līdz Daugavgrīvas ielai
(Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4.posms)” akceptēšanu

Jūrmalas pilsētas dome ir saņēmusi Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta 2011.gada 18.janvāra vēstuli Nr.DA-11-72-nd ar lūgumu pieņemt lēmumu par paredzētās darbības „Automaģistrāles būvniecība posmā no autoceļa A5 un A10 krustojuma līdz Daugavgrīvas ielai (Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4.posms)” akceptēšanu atbilstoši Latvijas Republikas likuma „Par ietekmes uz vidi novērtējumu” 22.pantam, kurā noteikts, ka paredzētās darbības uzsākšanai nepieciešams saņemt atļauju no konkrētā projekta ietekmētajām pašvaldībām.

Ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 20.decembra lēmumu Nr.1121 „Par Rīgas Ziemeļu transporta koridora būvniecības ieceres akceptēšanu” ir atbalstīta Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4. posma būvniecības iecere nosakot, ka noraidīts piedāvātās redakcijas trases 3.variants un koriģējams 2.variants saskaņā ar publiskās apspriešanas rezultātiem.

Piedāvātais Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4.posma alternatīvais 2.variants atbilst Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā (apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes 2007.gada 12.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.19 „Par Jūrmalas Attīstības plāna (ģenerālplāna) grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” ) transporta infrastruktūrai rezervētajām teritorijām.

Izvērtējot ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu „Ietekmes uz vidi novērtējums automaģistrāles būvniecībai posmā no autoceļa A5 (Rīgas apvedceļš, Salaspils - Babīte) un A10 (Rīga - Ventspils) krustojuma līdz Daugavgrīvas ielai – Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4. posms”, Vides pārraudzības valsts biroja 2011.gada 17.janvāra atzinumu Nr.2 „Par ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu automaģistrāles būvniecībai posmā no autoceļa A5 un A10 krustojuma līdz Daugavgrīvas ielai (Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4.posms)”, valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts ceļi” 2010.gada 1.decembra Tehniskās komisijas lēmumu (protokols Nr.11) un sabiedrības viedokli, pamatojoties uz likuma „Par ietekmes uz vidi novērtējumu” 22.panta otro daļu, un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes ārkārtas Attīstības un vides jautājumu komitejas 2011.gada 21.janvāra sēdes lēmumu (protokols Nr.1.1-59/02), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Akceptēt paredzēto darbību „Automaģistrāles būvniecība no autoceļa A5 un A10 krustojuma līdz Daugavgrīvas ielai (Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4.posms)”, paredzot 2.piedāvātā Rīgas Ziemeļu transporta koridora 3. un 4. posma alternatīvā varianta būvniecības projekta turpmāku izstrādi, ievērojot Vides pārraudzības valsts biroja atzinuma obligātos nosacījumus un turpmākajā projektēšanā veicamos pasākumus.

2. Lūgt projektētājiem izvērtēt iespēju Jūrmalas šoseju posmā starp Babīti un Priedaini papildināt ar 4.braukšanas joslu katrā virzienā.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF