Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 23.aprīlīNr. 157

protokols Nr. 6, 11. punkts

Par līdzfinansējuma maksas samazinājumu profesionālās ievirzes
izglītības programmu apguvei Jūrmalas Mūzikas vidusskolā
un Jūrmalas Mākslas skolā

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojuma Nr. 103 ”Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 4.3. un 4.4. apakšpunktu, kas nosaka ārkārtējās situācijas laikā pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs un nodrošināt mācības attālināti, kā arī pārtraukt visu veidu izglītības procesu klātienes formā ārpus izglītības iestādēm, tai skaitā pārtraukt visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu (treniņu, sacensību un mēģinājumu norisi), kā arī sporta norises slēgtās vietās (telpās) un bērnu nometņu darbību, ir pārtraukta mācību procesa norise klātienē Jūrmalas Mūzikas vidusskolā un Jūrmalas Mākslas skolā (turpmāk – profesionālās ievirzes izglītības iestādes). Lai gan šajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs pedagogi turpina darbu attālināti un audzēkņiem individuāli tiek uzdoti uzdevumi, sniedzot arī atgriezenisko saiti par padarītajiem darbiem, tomēr mācību process klātienē nenotiek. Attālinātā mācību procesa tehnoloģiskajā nodrošināšanā tiek izmantoti izglītojamā ģimenes resursi, turklāt jāņem vērā, ka šobrīd attālinātu mācību procesu īsteno arī visas vispārējās izglītības iestādes un skolēnu noslodze ir pieaugusi, līdz ar to arī laika resurss, ko izglītojamais var veltīt profesionālās ievirzes izglītības programmas apguvei ir mazāks.

Pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 21. panta 14. punkta g) apakšpunktu, Jūrmalas pilsētas domes 2015.gada 9.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.27 “Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mūzikas vidusskolā” un Jūrmalas pilsētas 2017.gada 12.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.2 “Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mākslas skolā” (turpmāk kopā – saistošie noteikumi), kas nosaka kārtību, kādā tiek noteikta daļēja maksa kā izglītojamo vecāku līdzfinansējums (turpmāk – līdzfinansējums) par izglītības ieguvi Jūrmalas profesionālās ievirzes izglītības iestādēs un ņemot vērā, ka attālinātai profesionālās ievirzes izglītības programmas apguvei tiek patērēti ievērojami lielāki izglītojamo ģimeņu tehnoloģiskie un laika resursi nekā mācību procesā klātienē, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atbrīvot no līdzfinansējuma maksas 50% apmērā no 2020.gada 1.aprīļa līdz 31.maijam izglītojamo vecākus vai citus likumiskos pārstāvjus (turpmāk – vecāki), kuru bērni apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmu profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, izņemot tos vecākus, kuriem saskaņā ar saistošajiem noteikumiem jau pienākas atbrīvojums no līdzfinansējuma maksas 75% vai 100% apmērā.

2. Profesionālās ievirzes izglītības iestādēm veikt līdzfinansējuma maksas pārrēķinu tiem vecākiem, kuri veikuši pilnu līdzfinansējuma maksu par 2020.gada aprīli un/vai maiju atbilstoši šī lēmuma 1.punktā noteiktajam.

3. Profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītājiem līdz 2020.gada 30.aprīlim informēt vecākus par atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas 50% apmērā par laika periodu no 2020.gada 1.aprīļa līdz 31.maijam, informējot vecākus par veikto pārrēķinu.

4. Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldi līdz 2020.gada 30.aprīlim publicēt informāciju par atbrīvojumu no līdzfinansējuma maksas 50% apmērā par laika periodu no 2020.gada 1.aprīļa līdz 31.maijam Jūrmalas pilsētas mājaslapā.

5. Lēmuma izpildes kontroli uzdot Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldei.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF