Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 18.jūnijāNr. 300

protokols Nr. 8, 49. punkts

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2020.gada 20.februāra lēmumā Nr.77
“Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā esošo
dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu”

Ar Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk – dome) 2020.gada 20.februāra lēmumu Nr.77 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu” (turpmāk – Lēmums Nr.77), ir noteikts, ka dzīvojamās telpas īres maksu pašvaldības 100% īpašumā esošajās dzīvojamās mājās, kā arī pašvaldībai nepiederošās dzīvojamās mājās esošajiem pašvaldības dzīvokļa īpašumiem veido peļņa un apsaimniekošanas izdevumi. Peļņas daļa gadā ir 2% apmērā no ēkas/dzīvokļa kadastrālās vērtības. Apsaimniekošanas izdevumi sastāv no dzīvojamās mājas pārvaldnieka aprēķinātajiem uzturēšanas izdevumiem saskaņā ar pārvaldīšanas izdevumu tāmi par tekošo gadu un dzīvojamās mājas/dzīvojamās telpas nolietojuma (amortizācijas) gadā, kuru aprēķina dome kā dzīvojamās mājas/dzīvojamās telpas īpašniece. Īres maksā ietilpstošā peļņa un apsaimniekošanas izdevumos ietilpstošais nolietojums (amortizācija) ir pašvaldības budžetā ieskaitāmā īres maksas daļa. Apsaimniekošanas izdevumos ietilpstošie pārvaldnieka aprēķinātie izdevumi ir pārvaldniekam piekrītošā īres maksas daļa.

Ar Lēmuma Nr.77 spēkā stāšanos zaudēja spēku domes 2009.gada 12.februāra lēmums Nr.76 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu mājās, kurās ir privatizēti vairāk nekā 50% no visiem mājās esošajiem privatizācijas objektiem”. Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas process ir nepārtraukts un līdz Lēmumā Nr.77 noteiktās pašvaldībai piekrītošās īres maksas daļas piemērošanas brīdim, īres maksa sastāv no apsaimniekošanas izdevumos ietilpstošām pārvaldnieka izmaksām.

Lai precizētu īres maksas piemērošanas un norēķinu kārtību, pamatojoties uz likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 11.1pantu, 11.3pantu, Jūrmalas pilsētas domes Transporta un mājokļu jautājumu komitejas 2020.gada 9.jūnija sēdes atzinumu (protokols Nr.1.2-26/6), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Izdarīt Lēmumā Nr.77 šādus grozījumus:

1. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

“16. Lēmumā noteiktā īres maksas peļņas daļa un dzīvojamās mājas/dzīvokļa īpašuma nolietojuma aprēķins tiek piemērots sākot no septītā mēneša pirmās kalendārās dienas, kur septītais mēnesis skaitāms no dienas, kad visi dzīvokļu īrnieki atbilstoši Paziņošanas likuma 8.panta trešajai daļai saņēmuši šā lēmuma 18.punktā noteiktos brīdinājumus. Apsaimniekošanas izdevumos ietilpstošā pārvaldniekam piekrītošā īres maksas daļa tiek piemērota ar šā lēmuma pieņemšanas brīdi.”

2. Aizstāt 161.punktā vārdus “īres maksa” ar vārdiem “īres maksas peļņas daļas un dzīvojamās mājas/dzīvokļa īpašuma nolietojuma aprēķins”.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Atvērt spēkā esošo redakciju

Lejupielāde: DOC un PDF