Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2017.gada 14.septembrīNr. 442

protokols Nr. 17, 35. punkts

Par telpu nomu Jūrmalas pilsētas pašvaldības
policijas darba nodrošināšanai

Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija (turpmāk – Pašvaldības policija) ir Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk – Dome) izveidota pašvaldības iestāde, kas darba organizācijas jautājumos sadarbojas ar Valsts policiju, un tās pienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.

Lai nodrošinātu Pašvaldības policiju ar darba telpām, 2007.gada 11.decembrī tika izsludināts konkurss telpu nomai Pašvaldības policijas vajadzībām. 2008.gada 13.martā, pamatojoties uz konkursa rezultātiem, Dome pieņēma lēmumu Nr.221 “Par nekustamā īpašuma Jūrmalā, Dubultu prospektā 2 nomāšanu no SIA “Kļavu centrs”, ar kuru tika nolemts slēgt līgumu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Kļavu centrs” par nekustamā īpašuma Jūrmalā, Dubultu prospektā 2, kas sastāv no zemesgabala (kadastra numurs 1300 010 3012) 1334 m2 platībā un administratīvās ēkas (kadastra numurs 1300 010 3012 0010) 457 m2 platībā, nomu līdz 2017.gada 31.decembrim.

Saskaņā ar minēto Domes lēmumu Pašvaldības policija 2008.gada 17.aprīlī noslēdza līgumu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Kļavu centrs” par ēkas Dubultu prospektā 2, Jūrmalā, 457 m2 platībā nomu un ēkai piegulošā zemesgabala 1334 m2 platībā apsaimniekošanu (turpmāk – Līgums). Līguma termiņš beidzas 2017.gada 31.decembrī.

Izvērtējot pašvaldības īpašumā esošās brīvās telpas un Pašvaldības policijas darbam nepieciešamo telpu specifiku, Dome konstatē, ka tās rīcībā šobrīd nav brīvu telpu, kas atbilstu Pašvaldības policijas darba specifikas prasībām un atrastos no darba organizācijas un operatīvo funkciju izpildes viedokļa stratēģiski izdevīgā vietā pilsētā, līdz ar to telpas Pašvaldības policijas darba nodrošināšanai nepieciešams nomāt no citām personām.

Lai nodrošinātu Pašvaldības policiju ar atbilstošām darba telpām, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 14.panta pirmās daļas 2.punktu, 15.panta pirmās daļas 12.punktu, Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 63.panta otro daļu, Ministru kabineta 2013.gada 29.oktobra noteikumiem Nr.1191 “Kārtība, kādā publiska persona nomā nekustamo īpašumu no privātpersonas vai kapitālsabiedrības un publicē informāciju par nomātajiem un nomāt paredzētajiem nekustamajiem īpašumiem” un 2017.gada 13.septembra Attīstības un vides jautājumu komitejas atzinumu (protokols Nr.1.2-30/4), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Uzdot Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai organizēt nomas objektu piedāvājumu atlasi nekustamā īpašuma nomai Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas darba nodrošināšanai.

2. Izveidot Nomas piedāvājumu izvērtēšanas komisiju šādā sastāvā:

2.1. Komisijas vadītājs: E.Stobovs – izpilddirektors;

2.2. Komisijas locekļi:

2.2.1. A.Bērziņš – Īpašumu pārvaldes vadītāja p.i.,

2.2.2. I.Brača – Budžeta nodaļas vadītāja;

2.2.3. M.Briede – Juridiskā nodrošinājuma nodaļas vadītājas vietniece;

2.2.4. I.Dreika – Pašvaldības īpašumu nodaļas vadītāja;

2.2.5. V.Kivkucāns – Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks.

3. Gadījumā, ja komisijas vadītājs vai loceklis ir prombūtnē, tad viņa pienākumus komisijā pilda amatpersona, kas aizvieto komisijas vadītāju vai attiecīgo komisijas locekli.

4. Apstiprināt nomas objektu piedāvājumu iesniegšanas un atlases kārtību (1.pielikums).

5. Apstiprināt nomas sludinājumā publicējamo informāciju (2.pielikums).

6. Uzdot Nomas piedāvājumu izvērtēšanas komisijai ne vēlāk kā desmit darba dienu laikā pēc nomas objektu piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām izvērtēt iesniegtos iznomāšanas pretendentu piedāvājumus un sniegt atzinumu Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai par atlases rezultātiem.

7. Uzdot Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai, pamatojoties uz Nomas piedāvājumu izvērtēšanas komisijas atzinumu, sagatavot Jūrmalas pilsētas domes lēmuma projektu par izvērtēšanas rezultātu apstiprināšanu un nekustamā īpašuma nomas līguma noslēgšanu ar izvēlēto pretendentu.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2017.gada 14.septembra lēmumam Nr.442

(protokols Nr.17, 35.punkts)

Nomas objektu piedāvājumu iesniegšanas kārtība

I. Nomas objekta piedāvājumu atlases organizēšana.

  1. Nekustamā īpašuma noma Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas (turpmāk – Pašvaldības policija) darba nodrošināšanai tiek organizēta saskaņā ar Ministru kabineta 2013.gada 29.oktobra noteikumu Nr.1191 “Kārtība, kādā publiska persona nomā nekustamo īpašumu no privātpersonas vai kapitālsabiedrības un publicē informāciju par nomātajiem un nomāt paredzētajiem nekustamajiem īpašumiem” prasībām.
  2. Lēmumu par nomas objekta piedāvājumu atlases organizēšanu pieņem Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – Dome).
  3. Pēc Domes lēmuma, pa r telpu nomu Pašvaldības policijas darba nodrošināšanai, pieņemšanas, Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļa (turpmāk – Pašvaldības īpašumu nodaļa) nodrošina lēmuma 5.punktā apstiprinātā nomas sludinājuma publicēšanu Jūrmalas pilsētas domes tīmekļa vietnē www.jurmala.lv un tā izvietošanu publiski pieejamā vietā Jūrmalas pilsētas domes telpās Jomas ielā 1/5, Jūrmalā.

II. Piedāvājumu iesniegšana.

  1. Persona, kura vēlas piedāvāt nomai nekustamo īpašumu (turpmāk – Iznomāšanas pretendents), sludinājumā norādītajā termiņā un kārtībā iesniedz Domei Iznomāšanas pretendenta piedāvājumu saskaņā ar formu un prasībām, kas norādītas sludinājumā.
  2. Piedāvājumu jāiesniedz personīgi Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5, Jūrmalā, vai atsūtot pa pastu sludinājumā noteiktajā termiņā (pasta zīmogs).
  3. Piedāvājums tiek iesniegts slēgtās aploksnē, uz kuras norādīts adresāts, Iznomāšanas pretendenta nosaukums, kontaktinformācija, atsauce uz nomas sludinājumu.

III. Piedāvājumu noformējums.

  1. Piedāvājumā iekļautajiem dokumentiem jābūt cauršūtiem, sanumurētiem, ar pievienotu satura rādītāju.
  2. Piedāvājumā iekļaujama visa sludinājumā norādītā informācija, kā arī cita informācija, ko Iznomāšanas pretendents uzskata par nepieciešamu sniegt Domei lēmuma pieņemšanai.
  3. Piedāvājums jāsagatavo latviešu valodā vienā eksemplārā. Citā valodā sagatavotajiem un iesniegtajiem dokumentiem jāpievieno Pretendenta apliecināts tulkojums latviešu valodā.

IV. Piedāvājumu izvērtēšana un pretendenta izvēle.

  1. Saņemtos Iznomāšanas pretendentu piedāvājumus apkopo Pašvaldības īpašumu nodaļa.
  2. Pēc piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām Nomas piedāvājumu izvērtēšanas komisija (turpmāk – Komisija) 10 (desmit) darba dienu laikā izvērtē Iznomāšanas pretendentu piedāvājumus un sniedz atzinumu Pašvaldības īpašumu nodaļai par Iznomāšanas pretendentu piedāvājumu atlases rezultātiem.
  3. Izvērtējot piedāvājumus, Komisija ņem vērā šādus nosacījumus:

12.1. sludinājumā publicētajām Pašvaldības policijas prasībām funkcionāli atbilstošākais nekustamais īpašums;

12.2. nekustamā īpašuma tehniskā stāvokļa atbilstība nomas sludinājumā publicētajām prasībām;

12.3. nekustamā īpašuma zemākās kopējās gada nomas un uzturēšanas izmaksas;

12.4. vai telpu nomas gadījumā pastāv/nepastāv dalītās īpašumtiesības;

12.5. pārcelšanās izmaksas un izmaksas par nekustamā īpašuma pielāgošanu Pašvaldības policijas darba nodrošināšanai nepieciešamajām prasībām.

  1. Pēc 11.punktā minētā atzinuma saņemšanas Pašvaldības īpašumu nodaļa sagatavo un lēmuma pieņemšanai iesniedz izskatīšanai Domes sēdē lēmuma projektu par piedāvājumu atlases rezultātu apstiprināšanu un nekustamā īpašuma nomas līguma noslēgšanu ar izvēlēto Iznomāšanas pretendentu.
  2. 5 (piecu) darba dienu laikā pēc Domes lēmuma par piedāvājumu atlases rezultātu apstiprināšanu un nekustamā īpašuma nomas līguma noslēgšanu (turpmāk – Lēmums) pieņemšanas Pašvaldības īpašumu nodaļa informē Iznomāšanas pretendentu par pieņemto Lēmumu.
  3. Ja izvēlētais Iznomāšanas pretendents atsakās slēgt nomas līgumu, Domei ir tiesības izbeigt atlasi bez rezultātiem vai piedāvāt nomas līguma slēgšanu nākamajam Iznomāšanas pretendentam, kas atbilst nomas sludinājumā publicētajām prasībām.
  4. Ja noteiktajā piedāvājumu iesniegšanas termiņā nav pieteicies neviens Iznomāšanas pretendents, atlasi uzskata par nenotikušu, un Domei ir tiesības izsūtīt sludinājuma tekstu tā izvēlētiem Iznomāšanas pretendentiem. Šādā gadījumā Iznomāšanas pretendentu nosaka sarunu ceļā, balstoties uz šīs kārtības 13. punktā minētajiem nosacījumiem.
  5. Pamatojoties uz Lēmumu Pašvaldības īpašumu nodaļa Lēmumā noteiktajā termiņā sagatavo nekustamā īpašuma nomas līgumu.
  6. Dome ir tiesīga pārtraukt atlases procedūru, ja tā konstatē, ka Pašvaldības policijas prasībām atbilstošs nekustamais īpašums ir citas publiskas personas īpašumā un Pašvaldības policija to var nomāt atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un pašvaldības mantas iznomāšanu.

V. Informācijas publicēšana.

  1. 10 (desmit) darba dienu laikā pēc nomas līguma noslēgšanas Pašvaldības īpašumu nodaļa publicē Jūrmalas pilsētas tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, kā arī izvieto publiski pieejamā vietā Jūrmalas pilsētas domes telpās Jomas ielā 1/5, Jūrmalā, šādu informāciju:

19.1. nekustamā īpašuma adrese;

19.2. kadastra numurs;

19.3. platība;

19.4. lietošanas mērķis;

19.5. iznomātājs;

19.6. nomas maksas apmērs, norādot viena kvadrātmetra izmaksas mēnesī (ja apsaimniekošanas maksa ir ietverta nomas maksā, to norāda atsevišķi);

19.7. nomas līguma darbības termiņš.

  1. 3 (trīs) mēnešu laikā pēc nomas līguma noslēgšanas Pašvaldības īpašumu nodaļa veic visas nepieciešamās darbības no šā nomas līguma izrietošo nomas tiesību nostiprināšanai zemesgrāmatā.

2.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2015.gada 14.septembra lēmumam Nr.442

(protokols Nr.17, 35.punkts)

Sludinājumā publicējamā informācija

Saskaņā ar Ministru kabineta 2013.gada 29.oktobra noteikumiem Nr.1191

„ Kārtība, kādā publiska persona nomā nekustamo īpašumu no privātpersonas vai kapitālsabiedrības un publicē informāciju par nomātajiem un nomāt paredzētajiem nekustamajiem īpašumiem”

1. Nomnieka nosaukums, adrese un kontaktpersona.

Nomnieks: Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policija, Dubultu prospekts 2, Jūrmala.

Kontaktpersonas:

1.1. Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļas __________ ______________: e-pasts - ______________________, tālr.6709______;

1.2. Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policijas ___________ ______________: e-pasts - _______________, tālr.___________.

2. Nomas objekta vēlamā atrašanās vieta.

Jūrmalas pilsētas centrālā daļa – Majoru - Dubultu rajons. 1.pielikumā shematisks attēlojums kartē.

3. Nomas objekta lietošanas mērķis.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas darba nodrošināšana.

4. Paredzamā nomas līguma termiņš.

Nomas līgumu paredzēts slēgt uz 8 (astoņiem) gadiem, t.i. no 2018.gada 1.janvāra līdz 2026.gada 31.decembrim.

5. Nepieciešamā platība (biroja telpām norāda platību, kas aprēķināta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par vienotajām tehniskajām prasībām valsts institūciju biroja telpām):

Kopējā lietderīgā biroja ēkas platība aptuveni 500 m2 (pieci simti kvadrātmetri), ar iespēju izvietot aptuveni 25 darba vietas.

6. Vēlamais īpašuma tehniskais stāvoklis.

Nekustamā īpašuma nomas uzsākšanas brīdī ēkas tehniskajam stāvoklim jābūt atbilstošam tūlītējai izmantošanai bez kapitālā remonta nepieciešamības nomas līguma darbības laikā, telpām jābūt lietošanas kārtībā, ļoti labā tehniskā un vizuālā stāvoklī bez nepieciešamības veikt papildu remontdarbus.

Telpām jāatbilst Ministru kabineta 2015.gada 30.jūnija noteikumu Nr.331 „Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 208-15 “Publiskas būves”” prasībām.

Visām Pašvaldības policijas darba nodrošināšanai nepieciešamajām telpām jāatrodas vienā ēkā.

7. Citas prasības, tai skaitā specifiskas prasības telpām.

Nr.p.k.

Prasības veids

Minimālās prasības

1.

Vispārējās prasības ēkai

1.1.

Atrašanās vieta

Jūrmalas pilsētas centrālā daļa, visas telpas atrodas vienā ēkā (jāpievieno telpu un teritorijas plāni ar atzīmētām piedāvātajām nomas platībām).

Tiešā satiksmes infrastruktūras tuvumā, vēlams ar brīvu piekļuves iespēju Lielupes akvatorijai (glābšanas dienesta un ūdens satiksmes un drošības noteikumu ievērošanas kontroles nodrošināšanai).

1.2.

Piegulošās teritorijas labiekārtojums

Autostāvvieta ar vismaz 10 vietām dienesta un apmeklētāju transportam

1.3.

Ēkas ieejas

2 (divas) atsevišķas ieejas:

1.atsevišķa ieeja dežūrdienesta un personu atskurbšanas telpās;

2.atsevišķa ieeja iestādes darba telpās, kas pielāgota cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

2.

Kopējās prasības telpām

2.1.

Durvis

Darba telpām (kabinetiem) — atsevišķi slēdzamas koka vai līdzvērtīga materiāla durvis.

Ēkas ieejas — pastiprinātas metāla durvis ar apdari. Dežūrdienesta ieejas durvis — pastiprinātas metāla durvis ar apdari un skatlodziņu.

2.2.

Sienas

Standartiem atbilstošs sienu segums (aizturēto personu atskurbšanas telpās – īpašas prasības) ar tajās iebūvētām komunikācijām.

2.3.

Grīdas

Biroja specifikai atbilstošs augstas nodilumizturības materiāla segums.

3.

Prasības darba telpām brīdī, kad stājas spēkā telpu nomas līgums

3.1.

Darba telpa ar 1 (vienu) darba vietu

Vismaz 15m2 platībā, ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.2.

Darba telpas ar 2 (divām) darba vietām

7 (septiņas telpas) katra vismaz 12-15m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.3.

Darba telpa ar 3 (trīs) darba vietām

Vismaz 25m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.4.

Darba telpa ar 5 (piecām) darba vietām

Vismaz 30m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.5.

Lietvedības darba telpa ar 2 (divām) darba vietām

Vismaz 15m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

Vēlamas stiklotas durvis, lai varētu izmantot arī kā apmeklētāju uzgaidāmo telpu.

3.6.

Dežūrdienesta darba telpa ar 2 (divām) darba vietām

Vismaz 15m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.7.

Medmāsas darba telpa ar 1 (vienu) darba vietu

Vismaz 10m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.8.

Dežūrdienesta atpūtas telpa

Vismaz 10m2 platībā, ar iespēju pievienot datora un interneta tīklu.

3.9.

Saimniecības dienesta darba telpa

Vismaz 15m2 platībā, ar iespēju pievienot elektroierīces.

3.10.

2 (divas) saimniecības dienesta noliktavas

Vismaz 15m2 platībā katra, ar iespēju izvietot plauktus.

3.11.

Tehnisko līdzekļu telpa

Vismaz 5m2 platībā, ar piespiedu ventilāciju un iespēju izvietot Serveri pievienot internetu un saslēgt aparatūru.

3.12.

Tualetes telpas

Vismaz 2 (divas).

3.13.

Dušas telpas

Vismaz 2 (divas).

3.14.

2 (divas) personu (sieviešu un vīriešu) atskurbšanas telpas

Vismaz 10 m2 platībā katra bez iekļūšanas iespējām no ielas. Sienu apdare – monolītas sienas, durvis – metāla ar drošības aizbīdņiem un skatlodziņu, elektroapgaismes ķermeņi – norobežoti ar prettriecienu stiklu, sanitārais mezgls – vandālisma izturīgs, apkures radiatori sienā (norobežoti) vai grīdas apkure.

3.15.

Īslaicīgās aizturēšanas telpa

Vismaz 5m2 platībā, bez iekļūšanas iespējām no ielas, sienu apdare – monolītas sienas, durvis – metāla ar drošības aizbīdņiem, viena siena restota, elektroapgaismes ķermeņi – norobežoti ar prettriecienu stiklu.

3.16.

Bruņojuma un speclīdzekļu telpa

Vismaz 5m2 platībā, atbilstoši Valsts policijas noteiktajam standartam.

3.17.

Saimniecības dienesta darba telpa

Vismaz 3m2 platībā, dažāda inventāra novietošanai.

4.

Citas prasības

4.1.

Komunālo pakalpojumu un citu komunikāciju nodrošinājums

Centrālā apkure, elektroapgāde, ūdensapgāde un kanalizācija, ventilācija, telekomunikāciju un IT pieslēgums.

4.2.

Telpu un ēkai piegulošās teritorijas (autostāvvietas) videonovērošanas sistēma

Videosistēmas iekārtām un programmnodrošinājumam jābūt savienojamam ar aparatūras — programmas kompleksu, izveidojot universālu “analogo — ciparu” videonovērošanas sistēmu, kurā videonovērošanas attēli no videokamerām tiek pārraidīti ar tīkla palīdzību un tiek veikts videoieraksts serveros (arhivēšana).

Arhīva saglabāšana — vismaz 30 kalendārās dienas.

Video monitoringa centram jāatrodas dežūrdaļā, kur tiek veikts monitorings reālā (online) režīmā 24 stundas diennaktī, divās darba vietās 1 dators, 2 monitori.

Katrai videonovērošanas kamerai jānodrošina videonovērošana reālā laikā:

-Dežūrdienesta telpa – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Aizturēto personu atskurbšanas telpa – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Iestādes telpu gaiteņi – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Lietvedības darba kabinets – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Bruņojuma un speclīdzekļu uzglabāšanas telpa – iekšējās videonovērošanas videokamera;

-Pie ēkas ārdurvīm – ārējās videonovērošanas videokameras;

-Ēkas perimetrā – ārējās videonovērošanas videokameras.

Videokameru skaitu un izvietojumu nosaka, slēdzot līgumu.

Elektroapgādes zuduma gadījumā uzstādīto iekārtu autonomu darbību jānodrošina vismaz 10 minūtes.

4.3.

Ēkas ugunsdrošības un trauksmes sistēma

Lokāla.

4.4.

Ēkas un telpu drošības signalizācija

Lokāla, ar iespēju pieslēgties apsardzes pakalpojumu sniedzēju pultij (serverim).

8. Nomas objekta piedāvājuma iesniegšanas termiņš.

Piedāvājumi noformējami atbilstoši Ministru kabineta 2013.gada 29.oktobra noteikumiem Nr.1191 „Kārtība, kādā publiska persona nomā nekustamo īpašumu no privātpersonas vai kapitālsabiedrības un publicē informāciju par nomātajiem un nomāt paredzētajiem nekustamajiem īpašumiem” prasībām – 2.pielikums.

Iznomāšanas pretendents piedāvājumu iesniedz 20 (divdesmit) darba dienu laikā no nomas sludinājuma publicēšanas Jūrmalas pilsētas tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

Piedāvājumi tiek iesniegti slēgtā aploksnē Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5, Jūrmalā, (1.stāvā) uz aploksnes norādot adresātu, Iznomāšanas pretendenta nosaukumu un kontaktinformāciju, atsauci uz nomas sludinājumu.


1.pielikums

Sludinājumā publicējamai

 informācijai

Majoru – Dubultu rajona līdz Turaidas ielai

 shematisks attēlojums kartē

Pielikums PDF


2.pielikums

Sludinājumā publicējamai informācijai

Iznomāšanas pretendenta piedāvājums

apstiprināts ar Ministru kabineta 2013.gada 29.oktobra noteikumiem Nr.1191

„ Kārtība, kādā publiska persona nomā nekustamo īpašumu no privātpersonas vai kapitālsabiedrības un publicē informāciju par nomātajiem un nomāt paredzētajiem nekustamajiem īpašumiem”

Nr.

p.k.

Pieprasītā informācija

Iznomāšanas

pretendenta sniegtā

informācija

Fiziskas personas vārds, uzvārds, personas kods, deklarētās dzīvesvietas adrese, elektroniskā pasta adrese (ja ir) un tālrunis, juridiskas personas (arī personālsabiedrības) nosaukums (firma), reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, elektroniskā pasta adrese (ja ir) un tālrunis

Iznomāšanas pretendenta pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods (ja ir), elektroniskā pasta adrese (ja ir) un tālruņa numurs

Nekustamā īpašuma adrese, kadastra numurs, platība un lietošanas mērķis, pievienojot nekustamā īpašuma atrašanās vietas aprakstu

Nekustamā īpašuma apraksts, tai skaitā informācija par nekustamā īpašuma tehnisko stāvokli (pievienojot fotoattēlus), telpu plānojums un cita informācija, kas var raksturot piedāvāto nomas objektu (jāaizpilda un jāpievieno pielikumā pievienotā tabula)

Apliecinājums, ka nepastāv tiesiski šķēršļi nekustamā īpašuma iznomāšanai vai nodošanai apakšnomā (ja attiecināms), Iznomāšanas pretendents ir tiesīgs noslēgt telpu nomas līgumu.

Informācija par nekustamā īpašuma kopējām faktiskajām izmaksām iepriekšējā periodā, kas nav

mazāks par 12 mēnešiem

______ EUR bez PVN

Informācija par nekustamā īpašuma kopējām plānotajām izmaksām nākamajam periodam, kas nav mazāks par 12 mēnešiem, tai skaitā*:

______ EUR bez PVN

7.1.

nomas maksas apmērs, norādot viena kvadrātmetra izmaksas mēnesī, un apsaimniekošanas pakalpojumu izdevumus (ieskaitot šīs tabulas 7.2.; 7.3.; 7.4. un 7.5.punktos norādītās izmaksas).

Nomas maksa par 1 m2 mēnesī ______ EUR bez PVN.

Kopējā nomas maksa mēnesī

______ EUR bez PVN

7.2.

Apsaimniekošanas (pārvaldīšanas) pakalpojumu izmaksas, kas ir saistītas ar iznomātajām telpām, pievienojot nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pasākumu plānu.

Apsaimniekošanas maksa par 1 m2 mēnesī ______ EUR bez PVN.

7.3.

nomnieka nomas sludinājumā norādīto specifisko prasību nodrošināšanas izmaksas

______ EUR bez PVN

7.4.

komunālo pakalpojumu izmaksas

______ EUR bez PVN

7.5.

kapitālieguldījumi, ja tādi ir nepieciešami

______ EUR bez PVN

Norādītās plānotās izmaksas, izņemot izmaksas par apkuri, auksto un karsto ūdeni, kanalizāciju, elektrību un atkritumu izvešanu, iznomāšanas pretendentam ir saistošas, slēdzot līgumu ar nomnieku.

Datums

_____________________ (paraksts)

_____________________ (amats)


Pielikums

Iznomāšanas pretendenta piedāvājumam

Nr.p.k.

Prasības veids

Minimālās prasības

Pretendenta piedāvājums (norāda prasības izpildi/neizpildi un konkrētā piedāvājuma rādītājus)

1.

Vispārējās prasības ēkai

1.1.

Atrašanās vieta

Jūrmalas pilsētas centrālā daļa, visas telpas atrodas vienā ēkā (jāpievieno telpu un teritorijas plāni ar atzīmētām piedāvātajām nomas platībām).

Tiešā satiksmes infrastruktūras tuvumā, vēlams ar brīvu piekļuves iespēju Lielupes akvatorijai (glābšanas dienesta un ūdens satiksmes un drošības noteikumu ievērošanas kontroles nodrošināšanai).

1.2.

Piegulošās teritorijas labiekārtojums

Autostāvvieta ar vismaz 15 vietām dienesta un apmeklētāju transportam

1.3.

Ēkas ieejas

2 (divas) atsevišķas ieejas:

1.atsevišķa ieeja dežūrdienesta un personu atskurbšanas telpās;

2.atsevišķa ieeja iestādes darba telpās, kas pielāgota cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

2.

Kopējās prasības telpām

2.1.

Durvis

Darba telpām (kabinetiem) — atsevišķi slēdzamas koka vai līdzvērtīga materiāla durvis.

Ēkas ieejas — pastiprinātas metāla durvis ar apdari. Dežūrdienesta ieejas durvis — pastiprinātas metāla durvis ar apdari un skatlodziņu.

2.2.

Sienas

Standartiem atbilstošs sienu segums (aizturēto personu atskurbšanas telpās – īpašas prasības) ar tajās iebūvētām komunikācijām.

2.3.

Grīdas

Biroja specifikai atbilstošs augstas nodilumizturības materiāla segums.

3.

Prasības darba telpām

3.1.

Darba telpa ar 1 (vienu) darba vietu

Vismaz 15m2 platībā, ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.2.

Darba telpas ar 2 (divām) darba vietām

7 (septiņas telpas) katra 12-15m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.3.

Darba telpa ar 3 (trīs) darba vietām

Vismaz 25m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.4.

Darba telpa ar 5 (piecām) darba vietām

Vismaz 30m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.5.

Lietvedības darba telpa ar 2 (divām) darba vietām

Vismaz 15m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

Vēlamas stiklotas durvis, lai varētu izmantot arī kā apmeklētāju uzgaidāmo telpu.

3.6.

Dežūrdienesta darba telpa ar 2 (divām) darba vietām

Vismaz 15m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.7.

Medmāsas darba telpa ar 1 (vienu) darba vietu

Vismaz 10m2 platībā ar iespēju pievienot telefona, datora un interneta tīklu.

3.8.

Dežūrdienesta atpūtas telpa

Vismaz 10m2 platībā, ar iespēju pievienot datora un interneta tīklu.

3.9.

Saimniecības dienesta darba telpa

Vismaz 15m2 platībā, ar iespēju pievienot elektroierīces.

3.10.

2 (divas) saimniecības dienesta noliktavas

Vismaz 15m2 platībā katra, ar iespēju izvietot plauktus.

3.11.

Tehnisko līdzekļu telpa

Vismaz 5m2 platībā, ar piespiedu ventilāciju un iespēju izvietot Serveri pievienot internetu un saslēgt aparatūru.

3.12.

Tualetes telpas

Vismaz 2 (divas).

3.13.

Dušas telpas

Vismaz 2 (divas).

3.14.

2 (divas) personu (sieviešu un vīriešu) atskurbšanas telpas

Vismaz 10 m2 platībā katra bez iekļūšanas iespējām no ielas. Sienu apdare – monolītas sienas, durvis – metāla ar drošības aizbīdņiem un skatlodziņu, elektroapgaismes ķermeņi – norobežoti ar prettriecienu stiklu, sanitārais mezgls – vandālisma izturīgs, apkures radiatori sienā (norobežoti) vai grīdas apkure.

3.15.

Īslaicīgās aizturēšanas telpa

Vismaz 5m2 platībā, bez iekļūšanas iespējām no ielas, sienu apdare – monolītas sienas, durvis – metāla ar drošības aizbīdņiem, viena siena restota, elektroapgaismes ķermeņi – norobežoti ar prettriecienu stiklu.

3.16.

Bruņojuma un speclīdzekļu telpa

Vismaz 5m2 platībā, atbilstoši Valsts policijas noteiktajam standartam.

3.17.

Saimniecības dienesta darba telpa

Vismaz 3m2 platībā, dažāda inventāra novietošanai.

4.

Komunālo pakalpojumu un citu komunikāciju nodrošinājums

Centrālā apkure, elektroapgāde, ūdensapgāde un kanalizācija, ventilācija, telekomunikāciju un IT pieslēgums.

5.

Telpu un ēkai piegulošās teritorijas (autostāvvietas) videonovērošanas sistēma

Videosistēmas iekārtām un programmnodrošinājumam jābūt savienojamam ar aparatūras — programmas kompleksu, izveidojot universālu “analogo — ciparu” videonovērošanas sistēmu, kurā videonovērošanas attēli no videokamerām tiek pārraidīti ar tīkla palīdzību un tiek veikts videoieraksts serveros (arhivēšana).

Arhīva saglabāšana — vismaz 30 kalendārās dienas.

Video monitoringa centram jāatrodas dežūrdaļā, kur tiek veikts monitorings reālā (online) režīmā 24 stundas diennaktī, divās darba vietās 1 dators, 2 monitori.

Katrai videonovērošanas kamerai jānodrošina videonovērošana reālā laikā:

-Dežūrdienesta telpa – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Aizturēto personu atskurbšanas telpa – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Iestādes telpu gaiteņi – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Lietvedības darba kabinets – iekšējās videonovērošanas videokameras;

-Bruņojuma un speclīdzekļu uzglabāšanas telpa – iekšējās videonovērošanas videokamera;

-Pie ēkas ārdurvīm – ārējās videonovērošanas videokameras;

-Ēkas perimetrā – ārējās videonovērošanas videokameras.

Videokameru skaitu un izvietojumu nosaka, slēdzot līgumu.

Elektroapgādes zuduma gadījumā uzstādīto iekārtu autonomu darbību jānodrošina vismaz 10 minūtes.

6.

Ēkas ugunsdrošības un trauksmes sistēma

Lokāla.

7.

Ēkas un telpu drošības signalizācija

Lokāla, ar iespēju pieslēgties apsardzes pakalpojumu sniedzēju pultij (serverim).

Piezīmes. Prasības nomas objektam prasības izstrādātas ņemot vērā Pašvaldības policijas darba specifiku un Ministru kabineta 2016. gada 12. jūlija ieteikumus Nr. 2 “Vienotās prasības valsts pārvaldes iestāžu biroju ēkām un biroja telpu grupām”.


Lejupielāde: DOC un PDF