Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 18.jūnijāNr. 280

protokols Nr. 8, 27. punkts

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 19.decembra lēmumā Nr.647
“Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību un
kapitāla daļu pārvaldības kārtības apstiprināšanu”

Ar Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 19.decembra lēmumu Nr.647 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības kārtības apstiprināšanu” (turpmāk – Lēmums) tika a pstiprināta Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības kārtība.

Lai veicinātu kapitāla daļu turētāja funkcijas izpildē kapitālsabiedrībās pašvaldības struktūrvienību un darbinieku iesaisti efektīvākai kapitālsabiedrības darbības mērķu sasniegšanai un kapitālsabiedrības darbības kontrolei, kā arī ar kapitālsabiedrības darbību saistīto risku novērtēšanai un pārvaldīšanai, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 33. un 34.pantu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Izdarīt Lēmuma pielikumā šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 6., 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

“6. Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības un pašvaldībai piederošās kapitāla daļas tiek pārvaldītas atbilstoši normatīvajiem aktiem un Kārtībai, ietverot šādu pasākumu kopumu:

6.1. pašvaldībai piederošo kapitāla daļu pārvaldīšanu Domē organizē Domes Īpašumu pārvaldes Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa (turpmāk - Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa).

6.2. noteiktu uzdevumu veikšanai kapitāla daļu turētāja pārstāvis ieceļ atbildīgo/-s darbinieku/-s;

6.3. kapitālsabiedrības darbības mērķu sasniegšanai un kapitālsabiedrības darbības kontrolei, kā arī ar kapitālsabiedrības darbību saistīto risku novērtēšanai un pārvaldīšanai, kapitāla daļu turētāja pārstāvis no pašvaldības vai pašvaldības iestāžu darbinieku vidus izveido kapitālsabiedrību pārvaldības uzraudzības komisiju ar padomdevēja tiesībām, iekļaujot tajā ieceltos kapitālsabiedrību atbildīgos darbiniekus un, ja nepieciešams arī neatkarīgus ekspertus, kuras galvenie uzdevumi ir:

6.3.1. uzraudzīt kapitālsabiedrību vidēja termiņa darbības stratēģijas īstenošanu;

6.3.2. uzraudzīt kapitālsabiedrību apstiprinātā ikgadējā budžeta izpildi;

6.3.3. izskatīt būtiskākās kapitālsabiedrību politikas, kurās definēti galvenie kapitālsabiedrības darbības principi;

6.3.4. veikt citas darbības un pildīt citus uzdevumus, ko nosaka kapitāla daļu turētāja pārstāvis.

7. Kapitāla daļu turētāja funkcijas izpildei kapitālsabiedrībās un dalībnieku sapulces kompetencē esošos lēmumu pieņemšanai, kapitāla daļu turētāja pārstāvis pieprasa atbildīgajam darbiniekam, Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļai vai citām Domes struktūrvienībām sniegt nepieciešamās ziņas, atzinumus un sagatavot citus dokumentus. Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa un atbildīgais/-ie darbinieks/-i pārstāv kapitāla daļu turētāja intereses Jūrmalas pilsētas pašvaldībai noteikto funkciju īstenošanā Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībās un patstāvīgi uztur saikni starp kapitālsabiedrībām un Domi.

8. Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa ziņo kapitāla daļu turētāja pārstāvim par katru dalībnieku sapulci pēc tam, kad saņemts paziņojums par sapulces sasaukšanu, un iepazīstina kapitāla daļu turētāja pārstāvi ar sapulces darba kārtību. Dalībnieku sapulcē izskatāmos kapitāla daļu turētāja pārstāvja lēmumu projektus sagatavo dalībnieku sapulces sasaukšanas ierosinātājs. Lēmuma lietderības un tiesiskuma iepriekšēju pārbaudi veic lēmumu projektu sagatavotājs un kapitāla daļu turētāja pārstāvis. Kapitāla daļu turētāja pārstāvis var pieprasīt atbildīgajam darbiniekam, Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļai vai citām Domes struktūrvienībām sniegt nepieciešamās ziņas vai atzinumu par lēmuma projektu.”

1.2. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

“14. Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa, pamatojoties uz kapitālsabiedrību iesniegto neauditētu ceturkšņa pārskatu, veic kapitālsabiedrības darbības un finanšu rādītāju izvērtēšanu atbilstoši apstiprinātajai kapitālsabiedrības vidēja termiņa darbības stratēģijai un ikgadējam budžetam un iesniedz izskatīšanai kapitālsabiedrību pārvaldības uzraudzības komisijai.”

1.3. Papildināt ar 28.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“28.4. kapitāla daļu turētāja pārstāvis iesniedz Domei izskatīšanai kapitālsabiedrības vidēja termiņa darbības stratēģijā piedāvāto rīcības plānu Jūrmalas pilsētas pašvaldības noteikto vispārējo stratēģisko mērķu sasniegšanai. Dome pieņem lēmumu atbalstīt kapitālsabiedrības vidēja termiņa darbības stratēģijā piedāvāto rīcības plānu”.

1.4. Izteikt 31.punktu šādā redakcijā:

“31. Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļa katru gadu līdz Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības gada pārskata apstiprināšanai sniedz kapitāla daļu turētāja pārstāvim un kapitālsabiedrību pārvaldības uzraudzības komisijai vērtējumu par vidēja termiņa darbības stratēģijā noteikto mērķu sasniegšanu iepriekšējā gadā, kā arī priekšlikumus turpmākajai rīcībai.”

2. Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļai par pieņemto lēmumu informēt pašvaldības kapitālsabiedrības.

3. Šī lēmuma piemērošanu un izpildi kontrolēt Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektoram.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Atvērt spēkā esošo redakciju

Lejupielāde: DOC un PDF