Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 18.jūnijāNr. 277

protokols Nr. 8, 22. punkts

Par Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Vizuālās mākslas
izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” projekta
„Jūrmalas Mākslas skolas mācību stundu "Datorgrafika"
un "Darbs materiālā - animācija" mācību procesa
kvalitatīva nodrošināšana un pilnveidošana”
noslēgumu

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas attīstības stratēģijā 2010.-2030.gadam noteiktās prioritātes “Jūrmalnieks” pasākumu J11 “Izglītības pakalpojumu konkurētspējas paaugstināšana”, Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.–2020.gadam” noteiktās prioritātes P3.2. “Kvalitatīvi un sociāli pieejama izglītība” rīcības virziena R3.2.4. “Profesionālās ievirzes un interešu izglītības pakalpojumi” aktivitāti Nr.175 “Profesionālās ievirzes un interešu izglītības attīstība mākslas jomā” un aktivitāti Nr.176 “Profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādes materiālās bāzes pilnveidošana”, kā arī Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes 2016.gada 28.decembra saskaņotā Jūrmalas Mākslas skolas attīstības plāna 2016. – 2020.gadam 4.prioritātes “E-vides sistēmu izmantošana skolas darba optimizācijā un mācību procesā” 3.uzdevumu “Veidot digitālo metodisko materiālu bāzi” un 6.prioritātes “Skolotāju, atbalsta personāla un tehnisko darbinieku kvalifikācijas paaugstināšana” 6.uzdevumu “Nodrošinot apmācības, atbalstīt moderno tehnoloģiju izmantošanu izglītības procesā”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktam un 2020.gada 13.marta projekta finansēšanas līgumu Nr.2020-1-VIZ-M04005, kas noslēgts starp Jūrmalas Mākslas skolu un Valsts Kultūrkapitāla fondu (turpmāk – VKKF), VKKF 2020.gada 28.maijā apstiprināto atskaiti (reģistrēta 2020.gada 3.jūnijā ar lietas Nr.1-23/11 ) par piešķirto finansējumu juridiskai personai VKKF finansētam projektam, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt VKKF mērķprogrammas “Vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” projektu „Jūrmalas Mākslas skolas mācību stundu “Datorgrafika” un “Darbs materiālā – animācija” mācību procesa kvalitatīva nodrošināšana un pilnveidošana” īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt projekta kopējās faktiskās izmaksas 2040,00 EUR (divi tūkstoši četrdesmit eiro un 00 centi) (2.pielikums “Projekta „Jūrmalas Mākslas skolas mācību stundu “Datorgrafika” un “Darbs materiālā – animācija” mācību procesa kvalitatīva nodrošināšana un pilnveidošana” budžeta kopsavilkums (EUR)” un 3.pielikums “Pārskats par projekta „Jūrmalas Mākslas skolas mācību stundu “Datorgrafika” un “Darbs materiālā – animācija” mācību procesa kvalitatīva nodrošināšana un pilnveidošana” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk., attiecināmo izmaksu summa ir 2040,00 EUR (divi tūkstoši četrdesmit eiro un 00 centi), kura 100% apmērā ir finansēta no VKKF finansējuma.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 18.jūnija lēmumam Nr.277

(protokols Nr.8, 22.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

„Jūrmalas Mākslas skolas mācību stundu “Datorgrafika” un “Darbs materiālā – animācija” mācību procesa kvalitatīva nodrošināšana un pilnveidošana”

Līguma/vienošanās Nr.

2020-1-VIZ-M04005

Darbības programmas nosaukums:

Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma “Vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana”

Projekta mērķis

Iegādāties grafiskās planšetes Intuos M, Wacom, lai nodrošinātu iespēju kvalitatīvi apgūt multimediju (īpaši animācijas un datorgrafikas) mācību priekšmetus Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņiem divās izglītības programmās - profesionālās ievirzes izglītības “Vizuāli plastiskā māksla” un interešu izglītības programmās.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Grafisko planšetu Intuos M, Wacom iegāde laika posmā no 13.03.2020.-07.05.2020.

Iegādāties 12 grafiskās planšetes, lai aprīkotu datorklasi pilnvērtīgam mācību procesam visiem kursa audzēkņiem vienlaicīgi

Iegādātas 12 grafiskās planšetes Intuos M, Wacom, lai papildinātu skolas materiāli tehnisko bāzi.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Projektā veiktie grozījumi

Projektā netika veikti grozījumi. Viss notika atbilstoši plānoto aktivitāšu laika un finansējuma grafikam

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

2020.gada 15.februāra līdz 2020.gada 1.oktobrim

2020.gada 13.marta līdz 2020.gada 7.maijam.

2020.gada 27.marta Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.9(protokols nr.5, 6.punkts)

Jūrmalas Mākslas skolas un Valsts kultūrkapitāla fonda Projekta finansēšanas līgums Nr. 2020-1-VIZ-M0-4005 2020.gada 13.marts

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem/ ceturkšņiem)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Grafisko planšetu Intuos M, Wacom iegāde

X

X

X

X

X

X

X

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Projekta aktivitātes - Grafisko planšetu Intuos M, Wacom iegāde, īstenošana ir veikta īsākā laika posmā kā sākotnēji tika plānos.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem/ ceturkšņiem)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Grafisko planšetu Intuos M, Wacom iegāde

X

X

X

Projekta komanda

Projekta vadītāja – Sandra Bremane, skolas izglītības metodiķe

Secinājumi un priekšlikumi

Projektā plānotie mērķi tika sasniegti. Projekta finanšu līdzekļi tika izlietoti atbilstoši mērķim un plānotajā apmērā.

Projekta ietvaros ir iegādātas 12 grafiskās planšetes Intuos M, Wacom  un uzlabota Jūrmalas Mākslas skolas materiāltehniskā bāze, kas nodrošinās iespēju pilnveidot mācību priekšmetu “|Datorgrafika” un “Darbs materiālā– animācija” mācību procesa kvalitāti skolā, kā arī nodrošināta iespēja audzēkņiem attīstīt savas radošās spējas, veidot izpratni par multimediju, īpaši animācijas mākslas jomu. Kā arī dota iespēja digitāli veidot kvalitatīvu Starptautiskā vizuālās mākslas konkursa "ES dzīvoju pie jūras" poligrāfisko materiālu.

Ir nepārtraukti jāatjaunina mākslas izglītības materiāltehniskā bāze, lai varētu nodrošināt mūsdienu prasībām atbilstošu izglītības piedāvājumu. Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma “Vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” ir viens no nozīmīgākiem finanšu resursiem materiāltehniskās bāzes uzlabošanai.

Arī turpmāk skola plāno piedalīties visos KKF piedāvātajos projektos, kas dod iespēju modernizēt mācību procesu un ieviest skolā jaunas darba formas un metodes, paplašinot audzēkņu prasmes un iemaņas informācijas tehnoloģijās. Tādējādi audzēkņiem radot vēl lielāku interesi par nākamās profesijas izvēli mākslā, kas saistītas ar mūsdienu tehnoloģijas iespējām.


Pielikums Nr.2 PDF

Pielikums Nr.3 PDF


Lejupielāde: DOC un PDF