Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 19.martāNr. 99

protokols Nr. 4, 6. punkts

Par “Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu partnerības
valstu pašvaldībām”, kas finansēts no Latvijas Pašvaldību savienības
projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālām
pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” projekta
“Labās pieredzes apmaiņa ar Brovari pašvaldību pilsētas
attīstības jautājumos” noslēgumu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 5.punktu, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P1.10. “Partnerattiecību veidošana ar starptautiskām organizācijām un institūcijām, sadraudzības pilsētām, citām pašvaldībām Latvijā un ārpus tās” rīcības virziena R1.10.1.: “Sadarbība ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām” aktivitāti Nr.57 “Sadarbības projekti ar Jūrmalas sadraudzības pilsētām”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 31.oktobra lēmumam Nr.544 “Par “Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām”, kas finansēts no Latvijas Pašvaldību savienības projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” projekta “Labās pieredzes apmaiņa ar Brovari pašvaldību pilsētas attīstības jautājumos” īstenošanu”, atsaucoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktam, saskaņā ar Latvijas Pašvaldību savienības 2020.gada 19.februāra vēstuli Jūrmalas pilsētas domei Nr.202002/INIC109 “Par Jūrmalas pilsētas domes īstenoto projektu Latvijas Pašvaldību savienības izsludinātajā konkursā attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošanai ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām” (Jūrmalas pilsētas domes lietvedības sistēmā reģistrēta 2020.gada 19.februārī ar Nr.1.1-22/20S-2894), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt “Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām”, kas finansēts no Latvijas Pašvaldību savienības projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” projekta “Labās pieredzes apmaiņa ar Brovari pašvaldību pilsētas attīstības jautājumos” īstenošanu, saskaņā ar pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt projekta kopējās faktiskās izmaksas 2 680,00 EUR (divi tūkstoši seši simti astoņdesmit eiro, 00 centi), no kurām:

2.1.1. Latvijas Pašvaldību savienības piešķirtais Eiropas Savienības budžeta finansējums ir 74,89% jeb 2 007,00 EUR (divi tūkstoši septiņi eiro, 00 centi);

2.1.2. Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 25,11% jeb 673,00 EUR (seši simti septiņdesmit trīs eiro, 00 centi), kas tika segts no Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Ārējo sakaru un protokola nodaļas apstiprinātā budžeta.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis



Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 19.marta lēmumam Nr.99

(protokols Nr.4, 6.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

Labās pieredzes apmaiņa ar Brovari pašvaldību pilsētas attīstības jautājumos

Darbības programmas nosaukums:

“Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām”

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

Latvijas Pašvaldību savienības projekts “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”

Projekta mērķis

Sadarbojoties ar Brovari pašvaldības pārstāvjiem, īstenot pieredzes apmaiņas un sadarbības veicināšanas braucienu no Ukrainas, Brovari pašvaldības uz Jūrmalas pašvaldību, palielinot abu pašvaldību darbinieku kompetenci svarīgos pilsētas attīstības jautājumos, lai uzlabotu abu pašvaldību darba efektivitāti un nodrošinātu pašvaldību iedzīvotāju informētību un iesaisti pašvaldības organizēto pasākumu norisē.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Pieredzes apmaiņas tikšanās pirmā diena (20.11.2019)

Tika plānota tikšanās ar domes atbildīgajām struktūrvienībām par iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursu, projektu īstenošanas vietu apskate, tikšanās ar biedrību pārstāvjiem, kuri īstenoja projektu, kā arī tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoru.

Tika organizēta tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes, Labklājības pārvaldes un Kultūras nodaļas darbiniekiem par iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursu, tā īstenošanu.

Tikšanās laikā ar Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektoru, tika sniegts ieskats Jūrmalas pašvaldības darbā un kūrortpilsētas statusa akcentēšana.

Tika apskatītas projektu īstenošanas vietas, kurās biedrību pārstāvji iepazīstināja ar viņu īstenotajiem projektiem un sniedza dziļāku ieskatu sadarbību ar pašvaldību.

Kopumā šajā aktivitātes dienā piedalījās 3 Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes pārstāvji, 1 Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes pārstāvis, 1 Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas pārstāvis, 1 Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas pārstāvis, 1 biedrības pārstāvis un 4 Brovari pašvaldības darbinieki – pilsētas galvenā arhitekte, Kultūras nodaļas vadītāja, Būvniecības, mājokļu, infrastruktūras un transporta nodaļas vadītāja un projektu vadītāja.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

Pieredzes apmaiņas tikšanās otrā diena (21.11.2019)

Tika plānota tikšanās ar Jūrmalas Mūzikas skolas, Mākslas skolas un Centrālās bibliotēkas vadītājām, par Dubultu kultūras kvartāla izveidi un darbību. Tika plānots organizēt tikšanos ar Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldi par mārketinga aktivitāšu ieviešanu un īstenošanu pilsētā.

Tika organizēta tikšanās ar Jūrmalas Mūzikas skolas, Mākslas skolas, Centrālās bibliotēkas direktoriem par neformālās izglītības iespējām pilsētā, kopēju interešu un potenciālo nākotnes projektu akcentēšanu sadarbībā ar Brovari pašvaldību.

Tikšanās laikā ar Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldi tika akcentēta Jūrmalas pilsētas mārketinga specifika un meklētas kopīgas sadarbības iespējas ar Brovari pašvaldību.

Kopumā šajā aktivitātes dienā piedalījās 5 Jūrmalas pilsētas domes struktūrvienību un iestāžu darbinieki no Jūrmalas mākslas skolas, Jūrmalas mūzikas skolas un Jūrmalas centrālās bibliotēkas, kā arī no Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes un 4 Brovari pašvaldības pārstāvji, kuri tika minēti iepriekš.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

Pieredzes apmaiņas tikšanās trešā diena (22.11.2019)

Tika plānota tikšanās ar SIA “Dzintaru koncertzāle” vadību un Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas pārstāvjiem par kultūras pasākumu īstenošanu pilsētā, to popularizēšanu. Kā arī, tika plānota tikšanās ar Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļu un Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļu, lai pārrunātu energoefektivitātes jautājumus un pilsētas sabiedriskā transporta jautājumus.

Tika organizēta tikšanās SIA “Dzintaru koncertzāle” telpās ar kapitālsabiedrības direktoru Guntaru Ķirsi, projekta partneriem tika parādīta Dzintaru koncertzāle un tās teritorija, kā arī apspriestas kopīgas sadarbības idejas, kopā ar Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļu.

Tikšanās laikā ar Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļas darbiniekiem, tika apspriestas pilsētas sabiedriskā transporta iespējas un inovācijas, noritēja apmainīšanās ar pieredzi. Stratēģiskās plānošanas nodaļa dalījās ar pieredzi un piemēriem energoefektivitātes jautājumos.

Izvirzītie mērķi tika sasniegti.

Projektā veiktie grozījumi

Projektā grozījumi netika veikti.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

01.11.2019 – 09.12.2019

01.11.2019 – 09.12.2019

Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 31.oktobra lēmums Nr.544 “Par “Attīstības sadarbības aktivitāšu īstenošana ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām”, kas finansēts no Latvijas Pašvaldību savienības projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” projekta “Labās pieredzes apmaiņa ar Brovari pašvaldību pilsētas attīstības jautājumos” īstenošanu”

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Pieredzes apmaiņas tikšanās pirmā diena (20.11.2019)

x

Pieredzes apmaiņas tikšanās otrā diena (21.11.2019)

x

Pieredzes apmaiņas tikšanās trešā diena (22.11.2019)

x

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Izmaiņas projekta laika grafikā netika veiktas.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Pieredzes apmaiņas tikšanās pirmā diena (20.11.2019)

x

Pieredzes apmaiņas tikšanās otrā diena (21.11.2019)

x

Pieredzes apmaiņas tikšanās trešā diena (22.11.2019)

x

Projekta komanda

Projekta vadītājs – Laura Pavlova, Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļas projektu vadītāja;

Ināra Kundziņa – Jūrmalas pilsētas domes galvenā grāmatvede.

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta izvirzītais mērķis tika sasniegts – tika nodrošinātas pieredzes apmaiņas tikšanās starp Jūrmalas pilsētas domes struktūrvienību un iestāžu, kā arī kapitālsabiedrību darbiniekiem un Brovari pašvaldības darbiniekiem, kuri bija ieradušies Jūrmalā.

Projekta finanšu līdzekļi tika izlietoti atbilstoši noteiktajam mērķim. Kopējās indikatīvās projekta izmaksas sakrīt ar projekta faktiskajām izmaksām – 2 680,00 EUR (divi tūkstoši seši simti astoņdesmit eiro, 00 centi), kur Latvijas Pašvaldību savienības piešķirtais Eiropas Savienības budžeta finansējums bija 74,89% jeb 2 007,00 EUR (divi tūkstoši septiņi eiro, 00 centi) un Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums bija 25,11% jeb 673,00 EUR (seši simti septiņdesmit trīs eiro, 00 centi), kas tika segts no Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Ārējo sakaru un protokola nodaļas apstiprinātā budžeta.

Projekts tiek uzskatāms par veiksmīgi īstenotu, jo pieredzes apmaiņas tikšanos laikā tika ieskicētas potenciālās vadlīnijas kopīgiem sadarbības projektiem ar Brovari pašvaldību nākotnē. Gan Brovari pašvaldības darbinieki, gan Jūrmalas pašvaldības un iestāžu darbinieki guva nozīmīgu pieredzi, kā pilnveidot pašvaldības darbu pilsētas attīstības jautājumos. Nākotnē ir nepieciešams īstenot līdzīgus projektus, nodrošinot to, ka Jūrmalas pilsētas domes struktūrvienību darbinieki, kā arī iestāžu un kapitālsabiedrību darbinieki dalās ar savu labo praksi ar citām, ārvalstu pašvaldībām, kā arī iegūst nozīmīgu pieredzi no tām. Projekta mērķis bija arī celt kapacitāti pašvaldību darbiniekiem, uzlabot efektivitāti un uzlabot iedzīvotāju informētību par pašvaldības darbu, kas šajās pieredzes apmaiņas tikšanās tika īstenots.

Pieredzes apmaiņas tikšanos laikā Brovari pašvaldības pārstāvji aicināja Jūrmalas mākslas skolas un Jūrmalas mūzikas skolas pārstāvjus izvērtēt iespēju piedalīties “Starptautiskajā labdarības festivālā ‘Inna-Brovary’” («International Charity Festival "Inna-Brovary"»), kurā Jūrmalas bērni un jauniešu varētu piedalīties ar saviem priekšnesumiem un sagatavotajiem darbiem. Brovari pašvaldības pārstāvji pārrunāja ar SIA “Dzintaru koncertzāles” vadību iespēju rīkot kopīgus projektus nākotnē, gan Jūrmalā, iesaistoties Brovari pašvaldībai, gan Brovari pašvaldībā – iesaistoties Jūrmalas pašvaldībai.

Jūrmalas pašvaldības darbinieki ir guvuši vērtīgu pieredzi kultūras pasākumu organizēšanas jautājumos, kā arī pilsētas un reģionālā sabiedriskā transporta jautājumos, savukārt Brovari pašvaldības darbinieki, kuri ieradās uz vizīti Jūrmalā, guva pieredzi iedzīvotāju iesaistē pašvaldības darbā, tai skaitā par iedzīvotāju iniciatīvas projektiem. Apskatot Jūrmalas mūzikas, mākslas skolas viesi ieguva jaunu redzējumu par infrastruktūras attīstību pilsētā, kultūras pasākumu organizēšanu un to popularizēšanu iedzīvotāju vidū. Nākotnē būtu jāstrādā pie ciešākas sadarbības izveides un kopīgu projektu iespēju izstrādes ar Brovari pašvaldību, nodrošinot labās pieredzes apmaiņu arī citos abām pašvaldībām svarīgos jautājumos.

SAGATAVOJA

Laura Pavlova – Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļas projektu vadītāja


Lejupielāde: DOC un PDF