Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 23.aprīlīNr. 201

protokols Nr. 6, 59. punkts

Par telpu nomas maksas piemērošanas kārtību izglītojamo
ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem Jūrmalas pilsētas
pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs
ārkārtējās situācijas laikā

Ņemot vērā Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojuma Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 4.3. apakšpunktā noteikto, ka ārkārtējās situācijas laikā jāpārtrauc mācību procesa norise klātienē visās izglītības iestādēs un jānodrošina mācības attālināti, kā arī pamatojoties uz likuma „Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību” 13.pantu, likuma “Par pašvaldībām” 21.panta pirmās daļas 14.punkta a) apakšpunktu, Ministru kabineta 2020.gada 2.aprīļa noteikumiem Nr.180 “Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību” (turpmāk - MK noteikumi Nr.180), Jūrmalas pilsētas Domes 2016.gada 14.jūlija noteikumu Nr.3 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības nekustamā īpašuma pārvaldīšanas noteikumi” 12.punktu, lai samazinātu Covid-19 ierobežojošo pasākumu negatīvo ietekmi uz ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja (turpmāk – komersants), kurš Jūrmalas pilsētas pašvaldības dibinātājās izglītības iestādēs (turpmāk – izglītības iestāde) iepirkuma rezultātā nodrošina izglītojamo ēdināšanu, finansiālo stāvokli, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Izglītības iestādēm, pamatojoties uz komersanta iesniegumu, ja komersants vienlaikus atbilst visiem MK noteikumu Nr.180 3.punktā noteiktajiem kritērijiem, no 2020.gada 12.marta, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad spēku zaudē likums “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību”, piemērot komersantam:

1.1. nomas maksas atbrīvojumu, ja nomātās telpas 1.punktā noteiktajā periodā vispār netika izmantotas ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai;

1.2. nomas maksas samazinājumu, atbilstoši komersanta ieņēmumu no saimnieciskās darbības procentuālajam samazinājumam, bet nepārsniedzot 90 % no nomas līgumā noteiktās nomas maksas, par laika periodu, kurā komersants turpināja nodrošināt ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

2. Izglītības iestādēm, pamatojoties uz komersanta iesniegumu, sākot no 2020.gada 12.marta, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad spēku zaudē likums „Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību”, nepiemērot komersantam kavējuma procentus un līgumsodus nomas maksas un citu saistīto maksājumu samaksas kavējuma gadījumā, ja komersants vienlaikus atbilst visiem MK noteikumu Nr.180 3.punktā minētajiem kritērijiem. Komersants veic samaksu par nomas objekta uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem (piemēram, elektroenerģiju, siltumenerģiju, ūdensapgādi) un citiem īpašuma uzturēšanas pakalpojumiem.

3. Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu vadītājiem nodrošināt šī lēmuma pienācīgu izpildi, kā arī MK noteikumu Nr.180 7. un 8.punktu izpildi.

4. Kontroli par lēmuma izpildi uzdot Jūrmalas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājam.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF