Paziņojums publicēts Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" 26.09.2016.
Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2016.gada 15.septembrīNr. 427

protokols Nr. 12, 1. punkts

Par Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 24.marta saistošo noteikumu Nr.8
“Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas,
teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” daļas atcelšanu

Ar Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk – Dome) 2016.gada 24.marta saistošajiem noteikumiem Nr.8 „Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu ” (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr.8) tika apstiprināti Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskā daļa, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi. Paziņojums par Saistošo noteikumu Nr.8 pieņemšanu oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” tika publicēts 2016.gada 4.aprīlī, un tie stājās spēkā 2016.gada 5.aprīlī.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs K.Gerhards 2016.gada 9.septembrī ir izdevis rīkojumu Nr.215 “Par Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 24.marta saistošo noteikumu Nr.8 “Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” darbības apturēšanu daļā” (turpmāk – Rīkojums Nr.215), ar kuru pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 26.panta pirmo daļu, uzdots apturēt Saistošos noteikumus Nr.8 daļā, kas skar Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 3.13.apakšpunktu, 22.punktu, 44.punktu un 2502.punktu.

Izvērtējot Rīkojumā Nr.215 sniegto argumentāciju par norādīto Saistošo noteikumu Nr.8 Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 3.13.apakšpunkta, 22.punkta, 44.punkta, 2502.punkta neatbilstību tiesību normām ar augstāku juridisko spēku, lai nodrošinātu Saistošo noteikumu Nr.8 satura pilnīgu atbilstību normatīvajiem aktiem un novērstu iespējamās neskaidrības to piemērošanā, secināts, ka nav lietderīga pieteikuma sniegšana Satversmes tiesā par Rīkojuma Nr.215 atcelšanu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 26.panta otro daļu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atcelt Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 24.marta saistošo noteikumu Nr.8 “Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus daļā atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra K.Gerharda 2016.gada 9.septembra rīkojumam Nr.215 “Par Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 24.marta saistošo noteikumu Nr.8 “Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” darbības apturēšanu daļā” un izdot saistošos noteikumus.

2. Domes Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai divu nedēļu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas, nosūtīt lēmumu un saistošos noteikumus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

3. Domes Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās ievietot lēmumu un saistošos noteikumus pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

4. Domes Pilsētplānošanas nodaļai piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas ievietot lēmumu un saistošos noteikumus Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā un divu nedēļu laikā pēc šī lēmuma pieņemšanas nodrošināt paziņojuma par šī lēmuma pieņemšanu un saistošo noteikumu izdošanu publicēšanu oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

5. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu par šī lēmuma pieņemšanu un saistošo noteikumu izdošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv un Jūrmalas pilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā “Jūrmalas Avīze”.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF