Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 18.jūnijāNr. 283

protokols Nr. 8, 31. punkts

Par Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas
2014.-2020.gadam mērķa 4.1. “Kvalificēts un sociāli iekļaujošs reģions”
projekta „Sniegt iespēju bērniem/ Empower Kids” noslēgumu

Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 6.punktu un Veselības veicināšanas plāna Jūrmalas pilsētai 2013.-2020.gadam, kas ir apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes 2013.gada 30.maija lēmumu Nr.340 “Par veselības veicināšanas plāna Jūrmalas pilsētai 2013.-2020.gadam apstiprināšanu”, 2.3. stratēģiskā virziena 2.3.1., 2.3.2. un 2.4. mērķiem, Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktu, Dienvidrietumu Somijas reģionālās padomes, provinces pārvaldes 2018.gada 22.novembra nobeiguma protokolu A1 Maksājuma lēmums par Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmu 2014 – 2020 (Head of Managing Authority FINAL PROTOCOL A1 Payment decision of the Central Baltic Programme 2014-2020 2018), ievērojot Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam nosacījumus un 2016.gada 27.aprīļa vienošanos (līgumu) par projekta īstenošanu Nr.CB465, kura ir noslēgta starp vadošo partneri Baltijas jūras reģiona Veselīgo pilsētu asociāciju un projekta partneriem Turku Universitāti, Tallinas Universitātes Rakveres koledžu un Jūrmalas pilsētas domi, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam mērķa 4.1. “Kvalificēts un sociāli iekļaujošs reģions” projektu „Sniegt iespēju bērniem/ Empower Kids” (“Health education and social advice for low-income families with young children/ Empower Kids”) (turpmāk – Projekts) īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes kā Projekta partnera kopējās projekta faktiskās izmaksas 49 683,31 EUR (četrdesmit deviņi tūkstoši seši simti astoņdesmit trīs euro un 31 centi) saskaņā ar 2.pielikumu “Projekta „Sniegt iespēju bērniem/ Empower Kids” „budžeta kopsavilkums (euro)” un 3.pielikumu “Pārskats par projekta „Sniegt iespēju bērniem/ Empower Kids” „finanšu līdzekļu apguvi”, t.sk.:

2.1. attiecināmās izmaksas 49 625,31 EUR (četrdesmit deviņi tūkstoši seši simti divdesmit pieci euro un 31 cents), kur:

2.1.1. Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 85,31% jeb 42 384,43 EUR (četrdesmit divi tūkstoši trīs simti astoņdesmit četri euro un 43 centi);

2.1.2. valsts budžeta līdzfinansējums ir 5,02% jeb 2493,20 EUR (divi tūkstoši četri simti deviņdesmit trīs euro un 20 centi);

2.1.3. Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 9,56% jeb 4 747,68 EUR (četri tūkstoši septiņi simti četrdesmit septiņi euro un 68 centi);

2.2. neattiecināmās izmaksas 0,11% jeb 58 EUR (piecdesmit astoņi euro) segtas no iepriekš neklasificētiem pašu ieņēmumiem.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 18.jūnija lēmumam Nr.283

(protokols Nr.8, 31.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

„Sniegt iespēju bērniem/ Empower Kids”„, Nr.CB465

Līguma/vienošanās Nr.

2016.gada 27.aprīļa vienošanās (līgums) ar Baltijas Reģiona Veselīgo pilsētu asociāciju par projekta īstenošanu Nr. CB465

Darbības programmas nosaukums:

Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020.gadam

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

 Programmas mērķis 4.1. “Kvalificēts un sociāli iekļaujošs reģions”

Projekta īstenošanas laikā tika izvirzīti šādi mērķi:

1.apzināt kāda informācija par veselības veicināšanas jautājumiem un sociālie ieteikumi ir nepieciešami sociāli mazāk aizsargātām ģimenēm ar maziem bērniem Somijas, Igaunijas un Latvijas pašvaldībās;

2. nodrošināt interaktīvas nodarbības par veselību veicinošām tēmām bērniem no sociāli mazāk aizsargātām ģimenēm;

3. izglītot sociālos darbiniekus par veselību veicinošām tēmām, strādājot ar bērniem no sociāli mazāk aizsargātām ģimenēm;

4. uzlabot veselības veicināšanas un sociālā darba kvalitāti;

5. veicināt jaunus instrumentus un metodes, strādājot ar bērniem no sociāli mazāk aizsargātām ģimenēm;

6. uzlabot bērnu no sociāli mazāk aizsargātām ģimenēm sociālo iekļaušanos.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Projekta uzsākšanas sanāksme Turku pilsētā (Somijā) un iepazīšanās ar projekta partneriem no 2016.gada 2.jūnija līdz 3.jūnijam

Dalība projekta partneru sanāksmē Turku pilsētā (Somijā)

Ievadtikšanās laikā Jūrmalas pilsētas pašvaldību pārstāvēja trīs projektā iesaistītie darbinieki no Labklājības pārvaldes. Tikšanās laikā piedalījās visu partneru projektā iesaistītie pārstāvji, lai pārrunātu turpmākos uzdevumus un laika grafiku. Pārrunāts plānotā rīka formāts, saturs, tam nepieciešamie uzlabojumi un testēšanas anketas formāts un saturs. Partneru sanāksmes laikā piedalījās Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam vadošās iestādes un Revīzijas iestādes pārstāvji, kuri partnerus iepazīstināja ar galvenajām programmas vadlīnijām, ieviešot projektu.

Sanāksmes laikā uzstādītie mērķi turpmākam projekta darbam tika sasniegti, jo turpmākajā periodā saskaņā ar laika grafiku tika uzsākta digitālā rīka EmpowerKids tehnoloģiskā izstrāde.

Uzraudzības grupas tikšanās 2017.gada 12.decembrī

Projekta īstenošanas laikā plānotas vairākas projekta uzraudzības grupas tikšanās reizes lielākoties tiešsaistē ar informāciju komunikāciju tehnoloģiju palīdzību. Kā arī projekta noslēgumā uzraudzības grupas pārstāvji piedalīsies klātienē organizētā darba grupā Turku (Somijā).

Projekta laikā uzraudzības grupa pārraudzīja projekta gaitu un tā aktivitāšu ieviešanu atbilstoši plānotajam laika grafikam.

Tikšanās laikā izvirzītie mērķi tika sasniegti atbilstoši projekta laika grafikam.

Rīka EmpowerKids izstrāde

No 2016.gada II ceturkšņa līdz 2017.gada II ceturksnim

Rīka EmpowerKids izstrādes sākumā tiks apzinātas katra partnera pārstāvētās nacionālās īpatnības, pielāgojot rīku katra partnera vajadzībām.

Projekta laikā partneri, izstrādājot rīku, saskārās ar nacionālo vadlīniju atšķirībām katrā no partneru valstīm, it sevišķi būtiskākās atšķirības pastāvēja uztura tematikas sadāļā.

Rīks EmpowerKids projekta īstenošanas laikā tika izstrādāts sekmīgi, pielāgojot to katra partnera nacionālajām īpatnībām un atbilstoši projekta laika grafikam.

Rīka EmpowerKids tulkošana latviešu valodā

2016.gada II, III seturksnis

Partnerim, kuram tika uzticēta rīka EmpowerKids tehniskā risinājuma izstrāde tiks iesniegti nepieciešamie tulkojumi latviešu valodā, lai rīks būtu izmantojams Latvijā dzīvojošiem lietotājiem.

Tulkošanas ietvaros tika iesniegti nepieciešamie tulkojumi uz latviešu valodu, lai rīks būtu saprotams Latvijā dzīvojošiem lietotājiem

Rīka tulkošana no angļu un latviešu valodu noritēja sekmīgi atbilstoši projekta laika grafikam.

Apmācību semināra organizēšana 2016.gada 1.novembrī un partneru tikšanās Jūrmalā, izstrādājot digitālo rīku EmpowerKids 2016.gada 2.novembrī

Plānots 1 apmācību seminārs, ar plānoto dalībnieku skaitu līdz 30 sociālie darbinieki un pedagogi darbā ar bērniem no Jūrmalas pilsētas pašvaldības un plānota partneru tikšanās.

Apmācību semināra laikā piedalījās 29 sociālie darbinieki un pedagogi darbā ar bērniem Jūrmalā, kuri tika iepazīstināti un testēja izveidoto rīku EmpowerKids, tā darbība un iespējamos uzlabojumus galīgās versijas izstrādei rīkam, piedaloties visiem projekta partneriem.

Partneru tikšanās laikā tika pārrunāti turpmākie uzdevumi un laika grafiks projekta mērķu sasniegšanai, tika panākta vienošanās par “Veselīgas darbnīcas” konceptu, kas tajā tiks ietverts un kādā veidā.

Sanāksmes laikā uzstādītie mērķi tika sasniegti atbilstoši projekta laika grafikam

Dalība seminārā Rakveres pilsētā (Igaunijā), turpinot uzlabot izstrādāto rīku EmpowerKids 2016.gada 16.novembrī

Plānots organizēt apmācību semināru, līdzīgi kā tas plānots arī Jūrmalā, piedalījās. Plānota partneru tikšanās notika 2016.gada 16.novembrī.

Apmācību semināra laikā piedalījās 4 Labklājības pārvaldes darbinieki, kuri tika iesaistīti projekta aktivitāšu realizēšanā., prezentējot Jūrmalas organizētā semināra laikā iegūto pieredzi, rīks tika izmēģināts jau uzlabotā versijā un saņemti pēdējie ieteikumi no Igaunijas kolēģiem un projektu partneriem, lai 2017.gada sākumā rīku varētu sākt testēt projektā iesaistītie bērni. Pēc apmācību semināra tika organizēta partneru tikšanās, kur panākta vienošanās par “Veselīgo darbnīcu” uzsākšanos 2016.gada decembrī Jūrmalā, Labklājības pārvaldes Dienas centros bērniem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem saskaņā ar plānoto laika grafiku.

Sanāksmes laikā uzstādītie mērķi tika sasniegti atbilstoši projekta laika grafikam.

Veselīgo darbnīcu organizēšana, pamatojoties uz izstrādāto rīku EmpowerKids 2016.gada novembra līdz 2017.gada septembrim

Plānots organizēt vairākas cikliskas nodarbības par veselīgu uzturu, fizisko aktivitāšu veicināšanu, ikdienas dzīvesveidu un emocionālo/garīgo veselību.

Projekta ietvaros rīks EmpowerKids un “Veselīgās darbnīcas” tik īstenotas 2016.gada 19.un 20.decembrī, 2017.gada 3.,4.5. un 10.aprīlī nodarbības tika realizētas kopā ar vecākiem, 27.,28.un 29.jūlijā, 21. un 22.novembrī, 19.un 20.decembrī tika novadītas “Veselīgās darbnīcas” par veselīgu uzturu izmantojot sezonālus augļus un dārzeņus. 2017.gada 17., 27., 31.martā, 3.un 10.aprīlī tika novadītas “Veselīgās darbnīcas” par emocionālo/garīgo veselību un 24.un 28.aprīlī tika organizēta speciālista tikšanās ar vecākiem par nodarbībā paveikto. 2017.gada 25., 27.aprīlī, 25.maijā un 8., 9.jūnijā, 19., 20.jūlijā un 30.augustā tika organizētas “Veselīgas nodarbības “par fizisko aktivitāšu nepieciešamību. 2017.gada 25.aprīlī, 27.aprīlī, 26.maijā, 2.jūnijā, 7., 14. augustā Labklājības pārvaldes 48 iesaistītiem Dienas centros bērniem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Nodarbības iedalīts četros tematiskos blokos – veselīgs uzturs, fizisko aktivitāšu veicināšana, ikdienas dzīvesveids un emocionālā/garīgā veselība, kurus iespējams atsevišķi katru iepazīt vienā nodarbībā, samazinot rīka EmpowerKids lietošanas laiku, jo bērniem no 6-12 gadiem nav pietiekama uzmanība visa rīka EmpowerKids izpildīšanai. Veselīgo darbnīcu ietvaros bērni gatavoja veselīgus ēdienus, salātus, kokteiļus, iesaistot arī vecākus. Emocionālās/garīgās veselības tematiskajās nodarbībās bērni apmeklēja smilšu terapijas nodarbības grupās, kur rezultāti tika prezentēti arī vecākiem.

Bērni gāja pārgājienos ar skautiem un gaidām un patstāvīgi ar Dienas centra vadītājiem pavadot aktīvu dienu ar projekta laikā iegādātajiem sporta apaviem, spēlēja boulingu un brauca ekskursijā uz Tērvetes dabas parku, Dobeles pilsdrupām un Jelgavas karameļu fabriku.

Aktivitātes īstenotas saskaņā ar laika grafiku un projektā uzstādītajiem mērķiem, kas nodarbību laikā tika sasniegti.

Dalība Semināra un partneru tikšanās Rakverē (Igaunijā) 2017.gada 8.un 9.martā

Jūrmalas Labklājības pārvaldes iesaistīto darbinieku dalība seminārā un partneru tikšanās

Seminārā tika prezentēti katra no partneriem rezultāti un kopsavilkums pēc februāra mēnesī notikušās bērnu intervēšanas par rīku EmpowerKids darbību. Partneru tikšanās laikā tika pārrunāti turpmākie uzdevumi un laika grafiks projekta mērķu sasniegšanai

Aktivitātes īstenotas saskaņā ar laika grafiku un projektā uzstādītajiem mērķiem, kas nodarbību laikā tika sasniegti.

Semināra organizēšana un partneru tikšanās Jūrmalā 2017.gada augusta vai septembra mēnesī

Plānots organizēt 1 semināru un 1 partneru tikšanos.

Seminārs tika organizēts 2017.gada 26.septembrī un 1 partneru tikšanās 2017.gada 25.septembrī. Semināra laikā tika prezentēts projekta laikā sasniegtais, notikušās aktivitātes katram no partneriem un rezultāti.

Partneru tikšanās laikā tika pārrunāti turpmākie uzdevumi un laika grafiks projekta mērķu sasniegšanai

Aktivitātes īstenotas saskaņā ar laika grafiku un projektā uzstādītajiem mērķiem, kas nodarbību laikā tika sasniegti.

Dalība noslēguma seminārā un projekta uzraudzības grupas sanāksmē Turku pilsētā (Somijā). 2017.gada nogalē

Plānota Labklājības pārvaldes iesaistīto darbinieku dalība projekta noslēguma seminārā un uzraudzības grupas sanāksmē.

Dalība 2017.gada 12.un 13.decembrī Noslēguma semināra laikā notika diskusijas par bērnu izpratnes veicināšanu attiecībā uz veselīgu dzīvesveidu, projekta laikā iezīmētām problēmām veselīga uztura, emocionālās labsajūtas, pareiza dienas ritma un fizisko aktivitāšu jomā bērniem no mazāk aizsargātām ģimenēm. Pārrunāti sasniegtie rezultāti un turpmākie izaicinājumi veselīga dzīvesveida veicināšanā projekta laikā izstrādā EmpowerKids rīka bērnu individuālajam novērtējumam, turpmākās izmantošanas iespējas Jūrmalā un citās organizācijās, kā arī citas nākotnes iespējas, izaicinājumi un sadarbība veselīga dzīvesveida veicināšanā bērniem.

Aktivitātes īstenotas saskaņā ar laika grafiku un projektā uzstādītajiem mērķiem, kas nodarbību laikā tika sasniegti.

Rīka EmpowerKids izvērtēšana un salīdzināšana ar citām metodēm

2017.gada II, III, IV ceturksnis

Plānots izvērtēt un salīdzināt izstrādāto rīku EmpowerKids

Projekta noslēgumā izstrādātais rīks tika izvērtēts un salīdzināts ar citām metodēm un atzīts, ka tas ir pietiekoši efektīvs, lai uzrunātu bērnu pirmsskolas un sākumskolas vecumā. Salīdzinājums pieejams elektroniskā versijā projekta izveidotā mājas lapā www.empowerkids.eu

Aktivitātes īstenotas saskaņā ar laika grafiku un projektā uzstādītajiem mērķiem.

Labās prakses apkopošana un dalīšanās

2017.gada I, II ceturksnis

Plānotas projektā iesaistīto sociālo darbinieku aptaujas par projektā īstenotajām aktivitātēm. Paredzēts “labās prakses” apkopojums.

Pēc projektā iesaistīto sociālo darbinieku projekta aktivitāšu novērtējuma anketu saņemšanas tika apkopota visa iegūtā informācija un izveidots projekta labās prakses ziņojums starp visiem projekta partneriem, kas pieejams elektroniskā versijā projekta izveidotā mājas lapā www.empowerkids.eu

Aktivitātes īstenotas saskaņā ar laika grafiku un projektā uzstādītajiem mērķiem.

Projektā veiktie grozījumi

Finanšu jomā tika veikti grozījumi saistībā ar administratīvo izdevumu ekonomiju 2306 EUR, kas tika pārcelti projekta ilgtspējas nodrošināšanai un iegādāts inventārs projektā iesaistīto Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes Dienas centriem bērniem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, lai iegūtās zināšanas arī turpmāk tiktu nostiprinātas un izmantotas Dienas centru organizēto nodarbību laikā.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

01.04.2016-31.03.2018.

01.04.2016.-31.03.2018.

Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 21. aprīļa lēmums Nr.171 (protokols Nr.5, 47.punkts) “Par Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam mērķa 4.1. “Kvalificēts un sociāli iekļaujošs reģions” projekta „Sniegt iespēju bērniem/ Empower Kids” īstenošanu”.

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem/ ceturkšņiem)

2016

2017

I

II

III

IV

I

II

III

IV

Projekta vadība

Uzraudzības grupas tikšanās

X

X

X

X

X

X

X

Sākotnējā partneru tikšanās Somijā

X

Partneru tikšanās Igaunijā

X

Partneru tikšanās Latvijā

X

Noslēguma partneru tikšanās Somijā

X

Projekta ieviešana

Rīka EmpowerKids tulkošana latviešu valodā

X

X

Rīka EmpowerKids izstrāde

X

X

X

X

X

Seminārs Latvijā

X

Apmācību seminārs Latvijā un Igaunijā

X

X

Veselīgo darbnīcu un interviju organizēšana

X

X

X

X

Labās prakses piemēru apkopošana un dalīšanās

X

X

Seminārs Igaunijā

X

Seminārs Latvijā

X

Rīka EmpowerKids izvērtēšana un salīdzināšana ar citām metodēm

X

X

X

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Kopumā projekts tika īstenots ievērojot laika grafiku, tomēr nelielas laika grafika nobīdes pa mēnešiem izveidojās semināru organizēšanai Latvijā un Igaunijā un noslēguma semināram Somijā, plānoto februāra un augusta mēneša vietā semināri norisinājās martā un septembrī. Tādēļ, ka sākotnējais seminārs februārī vēl nebija ieguvis pietiekami daudz datus analīzei, lai to varētu veiksmīgi novadīt Igaunijā un augusta mēnesī plānotais seminārs Latvijā tika pārcelts uz septembra mēnesi, jo daudzas no veselīgām darbnīcām tika īstenotas augusta mēnesī, kad abi Dienas centri bērniem bija tikko atsākuši darbu pēc vasaras brīvdienām. Noslēguma seminārs Somijā notika pašā decembra sākumā saskaņojot iespējamos brīvos laikus ar visiem projektu partneriem un semināra dalībniekiem.

Rīka EmpowerKids izstrādei bija nepieciešams ilgāks laiks, jo saņemot no projektu partneriem iesniegtās rekomendācijas pēc katra intervēšanas etapa, tas prasīja ilgāku laiku nekā sākotnēji plānots.

Ņemot vērā ieekonomētos līdzekļus veselīgo darbnīcu īstenošanai, to ieviešanas laiks tika pagarināts līdz 2017.gada decembrim, lai sniegtu lielāku ieguldījumu projekta īstenotajās aktivitātēs.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa mēnešiem/ ceturkšņiem)

2016

2017

I

II

III

IV

I

II

III

IV

Projekta vadība

Uzraudzības grupas tikšanās

X

X

X

X

X

X

X

Sākotnējā partneru tikšanās Somijā

X

Partneru tikšanās Igaunijā

X

Partneru tikšanās Latvijā

X

Noslēguma partneru tikšanās Somijā

X

Projekta ieviešana

Rīka EmpowerKids tulkošana latviešu valodā

X

X

Rīka EmpowerKids izstrāde

X

X

X

X

X

Seminārs Latvijā

X

Apmācību seminārs Latvijā un Igaunijā

X

X

Veselīgo darbnīcu un interviju organizēšana

X

X

X

X

X

Labās prakses piemēru apkopošana un dalīšanās

X

X

Seminārs Igaunijā

X

Seminārs Latvijā

X

Rīka EmpowerKids izvērtēšana un salīdzināšana ar citām metodēm

X

X

X

Projekta komanda

Veic projekta uzraudzību - Raimonda Dakša, sabiedrības veselības organizators;

Projekta vadība un ieviešana - Indra Urdziņa-Merca, projekta vadītāja;

Projekta budžeta pārraudzība un finanšu kontrole - Iveta Dreimane, Finanšu daļas vadītāja;

Projekta aktivitāšu koordinēšana ar projektā iesaistītajiem dalībniekiem – Aija Tuņa, Dienas centra bērniem ar funkcionāliem traucējumiem vadītāja, un Inta Zālīte, Dienas centra bērniem vadītāja;

Atbalsts projekta juridisko dokumentu izstrādē un nepieciešamās projekta iepirkuma procedūras pielietojumam saskaņā ar iepirkumu regulējošiem normatīvajiem aktiem – Oļegs Ļaksa, Administratīvās daļas vadītājs;

Projekta grāmatvedis – Viktorija Lapinska, galvenā grāmatvede;

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta izvirzītie mērķi tika sasniegti, nodrošinot arī projekta ilgtspēju, lai projektā īstenotās aktivitātes arī turpmāk varētu ieviest Dienas centru ikdienas aktivitāšu programmā.

Projekta plānotie attiecināmie finanšu līdzekļi bija 57 616 EUR, tomēr vairākās pozīcijās izvēloties izdevīgāko piedāvājumu iepirkumu procedūras rezultātā tika apgūti un izlietoti atbilstoši mērķim 49683,31 EUR, jo izveidojās līdzekļu ekonomija sekojošās pozīcijās::

1) personāla izmaksās – projekta vadītāja nodrošināšana notika ar dažu mēnešu novēlošanos tādēļ plānoto 30 791 EUR vietā tika apgūti 28 420,68 EUR;

2) projekta administratīvie izdevumi tika plānoti 5795 EUR apmērā un izlietoti tika 2809,56 EUR;

3) pie izmaksām aktivitāšu nodrošināšanai lielākā ekonomija radās aplikācijas jeb rīka EmpowerKids tulkošanas un pilnveidošanas izmaksās, kur plānoto 1400 EUR vietā tika iztērēti tikai 493 EUR, jo projektu partneri nolēma izdevīgāk uzticēt visu tehnisko daļu risināšanu aplikācijas veidošanai vadošajam partnerim, tādēļ Labklājības pārvaldes kā partnera izmaksas veidoja tikai izmaksas par rīka tulkošanu no angļu uz latviešu valodu. Vairākās pozīcijās tādās kā semināru organizēšana, veselīgo nodarbību organizēšana, inventāra noma faktiskās izmaksas salīdzinoši nedaudz atšķiras veidojot projekta izmaksu ekonomiju, kas radusies izvēloties izdevīgāko un lētāko piedāvājumu.

4) Komandējuma izmaksās radusies ekonomija plānoto 7600 EUR vietā iztērēti 6002,75 EUR, izvēloties ekonomiski izdevīgāko piedāvājumu, kas nodrošināts iepirkuma procedūras rezultātā saskaņā ar noslēgto līgumu par pakalpojumu sniegšanu.

 Projekts uzskatāms par veiksmīgi īstenotu, jo šāda rīka EmpowerKids izstrāde un ieviešana, kas apkopo vairākas sadaļas par veselību veicinošām tēmām nav bijušas līdz šim pieejamas ne Jūrmalas pilsētā, ne Latvijā, kas vienlīdz ir pielīdzinātas arī nacionālām vadlīnijām un pieejams mērķauditorijai saprotamā valodā (izstrādātas latviešu valodā). Kā arī ļoti nozīmīgs projekta pienesums bija īstenotās “Veselīgās darbnīcas”, kur bērni no mazāk aizsargātām ģimenēm kopā ar saviem ģimenes locekļiem patstāvīgi tika iepazīstināti ar dažādām veselīgām izvēlēm gan uztura, gan fizisko aktivitāšu ziņā parādot bērniem, ka saturīgi pavadīt savu ikdienu, veselīgi pagatavojot maltīti vai nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm ir pieejami un iespējami arī šai mērķgrupai. Projekts ir devis ne tikai teorētiskas zināšanas gan bērniem, gan speciālistiem, kas apkopotas izveidotajā projekta mājaslapā www.empowerkids.eu, bet arī guvis materiālu ieguvumu, papildinot Dienas centru inventāru, lai bērniem sniegtu iespēju arī turpmāk savā ikdienā izdarīt veselīgas izvēles. Šāda veida projekti tieši sociāli mazāk aizsargātām ģimenēm ir ļoti svarīgi, jo projekta laikā papildus iegūtajām zināšanām tiek iegūtas arī prasmes un iespējas prasmes un zināšanas pielietot arī nākotnē.


Pielikumi PDF


Lejupielāde: DOC un PDF