Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2017.gada 14.decembrīNr. 567

protokols Nr. 20, 8. punkts

Par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas
2017.gadam 1.2.apakšsadaļas “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā
līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas
plānošanas dokumentiem” projekta „Tikai uz augšu!” noslēgumu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes 2014.gada 25.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/112 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 7.punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 24.aprīļa lēmumu Nr.222 “Par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017.gadam 1.2.apakšsadaļas “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem” projekta „Tikai uz augšu!” īstenošanu” un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras 2017.gada 1.novembra vēstuli Nr. 2-23/211 “Par projekta “Tikai uz augšu!” noslēguma pārskata apstiprināšanu”, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 1.2.apakšsadaļas “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem” projekta „Tikai uz augšu!” (turpmāk – Projekts) īstenošanu saskaņā ar šī lēmuma 1.pielikumu „Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt Projekta kopējās faktiskās izmaksas 3 230,41 EUR (trīs tūkstoši divi simti trīsdesmit euro un 41 centi) (2.pielikums “Projekta “Tikai uz augšu!” budžeta kopsavilkums (euro)” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Tikai uz augšu!” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk. attiecināmo izmaksu summa ir 3 230,41 EUR (trīs tūkstoši divi simti trīsdesmit euro un 41 centi), kur valsts budžeta finansējums ir 100%.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2017.gada 14.decembra lēmumam Nr.567

(Protokols Nr.20, 8.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Projekta nosaukums

“Tikai uz augšu!”

Līguma/vienošanās Nr.

2-25/17/1.2-16.6/556

Darbības programmas nosaukums:

Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2017.gadam

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

1.2.apakšsadaļa “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī saskaņā ar vietējā līmeņa patstāvīgajiem jaunatnes politikas plānošanas dokumentiem”

Pamata informācija

Projekta mērķis

Uzlabot Jūrmalas jauniešu dzīves kvalitāti, veicināt viņu iniciatīvas, līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, veicinot ilgtermiņa darba ar jaunatni plānošanu un pilnveidošanu Jūrmalas pilsētā un apzinot esošo situāciju, lai izstrādātu Jaunatnes darba stratēģiju 2018.-2022.gadam.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti

 (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Stratēģiskā dokumenta nozīme

(15.05.2017.)

25 Jūrmalā deklarēti jaunieši vecumā no 13-25 gadiem;

1 diena (periodā no 2017.gada 20.aprīļa līdz 28.aprīlim);

Aktivitātes ietvaros tiks organizēts interaktīvs seminārs “Stratēģiskā dokumenta nozīme”. Seminārs norisināsies Jūrmalas jaunatnes iniciatīvu centrā, kurā Anda Laķe veicinās jauniešu izpratni par stratēģisko dokumentu, tai skaitā Jūrmalas pilsētas jaunatnes darba stratēģijas 2013.-2017.gadam, nozīmi.

15.maijā norisinājās seminārs, kurā piedalījās 25 jaunieši.

Seminārā jaunieši uzzināja par stratēģiskā dokumenta praktisko nozīmi, kur to pielietot organizāciju darbā un ikdienā, kā tas ietekmē jauniešu dzīvi pilsētā, kur ar šādu dokumentu būs jāsaskaras nākotnē. Semināru vadīja Anda Laķe, kurai ir liela pieredze plānošanas dokumentu izstrādē un metodikā. Kopā ar vadītāju, jaunieši apzināja Jūrmalas jaunatnes darba stratēģijas 2013.-2017. gadam ieguvumus un darba grupās apkopoja problēmas, kuras būtu jārisina vai jāturpina risināt ar jaunās jaunatnes darba stratēģijas palīdzību.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Informēts par informāciju

(13.06.2017.)

25 Jūrmalā deklarēti jaunieši vecumā no 13-25 gadiem;

1 diena (periodā no 2017.gada 2.maijam līdz 31.maijam);

Aktivitātes laikā norisināsies neformālās izglītības seminārs Anetes Enikovas vadībā, lai sniegtu jauniešiem priekšstatu un zināšanas par to, kā apkopot, izvērtēt un nodot informāciju.

Caur dažādām neformālās izglītības metodēm Anete Enikova parādīs, kāda nozīme ir informācijai un informētībai. Rosinās jauniešus izvērtēt Jūrmalas realitāti, esošo situāciju jauniešu informētības jomā, vedinās izstrādāt ieteikumus situācijas uzlabošanai un sastādīt rīcības plānu.

13.jūnijā norisinājās aktivitāte, kurā piedalījās 25 jaunieši. Anetes Enikovas vadībā jauniešiem tika dotas dažādās teorētiskas zināšanas, kuras pēc tam caur neformālās izglītības aktivitātēm varēja izmantot praktiski uz vietas. Anete Enikova mācīja, kā veiksmīgāk apkopot, izvērtēt un nodot informāciju, kā arī kāda nozīme ir informācijai un informētībai. Praktiskā nodarbībā jaunieši izvērtēja Jūrmalas realitāti, esošo situāciju jauniešu informētības jomā.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Informācijas apkopošana “Iespēju kartes” sagatavošanai (21.06.2017.-07.07.2017.)

25 Jūrmalā deklarēti jaunieši vecumā no 13-25 gadiem;

12 dienas (periodā no 2017.gada maija līdz jūnijam);

Aktivitātes ietvaros jaunieši teorētiskās zināšanas pārbaudīs praksē. Tiks izstrādāts plāns, kā veiksmīgi apkopot informāciju par Jūrmalas jauniešiem piedāvātajām iespējām pilsētā. Tiks apkopota informācija par piedāvātajām iespējām visas Jūrmalas garumā no Bulduriem līdz Ķemeriem par visdažādākajām tēmām. Pēc kā informācija tiks sastrukturizēta un izveidota shēma, kā veiksmīgi pasniegt informāciju interesentiem - Jūrmalas jauniešiem.

No 21.jūnija līdz 7.jūlijam norisinājās aktivitāte, kurā piedalījās 25 jaunieši. Pēc izstrādātā plāna kopā ar Aneti Enikovu, jaunieši aptaujāja visas izglītības iestādes un brīvā laika pavadīšanas vietas par nodarbībām jauniešu auditorijai, lai iekļautu “Iespēju kartē”. Tika apkopota informācija par piedāvātajām iespējām visas Jūrmalas garumā no Bulduriem līdz Ķemeriem par visdažādākajām tēmām. Apgrūtinājumus radīja atvaļinājumu laiks un interešu izglītības piedāvājums mainās katru gadu oktobrī. Bet lielāko daļu informācijas izdevās apkopot.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Iespēju kartes tehniskais izpildījums (10.-24.07.2017.)

1 jaunietis, konkrētās jomas eksperts;

2 nedēļas (periodā no 2017.gada 1.jūlija līdz 31.jūlijam);

Tiks izveidota atsevišķa mājas lapa, kurā izvietota “Iespēju karte”- informācija jauniešiem par lietderīga brīvā laika pavadīšanu un iespējām izaugsmei Jūrmalas pilsētā.

Iespēju karte tiks veidota interaktīva, lai tā būtu viegli pieejama un pārskatāma kā no datora, tā arī no viedtālruņiem. Apkoptās iespējas tiks sagrupētas zem virstēmam: sports, māksla, mūzika, kultūra, brīvais laiks, pasākumi, iespējas, karjera.

Laikā no 10.jūlija līdz 24.jūlijam tika veikts iespēju kartes tehniskais izpildījums. Uz esošā servera https://bjic.jurmala.lv/ tika izveidota atsevišķa lapa - “Iespēju karte”- informācija jauniešiem par lietderīga brīvā laika pavadīšanu un iespējām izaugsmei Jūrmalas pilsētā.

“Iespēju karte” ir interaktīva, tā viegli pieejama un pārskatāma kā no datora, tā arī no viedtālruņiem. Apkoptās iespējas ir sagrupētas pa interesēm, vecumiem un atrašanās vietas.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Informatīva akcija/ pārgājiens cauri Jūrmalas pilsētai (28.07.2017.)

50 Jūrmalā deklarēti jaunieši vecumā no 13-25 gadiem;

1 diena (periodā no 2017.gada 3.jūlija līdz 28.jūlijam);

Izveidotās iespēju kartes popularizēšana, organizējot akciju- pārgājienu vienas dienas garumā no Ķemeriem līdz Lielupei, apmeklējot iespēju kartē iekļautās jauniešu iespēju vietas: Jūrmalas JIC, Jūrmalas BJIC, Mākslas skola, Mūzikas skola, Sporta skola u.c. Ceļā satiktos jauniešus iesaistīts interaktīvā aptaujā un informēs par jaunizstrādāto digitālo “Iespēju karti”. Pārgājiens nodrošinās projekta redzamību un rezultātu izplatīšanu vietējās sabiedrības jauniešiem.

28.jūnijā norisinājās aktivitāte, kurā piedalījās 50 jaunieši. Projektā iesaistītie jaunieši un citi interesenti jauniešu vecumā devās vienas dienas pārgājienā, lai popularizētu “Iespēju karti”. Pārgājiens notika vienas dienas garumā no Jaunķemeriem līdz Lielupei, pa ceļam organizējot dažādas aktivitātes sastaptajiem jauniešiem un pašiem pārgājiena dalībniekiem. Aktivitātēs caur dažādām neformālās izglītības metodēm, dalībniekiem bija jāveic dažādi uzdevumi, lai iepazītu “Iespēju karti” un tās funkcijas. Pārgājiens nodrošināja projekta redzamību un rezultātu izplatīšanu vietējiem jauniešiem.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Neformālās izglītības seminārs “Tikai uz augšu!”

(16.-18.08.2017.)

30 Jūrmalā deklarēti jaunieši vecumā no 13-25 gadiem;

3 dienu seminārs (no 2017.gada 22.augusta līdz 24.augustam);

Aktivitātes ietvaros tiks organizēts 3 dienu neformālās izglītības seminārs “Tikai uz augšu!” 30 Jūrmalas jauniešiem par informācijas analīzi, apstrādi, secinājumu izdarīšanu un priekšlikumu izstrādi Jūrmalas jauniešu informācijas sistēmas pilnveidei, ieteikumiem jaunajai Jaunatnes darba attīstības stratēģijai 2018.-2022.gadam.

Laikā no 16.augusta līdz 18.augustam norisinājās trīs dienu neformālās izglītības seminārs, kurās piedalījās 30 jaunieši. Dalībnieki seminārā uzzināja par informācijas analīzi, apstrādi, secinājumu izdarīšanu un priekšlikumu izstrādi Jūrmalas jauniešu informācijas sistēmas pilnveidei, ieteikumiem jaunajam Jūrmalas pilsētas jaunatnes politikas attīstības plānam 2018.-2020. gadam.

Pirmajā dienā tika veltīta iepazīšanās un komandveidošanas aktivitātēm un tika apkopota dalībnieku pieredze informācijas iegūšanai Jūrmalas pilsētā, kā arī tika noskaidrots, kāda ir jauniešu informētība par piedāvātajām iespējām pilsētā. Otrajā dienā jaunieši caur neformālās izglītības aktivitātēm tika ievirzīti esošās situācijas izvērtēšanā un uzlabojumu plānošanā. Trešajā dienā dalībnieki strādāja pie ieteikumu izstrādes esošās situācijas uzlabošanai jaunatnes informētības veicināšanai Jūrmalas pilsētā, kā arī veidoja ieteikumus citām jaunā jaunatnes politikas plānošanas dokumenta sadaļām.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Projekta rezultātu apkopojums. Jauniešu tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes deputātiem un pašvaldību institūciju darbiniekiem (22.09.2017.)

50 Jūrmalā deklarēti jaunieši un domes darbinieki;

1 diena (periodā no 2017.gada 1.septembra līdz 29.septembrim);

Jaunieši prezentēs projekta norisi, rezultātus Jūrmalas pilsētas domes deputātiem un pašvaldību darbiniekiem.

Par katru projekta aktivitāti tiks izveidots vizuāls materiāls - foto, prezentācija un video, caur kuru tiks pievērsta uzmanība katras aktivitātes pienesumam veiksmīgai projekta norisei.

22.septembrī norisinājās aktivitāte, kurā piedalījās 50 cilvēki. Projekta dalībnieki prezentēja projekta norisi un rezultātus Jūrmalas skolu Skolēnu pašpārvalžu pārstāvjiem, Jūrmalas pilsētas domes deputātiem un pašvaldību darbiniekiem.

Par katru projekta aktivitāti tika izveidots vizuāls materiāls - foto, prezentācija un video, caur kuru tika pievērsta uzmanība katras aktivitātes pienesumam veiksmīgai projekta norisei. Noslēdzošā prezentācija bija par Informatīvo pārgājienu, kur interaktīvā veidā, baudot uzkodas, pasākuma dalībnieki tika iesaistīti “Iespēju kartes” popularizēšanas aktivitātēs un spēlēs.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Projektā veiktie grozījumi

Projektā saturiskā un finanšu ziņā grozījumi netika veikti.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

27.04.2017.-02.10.2017.

27.04.2017.-02.10.2017.

Atbilstoši Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras un Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 20.aprīļa līgumam Nr.2-25/17 (Jūrmalas pilsētas domes reģistrācijas Nr.1.2-16.6/556 un datums 27.04.2017.).

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa ceturkšņiem)

2017. gads

1

2

3

4

Stratēģiskā dokumenta nozīme.

x

Informēts par informāciju.

x

Informācijas apkopošana “Iespēju kartes” sagatavošanai.

x

Iespēju kartes tehniskais izpildījums.

x

Informatīva akcija/ pārgājiens cauri Jūrmalas pilsētai.

x

Neformālās izglītības seminārs “Tikai uz augšu!”.

x

Projekta rezultātu apkopojums. Jauniešu tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes deputātiem un pašvaldību institūciju darbiniekiem.

x

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Projekta iesniegumā tika norādīts plānotais projekta aktivitāšu norises periods, nenorādot konkrētu aktivitāšu norises dienu, tādēļ projekta īstenošanas laikā tika precizēti aktivitāšu norises datumi, kas tika elektroniski saskaņoti ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Aktivitātes “Stratēģiskā dokumenta nozīme” norises datums tika precizēts no 20.-28.04.2017. uz 15.05.2017., jo līgums ar Jaunatnes starptautisko aģentūru tika parakstīts vēlāk, kā sākotnēji tika plānots.

Aktivitātes “Informēts par informāciju” norises datums tika precizēts no 2.-31.05.2017. uz 13.06.2017. un pieskaņots dalībnieku iespējām piedalīties un aktivitātes vadītāja darba grafikam.

Aktivitātes “Informācijas apkopošana “Iespēju kartes” sagatavošanai” norise tika precizēta no 2017.gada maija-jūnija uz 21.06.-07.07.2017., pielāgojot to pārējo aktivitāšu norises datumiem.

Aktivitātes “Iespēju kartes tehniskais izpildījums” norises datums tika pārcelts no 1.-30.06.2017. uz 10.-24.07.2017., pielāgojot to pārējo aktivitāšu norises datumiem.

Aktivitātes “Informatīva akcija/ pārgājiens cauri Jūrmalas pilsētai” laiks precizēts no 3.-28.07.2017. uz 28.07.2017., pielāgojot to aktivitātes “Iespēju kartes tehniskais izpildījums” norises laikam.

Aktivitātes “Neformālās izglītības seminārs “Tikai uz augšu!”” norises datums tika precizēts no 22.-24.08.2017. uz 16.08.-18.08.2017. un pielāgots apmācītāju darba grafikam un jauniešu vajadzībām.

Aktivitātes “Projekta rezultātu apkopojums. Jauniešu tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes deputātiem un pašvaldību institūciju darbiniekiem” norises datums tika precizēts no 1.-29.09.2017. uz 22.09.17., pielāgojot to jauniešu vajadzībām.

Izmaiņas aktivitāšu norises laikos neietekmēja projekta norises kvalitāti un izvirzīto mērķu sasniegšanu.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa ceturkšņiem)

2017. gads

1

2

3

4

Stratēģiskā dokumenta nozīme.

x

Informēts par informāciju.

x

Informācijas apkopošana “Iespēju kartes” sagatavošanai.

x

x

Iespēju kartes tehniskais izpildījums.

x

Informatīva akcija/ pārgājiens cauri Jūrmalas pilsētai.

x

Neformālās izglītības seminārs “Tikai uz augšu!”.

x

Projekta rezultātu apkopojums. Jauniešu tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes deputātiem un pašvaldību institūciju darbiniekiem.

x

Projekta komanda

Projekta vadītāja – Ieva Smildziņa, Projektu ieviešanas nodaļas projektu vadītāja;

Projekta koordinatore – Līva Karlsone, Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra

jaunatnes lietu speciāliste;

Projekta grāmatvede – Ināra Kundziņa, Centralizētās grāmatvedības vadītāja, galvenā grāmatvede;

Projekta grāmatvedes asistente – Sandra Kotlere, Centralizētās grāmatvedības grāmatvede.

Secinājumi un priekšlikumi

Noteiktais mērķis – uzlabot Jūrmalas jauniešu dzīves kvalitāti, veicināt viņu iniciatīvas, līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, veicinot ilgtermiņa darba ar jaunatni plānošanu un pilnveidošanu Jūrmalas pilsētā un apzinot esošo situāciju, lai izstrādātu Jaunatnes darba stratēģiju 2018.-2022.gadam, projekta īstenošanas laikā tika sasniegts.

Kopā tika īstenotas 7 aktivitātes. Īstenotajos pasākumos iesaistījās apmēram 200 jauniešu. Pasākumi tika īstenoti tā, lai tajos iesaistītu pēc iespējas vairāk Jūrmalas jauniešus un projekta rezultāti sasniegtu plašu jauniešu loku.

Ar projekta aktivitāšu palīdzību tika veicināta jauniešu iesaiste Jūrmalas jaunatnes iniciatīvu centra (Jūrmalas pilsētas jaunatnes jomas pārstāvji) aktivitātēs, veicināta izpratne par centra darbības virzienu, prioritārajām jomām un sniegtajām iespējām jauniešiem no 13-25 gadiem, kā arī attīstīta jauniešu izpratne par jauniešu iniciatīvu nozīmīgumu pilsētas attīstībā.

Projekta īstenošanas laikā tika izstrādāts ilgtermiņā izmantojams risinājums – “Iespēju karte”, kas tiks regulāri atjaunota/ papildināta un izmantota informēšanai par jauniešu iespējām Jūrmalā. Projekts ir uzskatāms par veiksmīgi īstenotu un līdzvērtīgus projektus ir nepieciešams īstenot nākotnē. Projekta kopējās faktiskās izmaksas ir 3 230,41 EUR sākotnēji plānoto 3 301,00 EUR vietā, veidojot ekonomiju 70,59 EUR apmērā.

Priekšlikums līdzvērtīgu projektu īstenošanas laikā izvairīties no sākotnēji plānoto aktivitāšu īstenošanas datumu maiņas, jo kvalitatīvai pasākumu norisei nepieciešama savlaicīga plānošana un norišu saskaņošana.


Lejupielāde: DOC un PDF