Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2020.gada 17.decembrīNr. 857

protokols Nr. 23, 128. punkts

Par trīspusēja sadarbības līguma noslēgšanu

Labklājības ministrijas 2015.gada 1.jūnija vēstulē Nr.35-1-03/1136 “Par Valsts kontroles revīzijas par pašvaldību sociālo palīdzību ieteikuma izpildi” informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldību (turpmāk – Pašvaldība) par to, ka Valsts kontrole ir konstatējusi, ka nozares politika par nepieciešamo un sniegto sociālo atbalstu iedzīvotājiem tiek veidota uz neprecīziem un nepilnīgiem datiem, jo pašvaldību sagatavotie valsts statistikas pārskati nesniedz patiesu informāciju par pašvaldību sociālo dienestu piešķirtajiem pabalstiem.

Labklājības ministrija aicināja pašvaldības veikt visas nepieciešamās darbības, lai pēc iespējas ātrāk valstī būtu iespējams iegūt vienotu informāciju par visām izdevumu pozīcijām. Katras pašvaldības iesaiste ir ļoti svarīga, lai pašvaldību izdevumu uzskaitei un atskaitei būtu lielāka pievienotā vērtība un tā kopumā būtu noderīga uzkrātās informācijas analīzei, veidojot valsts politiku sociālās palīdzības jomā, un ļautu izdarīt pamatotus secinājumus un pilnveidojumus.

Lai nodrošinātu ilgstošu sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju pilngadīgām personām, Rīgas Sociālais dienests ir pieņēmis lēmumu par ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pilngadīgām personām pakalpojuma piešķiršanu, uzņemšanu un samaksu par šāda pakalpojuma nodrošināšanu Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādē “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs”.

Lai veicinātu sekmīgu sadarbību un korektu Pašvaldības izdevumu uzskaiti, nepieciešams noslēgt sadarbības līgumu ar Rīgas domes Labklājības departamentu, Pašvaldību un Pašvaldības iestādi “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs”.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 61.panta pirmo daļu publiskas personas sadarbības līgumu slēdz, lai panāktu vismaz vienas līdzējas — publiskas personas kompetencē ietilpstoša pārvaldes uzdevuma efektīvāku veikšanu.

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 41.panta pirmās daļas 4.punktu, Valsts pārvaldes iekārtas likuma 61.panta pirmo daļu un saskaņā ar Labklājības ministrijas 2015.gada 1.jūnija vēstulē Nr.35-1-03/1136 “Par Valsts kontroles revīzijas par pašvaldību sociālo palīdzību ieteikuma izpildi” minētiem ieteikumiem un ņemot vērā to, ka sabiedrībā ir vērojams liels pieprasījums pēc tādiem pakalpojumiem, kas saistīti ar sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju, kā arī Sociālo, veselības un integrācijas komitejas 2020.gada 10.decembra (protokols Nr.1.2-25/18) atzinumu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

Noslēgt trīspusēju sadarbības līgumu ar Rīgas domes Labklājības departamentu, Jūrmalas pilsētas pašvaldību un Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādi “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs” saskaņā ar līguma projektu lēmuma pielikumā.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2020.gada 17.decembra lēmumu Nr.857

(protokols Nr.23, 128.punkts)

SADARBĪBAS LĪGUMS

Nr.DL-20-____-lī

Līguma parakstīšanas datums ir tā pievienotā droša

elektroniskā paraksta laika un zīmoga datums.

Rīgas domes Labklājības departaments (turpmāk – Departaments) tā direktores Irēnas Kondrātes personā, kura rīkojas saskaņā ar Rīgas domes 01.03.2011. saistošo noteikumu Nr.114 “Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums” 110.punktu un Rīgas domes 19.05.2011. nolikuma Nr.124 “Rīgas domes Labklājības departamenta nolikums” 16.7.apakšpunktu, no vienas puses,

Jūrmalas pilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) tās priekšsēdētāja Gata Trukšņa personā, kurš rīkojas saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām” un Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2010.gada 4.februāra saistošajiem noteikumiem Nr.6 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums”, no otras puses, un

Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs” (turpmāk – Pakalpojuma sniedzējs) tās vadītāja p.i. Agitas Bērzupes personā, kura rīkojas saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 26.septembra nolikumu Nr.29 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādes “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs” nolikums”, no trešās puses

turpmāk kopā saukti - Puses, bet katrs atsevišķi – Puse,

saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām”, likumu “Par pašvaldību budžetiem”, Rīgas domes 06.03.2020. saistošajiem noteikumiem Nr.3 “Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība”, kā arī Departamenta programmu “Veco ļaužu uzturēšanās iestādes - līgumorganizācijas” (programmas kods 18.04.01, funkciju klasifikācijas kods 10.200) un Labklājības ministrijas 2015.gada 1.jūnija vēstulē Nr.35-1-03/1136 “Par Valsts kontroles revīzijas par pašvaldību sociālo palīdzību ieteikuma izpildi” noteikto, noslēdz šādu sadarbības līgumu (turpmāk – Līgums):

1. Līguma priekšmets

1.1. Puses vienojas par sadarbību un nosaka kārtību, kādā notiek personu, par kurām Rīgas Sociālais dienests ir pieņēmis lēmumu par ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pilngadīgām personām pakalpojuma (turpmāk – SAC pakalpojums) piešķiršanu (turpmāk – Klienti), uzņemšana un samaksa par SAC pakalpojuma nodrošināšanu Pakalpojuma sniedzēja institūcijā: Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādē “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs”, Strēlnieku prospektā 38, Jūrmalā, LV - 2010, j a Klients ir izvēlējies saņemt SAC pakalpojumu Pakalpojuma sniedzēja institūcijā un, ja Klients Rīgas Sociālajā dienestā ir iesniedzis rakstisku apliecinājumu, ka Pakalpojuma sniedzēja institūcija apņemas Klientam nodrošināt SAC pakalpojumu (2.pielikums).

1.2. Pušu sadarbība tiek īstenota normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un ņemot vērā attiecīgā gada saistošos noteikumus par Rīgas pilsētas pašvaldības budžetu.

2. Līguma darbības termiņš

Līgums stājas spēkā ar parakstīšanas brīdi un reģistrēšanu Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas lietojumprogrammā “Līgumi” un ir noslēgts uz nenoteiktu termiņu.

3. Pušu sadarbības kārtība

3.1. Pakalpojuma sniedzējam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir jābūt reģistrētam Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā un jāatbilst prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos SAC pakalpojumu sniedzējiem.

3.2. Pakalpojuma sniedzējs nodrošina SAC pakalpojumu Klientiem, kuriem Rīgas Sociālais dienests izsniedzis nosūtījumu SAC pakalpojuma saņemšanai Pakalpojuma sniedzēja institūcijā. Ar katru Klientu, kuram izsniegts minētais nosūtījums, vai Līguma 4.5.punktā minētajām personām, Pakalpojuma sniedzējs noslēdz atsevišķu līgumu par SAC pakalpojuma nodrošināšanu un samaksu.

3.3. Līgums nav attiecināms uz Klientiem, kuri SAC pakalpojumu saņem Pakalpojuma sniedzēja institūcijā bez Līguma 3.2.punktā minētā Rīgas Sociālā dienesta nosūtījuma.

3.4. Līgums nav attiecināms uz SAC pakalpojuma sniegšanu personām, kurām SAC pakalpojums tiek nodrošināts Rīgas pilsētas pašvaldības iepirkuma līguma ietvaros.

4. Maksas par SAC pakalpojumu nosacījumi

4.1. Pašvaldības noteiktā cena SAC pakalpojumam vienam Klientam ir 22 ,41 EUR (divdesmit divi eiro un 41 cents) diennaktī, PVN tiek aprēķināts ārējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

4.2. Pašvaldība ir tiesīga Līguma 4.1.punktā noteikto SAC pakalpojuma cenu mainīt ne biežāk kā vienu reizi gadā, par ko Puses savstarpēji rakstiski vienojas un šī vienošanās ir Līguma neatņemama sastāvdaļa.

4.3. Klients maksā par SAC pakalpojumu no savas pensijas un pensijas piemaksas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta un/vai citiem ienākumiem atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā un Ministru kabineta noteikumos noteiktajam apmēram 3.2.punktā minētajā līgumā noteiktajā kārtībā.

4.4. Ja Līguma 4.3.punktā noteiktā Klienta samaksa par SAC pakalpojumu nesedz pilnu SAC pakalpojuma cenu, Departaments maksā starpību starp SAC pakalpojuma cenu un Klienta veikto samaksu par SAC pakalpojumu, bet ne vairāk kā 400 eiro mēnesī, samaksu veicot Pašvaldības kontā.

4.5. Ja Līguma 4.3. un 4.4.punktā noteiktā Klienta un Departamenta samaksa par SAC pakalpojumu nesedz pilnu SAC pakalpojuma cenu, SAC pakalpojuma samaksu (starpību starp SAC pakalpojuma pilnu cenu un Klienta un Departamenta veikto samaksu) var veikt Klienta apgādnieks, citas fiziskas vai juridiskas personas, par ko minētās personas un Pakalpojuma sniedzējs vienojas.

4.6. Ja Līguma 4.3., 4.4. un 4.5.punktā noteiktā Klienta, Rīgas pilsētas pašvaldības, Klienta apgādnieka, citas fiziskas vai juridiskas personas samaksa par SAC pakalpojumu nesedz pilnu SAC pakalpojuma cenu, tad Pakalpojuma sniedzējs var atteikties no SAC pakalpojuma sniegšanas Klientam.

4.7. Departaments veic samaksu Līguma 4.4. punktā noteiktajā kārtībā par Klientu no Klienta iestāšanās dienas un par visu viņa uzturēšanās periodu Pakalpojuma sniedzēja institūcijā.

4.8. Ja Klients pamatotas prombūtnes dēļ, piemēram, atrodas ārstniecības iestādē, īslaicīgi nesaņem Pakalpojuma sniedzēja sniegto SAC pakalpojumu (izņemot Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 29.panta pirmās daļas 3.punktā paredzētos gadījumus), bet SAC pakalpojuma sniegšana viņam nav izbeigta, par Klienta prombūtnes dienām Līguma 4.1.punktā noteikto uzturēšanās maksu dienā samazina par ēdināšanas izdevuma apmēru.

5. Pušu pienākumi

5.1. Departamenta pienākumi:

5.1.1. veikt samaksu par Klientiem sniegto SAC pakalpojumu Līgumā noteiktajā termiņā un apmērā atbilstoši Pakalpojuma sniedzēja iesniegtajiem SAC pakalpojuma samaksu pamatojošiem dokumentiem;

5.1.2. informēt Pašvaldību un Pakalpojuma sniedzēju par sniegtā SAC pakalpojuma kvalitātes neatbilstību Līgumā un normatīvajos aktos noteiktajiem kritērijiem.

5.2. Pakalpojuma sniedzēja pienākumi:

5.2.1. sniegt SAC pakalpojumu atbilstoši normatīvajos aktos un Līgumā noteiktajām prasībām, kā arī ņemot vērā Departamenta likumīgas un pamatotas prasības;

5.2.2. Līgumā noteiktajā kārtībā un termiņā iesniegt Departamentam un Pašvaldībai SAC pakalpojuma samaksu pamatojošus dokumentus, kuru paraugs pievienots Līguma pielikumā (1.pielikums);

5.2.3. nodrošināt Departamenta pārstāvjiem iespēju netraucēti veikt SAC pakalpojuma kvalitātes, apjoma un izlietoto finanšu līdzekļu kontroli;

5.2.4. ja Klients atbilstoši Līguma 4.6.punktā noteiktajam ir izvēlējies saņemt SAC pakalpojumu Rīgas pilsētas pašvaldības vai saskaņā ar Rīgas pilsētas pašvaldības iepirkumu nodrošinātā SAC pakalpojuma sniedzēja institūcijā, tad Klientam pārceļoties uz Klienta izvēlēto institūciju, nodod šai institūcijai Klienta lietas kopiju;

5.2.5. iesniegt Departamenta pieprasītos datus par SAC pakalpojuma sniegšanu Rīgas pilsētas pašvaldības klientiem elektroniskā formā pašvaldības nodrošinātā elektroniskā vidē, atbilstoši 3. un 3a.pielikumos noteiktajai kārtībai;

5.2.6. informēt datu subjektu par SAC pakalpojumā veicamo datu apstrādi, kā arī darbiniekus un citus datu subjektus, kuru personas dati tiek apstrādāti Līguma ietvaros atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Regulā (ES) 2016/679 (2016.gada 27.aprīlis) par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) noteiktajam;

5.2.7. ievērot personu datu aizsardzības un drošības prasības (3.pielikums) un citas normatīvajos aktos noteiktās prasības attiecībā uz fizisko personu datu aizsardzību;

5.2.8. nodrošināt SAC pakalpojuma izpildē piesaistītā personāla informēšanu par fizisko personu datu apstrādi un aizsardzību un atbildību normatīvajos aktos un Līgumā noteiktajām prasībām;

5.29. nodrošināt nodalītu grāmatvedības uzskaiti ar SAC pakalpojuma sniegšanu saistītajiem ieņēmumiem un izdevumiem.

6. Pušu tiesības

6.1. Departamenta tiesības:

6.1.1. saņemt pilnīgu, patiesu un saprotamu informāciju par izlietotajiem finanšu līdzekļiem, kas saistīti ar SAC pakalpojuma sniegšanu;

6.1.2. veikt sniegtā SAC pakalpojuma pārbaudi saskaņā ar normatīvajiem aktiem un Līguma nosacījumiem;

6.1.3. vienpusēji lauzt Līgumu, par to 1 (vienu) mēnesi iepriekš rakstveidā brīdinot Pašvaldību un Pakalpojuma sniedzēju, ja:

6.1.3.1. Pakalpojuma sniedzējs pārkāpj Līguma 5.2.punktā noteiktās saistības;

6.1.3.2. objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams turpināt Līgumu vai turpmāk nav nepieciešamības pēc SAC pakalpojuma;

6.1.4. piemērot līgumsodu 0,1% (vienas desmitdaļas procenta) apmērā no Departamenta veiktās maksas par SAC pakalpojumu mēnesī par katru kavējuma dienu, bet ne vairāk kā 10% (desmit procentiem) no mēneša vidējās Departamenta maksas par SAC pakalpojumu, ja Pakalpojuma sniedzējs kavē vai neizpilda jebkuru no šajā Līgumā pielīgtajiem Pakalpojuma sniedzēja pienākumiem, kā arī Līguma 6.1.5.punktā noteiktajā gadījumā;

6.1.5. gadījumos, ja Departaments konstatē, ka Pakalpojuma sniedzējs ir izlietojis piešķirtos finanšu līdzekļus neatbilstoši Līguma nosacījumiem, pieprasīt, lai Pakalpojuma sniedzējs 5 (piecu) darba dienu laikā samaksā Departamentam neatbilstoši izlietotos finanšu līdzekļus.

6.2. Pakalpojuma sniedzēja tiesības:

6.2.1. pieprasīt un saņemt no Departamenta informāciju un skaidrojumus ar SAC pakalpojuma sniegšanu saistītu jautājumu risināšanai;

6.2.2. saņemt Līgumā noteikto atlīdzību par sniegto SAC pakalpojumu;

6.2.3. vienpusēji lauzt Līgumu, par to rakstveidā informējot Departamentu 2 (divas) nedēļas iepriekš, ja Departaments kavē maksājumus par sniegto SAC pakalpojumu vairāk nekā 2 (divas) nedēļas;

6.2.4. vienpusēji lauzt Līgumu, par to rakstveidā informējot Departamentu 3 (trīs) mēnešus iepriekš, ja objektīvu iemeslu dēļ nav iespējams turpināt Līgumu;

6.2.5. piemērot līgumsodu 0,1% (vienas desmitdaļas procenta) apmērā no Departamenta kavētās samaksas par SAC pakalpojumu mēnesī par katru kavējuma dienu, bet ne vairāk kā 10% (desmit procentus) no mēneša vidējās Departamenta maksas par SAC pakalpojumu, ja Departaments kavē vai neizpilda jebkuru no šajā Līgumā pielīgtajiem Departamenta pienākumiem.

6.3. Pašvaldības tiesības:

6.3.1. samazināt sniegtā SAC pakalpojuma apjomu, brīdinot Departamentu 3 (trīs) mēnešus iepriekš, ja Pakalpojuma sniedzēja infrastruktūra nepieciešama pašvaldībai noteikto funkciju realizācijai.

7. Nepārvarama vara

7.1. Puses ir atbrīvotas no atbildības par savu saistību nepildīšanu, ja šāda neizpilde ir notikusi nepārvaramas varas (force majeure) iestāšanās rezultātā. Par minētajiem apstākļiem uzskatāmi: ugunsgrēki, dabas stihijas, jebkura rakstura karadarbība vai tās draudi, streiki, blokādes, valsts institūciju akti un darbības, kas būtiski izmaina Pušu saimnieciskās darbības nosacījumus, tā ka tālāka darbība kļūst neiespējama, vai nes tikai zaudējumus, kā arī citi no Pusēm neatkarīgi apstākļi.

7.2. Puses līgumsaistību neizpildīšana ir attaisnojama, ja šī Puse pierāda, ka neizpildīšanas cēlonis ir bijis Līguma 7.1.punktā minētais šķērslis, kuru tā nevarēja kontrolēt, un nevarēja saprātīgi sagaidīt, lai šī Puse paredzētu šķēršļa rašanos Līguma noslēgšanas brīdī vai izvairītos no šķēršļa, vai pārvarētu tā sekas. Ja šķērslis ir īslaicīgs, saistību neizpildīšana ir attaisnota tikai uz saprātīgu laiku, kas noteikts, ņemot vērā šķēršļa ietekmi uz Līguma izpildīšanu.

7.3. Puse, kas nokļuvusi nepārvaramas varas apstākļos, nekavējoties rakstveidā informē par to otru Pusi, ziņojumam pievienojot pierādījumus, kas apliecina tajā minētos apstākļus, izņemot, ja par nepārvaramas varas iestāšanos lēmumu pieņem Ministru kabinets, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

7.4. Ja nepārvaramas varas apstākļi turpinās ilgāk kā 3 (trīs) mēnešus, katra Puse ir tiesīga atkāpties no Līguma.

8. Norēķinu kārtība

8.1. Pakalpojumu sniedzējs līdz katra mēneša 10.datumam iesniedz informāciju par Rīgas pilsētas pašvaldības klientiem, kuri saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu institūcijā pilngadīgām personām (1 .pielikums) (turpmāk – Atskaite), izmantojot universālo darba vietu – piekļuve https://udv.riga.lv.

8.2. Departaments 5 (piecu) darba dienu laikā no Pakalpojuma sniedzēja iesniegtās Atskaites saņemšanas veic minētās Atskaites atbilstības Līguma nosacījumiem izvērtēšanu. Gadījumā, ja Departaments konstatē neatbilstību Līguma noteikumiem, Departaments noraida iesniegtos dokumentus un informē par to Pakalpojuma sniedzēju, nosūtot elektronisku vēstuli Līguma 9.7.punktā minētajam Pakalpojuma sniedzēja pārstāvim.

8.3. Pakalpojuma sniedzējam ir pienākums 3 (trīs) darba dienu laikā veikt labojumus un iesniegt atkārtoti, izmantojot universālo darba vietu – piekļuve https://udv.riga.lv Līgumam atbilstošu un pareizi aizpildītu Atskaiti.

8.4. Pēc Departamenta Atskaites apstiprināšanas, Pakalpojuma sniedzējs iesniedz:

8.4.1.Departamentam Rīgas pilsētas pašvaldības portālā www.eriga.lv (turpmāk - www.eriga.lv) elektronisko rēķinu, atverot e-pakalpojums “Sociālo pakalpojumu atskaišu iesniegšana” un sadaļu “Atskaites”;

8.4.2. Pašvaldībai Jūrmalas pilsētas domes lietvedības sistēmā DOClogix.

8.5. Departaments 5 (piecu) darba dienu laikā no Pakalpojuma sniedzēja iesniegtās Atskaites un elektroniskā rēķina saņemšanas veic minētā rēķina atbilstības Līgumam izvērtēšanu. Gadījumā, ja Departaments konstatē neatbilstību Līgumam, Departaments noraida iesniegtos dokumentus un informē par to Pakalpojuma sniedzēju, nosūtot elektronisku e-pasta vēstuli Līguma 9.7.punktā minētajam Pakalpojuma sniedzēja pārstāvim.

8.6. Pakalpojuma sniedzējam ir pienākums 3 (trīs) darba dienu laikā veikt labojumus un iesniegt atkārtoti Līguma 8.4.punktā norādītajā kārtībā Līgumam atbilstošu un pareizi aizpildītu elektronisku rēķinu un Atskaiti.

8.7. Līguma noteiktā kārtībā iesniegts elektronisks rēķins un Atskaite nodrošina Pusēm elektroniskā rēķina un Atskaites izcelsmes autentiskumu un satura integritāti.

8.8. Puses vienojas, ka iesniegtā elektroniskā rēķina apmaksas Pašvaldībai termiņš ir 10 (desmit) darba dienu laikā no dienas, kad Pakalpojumu sniedzējs iesniedzis Departamentam pareizu, atbilstoši Līguma nosacījumiem elektronisku rēķinu un Atskaiti www.eriga.lv.

8.9. Pašvaldībai ir pienākums iespējami ātri, bet ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pārskaitīt no Departamenta saņemtos finanšu līdzekļus Pakalpojuma sniedzējam.

8.10. Pakalpojumu sniedzējam ir pienākums www.eriga.lv sekot līdzi iesniegtā elektroniskā rēķina apstrādes statusam, neatbilstību gadījumā tostarp informēt Pašvaldību.

9. Nobeiguma noteikumi

9.1. Visas domstarpības un nesaskaņas, kas izriet no Līguma, Puses risina savstarpēju pārrunu ceļā. Ja domstarpības un nesaskaņas nav iespējams risināt savstarpējās pārrunās, tās tiek risinātas tiesā Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

9.2. Gadījumos, kas nav atrunāti Līgumā, Puses rīkojas saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.

9.3. Puses, savstarpēji rakstiski vienojoties, var grozīt Līguma noteikumus. Grozījumus Līgumā veic, fiksējot tos papildus vienošanās, kuras paraksta Pušu pilnvaroti pārstāvji. Papildus vienošanās ir uzskatāmas par Līguma neatņemamām sastāvdaļām.

9.4. Puses nav tiesīgas pilnīgi vai daļēji nodot savas tiesības vai pienākumus, kas saistītas ar Līgumu, trešajām personām. Pušu reorganizācijas gadījumā Līguma saistības pāriet to tiesību un saistību pārņēmējiem.

9.5. Puses, savstarpēji vienojoties, var lauzt Līgumu, ko Puses noformē kā atsevišķu vienošanos, kuru pievieno Līgumam kā pielikumu, kas kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu

9.6. Līguma izpildes uzraudzību Departamenta interesēs veic Departamenta Sociālās pārvaldes Sociālo pakalpoj umu administrēšanas nodaļas Sociālo pakalpojumu sektora pilngadīgām personām galvenā speciāliste Ludmila Ozola, tālr.: 67105179, e-pasts: ludmila.ozola@riga.lv.

9.7.Līguma izpildes uzraudzību Pakalpojuma sniedzēja interesēs veic Pakalpojuma sniedzēja galvenā grāmatvede, tālr.: 67769252, e-pasts:.

9.8. Līguma izpildes nodrošināšanai kontaktpersona Rīgas Sociālajā dienestā Sociālā darba nodaļas vecākā sociālā darbiniece Rita Mačuļska, tālr.: 67012386, e-pasts: rita.maculska@riga.lv.

9.9. Mainoties personām, kuras veic Līguma uzraudzību, Pušu rekvizītiem, bankas kontiem vai citai būtiskai informācijai, kura var ietekmēt Līguma izpildi, Puses par to rakstveidā viena otru informē 3 (trīs) darba dienu laikā.

9.10. Līgums ar tā pielikumiem, kuri ir Līguma neatņemamas sastāvdaļas, sagatavots uz 13 (trīspadsmit) lapām un parakstīts elektroniski.

10. Pušu juridiskās adreses un rekvizīti

Departaments:

Pašvaldība:

Pakalpojuma sniedzējs:

Rīgas domes Labklājības departaments

Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādē “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs”

Adrese: Baznīcas iela 19/23, Rīga, LV - 1050

Adrese: Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015

Adrese: Strēlnieku prospekts 38, Jūrmala, LV – 2015

Norēķinu rekvizīti:

Norēķinu rekvizīti:

Rīgas pilsētas pašvaldība

Reģ.Nr.: 90000056357

Reģ. Nr. 90010991438

Adrese: Rātslaukums 1, Rīga, LV - 1050

Banka: Citadele banka AS

Banka: Citadele Banka AS

NMR kods: 90011524360

Kods: PARXLV22

Kods: PARXLV22

PVN reģ. Nr.:90011524360

Konts: LV52PARX0002484571025

Konts: LV57PARX0002484572099

Banka: Luminor Bank AS Latvijas filiāle

Kods: RIKOLV2X

Konts: LV03RIKO00018041

RD iestādes kods: 212

(paraksts*)

(paraksts*)

(paraksts*)

Direktore Irēna Konrāde

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis

Vadītāja p.i. Agita Bērzupe

*DOKUMENTS PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU


1.pielikums

Rīgas domes Labklājības departamenta

___.___.2020. līgumam Nr.DL-20-_____-lī

Informācija par Rīgas pilsētas pašvaldības klientiem, kuri saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas
 pakalpojumu institūcijā pensijas vecuma personām ar pilngadīgām personām ar invaliditāti ___________________ par 20___.gada ____________ mēnesī

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Uzturēšanās
 maksa iestādē
dienā EUR (atbilstoši Līgumam)

Pakalpojuma saņemšanas dienu skaits mēnesī

Uzturēšanās
 maksa iestādē
mēnesī EUR (atbilstoši Līgumam)

Klienta samaksa par pakalpojumu mēnesī– līdz 85% no pensijas

Klienta samaksa par pakalpojumu mēnesī daļa no citiem ienākumiem

Klienta prombūtnes dienas, saskaņā ar MK not. Nr.275

Ēdināšanas maksa dienā

Klienta uzturēšanās maksas samazinājums mēnesī, klienta prombūtnes gadījumā

Nesamaksātā pakalpojuma samaksa daļa līdz pilnai pakalpojuma cenai mēnesī

Departamenta samaksa daļa no 11.ailē minētās summas, nepārsniedzot 400 EUR mēnesī

Piezīmes

1

2

3

4

5=3*4

6

7

8

9

10=8*9

11=5-(6+7)-10

12

13

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Kopā

X

Sagatavotājs __________________

(vārds, uzvārds)

Datums: __.__.____

DOKUMENTS PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU


2.pielikums

Rīgas domes Labklājības departamenta

___.___.2020. līgumam Nr.DL-20-_____-lī

____________________________________________________

(ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas nosaukums)

Adrese: ______________________________________

Tālrunis ________________, e-pasts: _____________________________________

Apliecinājums, iesniegšanai Rīgas Sociālajā dienestā

Apliecinu, ka

_______________________________________, p.k.  - 

(personas vārds, uzvārds)

deklarētā dzīvesvieta ___________________________________________________________________________

(adrese: pilsēta, iela/mājas nr./dzīvokļa nr.)

tiks nodrošināts ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pilngadīgām personām pakalpojums (turpmāk - SAC pakalpojums) ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________(turpmāk – Institūcija ) (SAC pakalpojumu sniedzēja nosaukums, SAC pakalpojuma sniegšanas adrese)

pēc attiecīgas uzturēšanās programmas un tarifiem, kurus noteikusi Institūcija,

ja saskaņā ar Rīgas domes Labklājības departamenta un ___________________ (SAC pakalpojumu sniedzēja nosaukums) __ __.___.2020. noslēgto sadarbības līgumu Nr.DL-20-____-lī, Rīgas Sociālais dienests minētajai personai izsniegs nosūtījumu SAC pakalpojuma saņemšanai.

____.____.20____.

Institūcijas vadītājs vai pilnvarotā persona ________________________

/paraksts, paraksta atšifrējums/

Sagatavotāja uzvārds, tālruņa numurs

DOKUMENTS PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU


3.pielikums

Rīgas domes Labklājības departamenta

___.___.2020. līgumam Nr.DL-20-_____-lī

Personas datu aizsardzība un IT drošība

1. Puses apņemas apstrādāt visus personas datus saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas attiecas uz personas datu apstrādi un aizsardzību, tai skaitā Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016.gada 27.aprīlis) par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) un Fizisko personu datu apstrādes likumu.

2. Rīgas pilsētas pašvaldība un Pakalpojuma sniedzējs ir atsevišķi pārziņi.

3. Rīgas pilsētas pašvaldība ir pārzinis personas datiem, kas tiek apstrādāti Rīgas domes Vienotājā informācijas sistēmas (turpmāk - RDVIS) lietojumprogrammā Rīgas pašvaldības sociālo pabalstu administrēšanas informācijas sistēma (turpmāk – SOPA), ar mērķi nodrošināt Pakalpojumu, kā arī Pakalpojuma sniedzēja iesniegto atskaišu kontrole. Rīgas pilsētas pašvaldība nodrošina Pakalpojuma sniedzējam informācijas un komunikācijas tehnoloģisko resursu (universālā darba vieta; piekļuve https://udv.riga.lv), lai Pakalpojuma sniedzējs var pieteikties uz Pakalpojuma sniegšanu, kā arī nodrošināt atskaišu veidošanu un nosūtīšanu Rīgas pilsētas pašvaldībai.

4. Pakalpojuma sniedzējs ir pārzinis tai personas datu apstrādei, ko veic, lai nodrošinātu Pakalpojumu, tai skaitā sniegtu atskaites Rīgas pilsētas pašvaldībai par Pakalpojumu.

5. Pakalpojuma sniedzējs apmainās ar personas datiem Sadarbības līguma ietvaros, izmantojot universālo darba vietu – piekļuve https://udv.riga.lv.

6. Pakalpojumu sniedzējam ir pienākums informēt Rīgas pilsētas pašvaldību par personas datu pārkāpumu (drošības pārkāpums, kura rezultātā notiek nejauša vai nelikumīga nosūtīto, uzglabāto vai citādi apstrādāto personas datu iznīcināšana, nozaudēšana, pārveidošana, neatļauta izpaušana vai piekļuve tiem) un drošības incidenta (kaitīgs notikums vai nodarījums, kura rezultātā tiek apdraudēta informācijas tehnoloģiju integritāte, pieejamība vai konfidencialitāte.) gadījumu, ja tas notiek universālajā darba vidē (piekļuve https://udv.riga.lv), sniedzot Pakalpojumu, izņemot gadījumus, kad ir maz ticams, ka personas datu aizsardzības pārkāpums vai drošības varētu radīt risku fizisku personu tiesībām un brīvībām vai Rīgas pilsētas pašvaldībai.

7. Ja ir iestājies šī pielikuma 6.punktā norādītais personas datu pārkāpums vai drošības incidents, Pakalpojumu sniedzējs informāciju nosūta Rīgas pilsētas pašvaldībai uz e-pastu sos@riga.lv pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā divdesmit četras stundas pēc personas datu aizsardzības vai drošības incidenta atklāšanas vai sūdzības saņemšanas.

8. Pakalpojumu sniedzējs nosūta šādu informāciju: personas datu aizsardzības pārkāpuma apraksts vai drošības incidenta apraksts, tostarp, ja, iespējams, ietekmēto datu subjektu kategorijas un aptuvenais skaits; ietekmēto personas datu ierakstu kategorijas un aptuvenais skaits; datu aizsardzības speciālista vārds un uzvārds un kontaktinformācija vai norāda citu kontaktpersonu ar mērķi iegūt papildus informāciju par personas datu pārkāpumu vai drošības incidentu; personas datu aizsardzības pārkāpuma iespējamo seku apraksts; pasākumu, ko Pakalpojumu sniedzējs veicis vai ierosinājis veikt, lai novērstu personas datu aizsardzības pārkāpumu, apraksts, tostarp pasākumi, lai mazinātu iespējamās nelabvēlīgās sekas.

9. Ja šī pielikuma 8.punktā Pakalpojumu sniedzējam nav iespējams sniegt visu informāciju vienlaikus, tad informāciju var sniegt pa posmiem bez nepamatotas kavēšanās.

10. Pakalpojuma sniedzējs informē personu (datu subjektu) par viņas personas datu apstrādi, sniedzot Pakalpojumu, saskaņā ar tiesību aktos noteiktajām prasībām.

11. Ja Pakalpojuma sniedzējs izmanto personas datu apstrādei citas juridiskās vai fiziskas personas, kuras nav Pakalpojuma sniedzēja darbinieki, tad par to Pakalpojumu sniedzējs informē Departamentu. Pakalpojumu sniedzējs nodrošina, ka citām juridiskajām vai fiziskajām personām, kuras nav Pakalpojuma sniedzēja darbinieki, ir saistošs šis Sadarbības līgums. Pakalpojumu sniedzējs ir atbildīgs pret Rīgas pilsētas pašvaldību par Sadarbības līguma izpildi.

12. Rīgas pilsētas pašvaldībai ir tiesības veikt pārbaudes, kas ir nepieciešamas, lai pārliecinātos, ka Pakalpojuma sniedzējs izpilda savus pienākumus saskaņā ar Sadarbības līgumu.

13. Pakalpojuma sniedzējs nodrošina informācijas sniegšanu, kas ir nepieciešama Rīgas pilsētas pašvaldībai saistībā ar auditu, ko veic Rīgas pilsētas pašvaldība vai uzticama trešā persona, kas ir izvēlēta un atzīta kā neatkarīgs auditors, kas ir neatkarīgs no Pakalpojuma sniedzēja, kuram ir nepieciešamā kvalifikācija, un kurš brīvi var sniegt paskaidrojumus par saviem komentāriem un audita slēdzienus Rīgas pilsētas pašvaldībai.

14. Katra Puse nodrošina personas (datu subjekta) datu aizsardzības tiesību nodrošināšanu, atbilstoši savai kompetencei.

15. Ja Pakalpojumu sniedzējs saņem personas iesniegumu (pieprasījumu) par savu personas datu apstrādi, kas attiecas uz Rīgas pilsētas pašvaldības kā pārziņa kompetenci, Pakalpojumu sniedzējs to pārsūta trīs darba dienu laikā Rīgas pilsētas pašvaldībai atbildes sniegšanai.

16. Ja Rīgas pilsētas pašvaldība saņem personas iesniegumu (pieprasījumu), kas attiecas uz Pakalpojuma sniedzēja kā pārziņa kompetenci, Rīgas pilsētas pašvaldība to pārsūta trīs darba dienu laikā Pakalpojuma sniedzējam atbildes sniegšanai.

17. Pakalpojumu sniedzējs nodrošina visus nepieciešamos aizsardzības pasākumus, lai īstenotu personas datu aizsardzību pret jebkādu nejaušu vai nelikumīgu iznīcināšanu, nejaušu zudumu, pārveidošanu, neatļautu izplatīšanu vai pieeju, gadījumos, kad personas datu apstrāde ietver datu pārraidi tīklā, kā arī pret jebkuru citu nelikumīgu apstrādes vai komunikācijas ar neautorizētām personām, formu saskaņā ar Vispārējā datu aizsardzības regulā noteikto.

18. Pakalpojumu sniedzējs apņemas neapstrādāt personas datu pēc tiesību aktos noteiktā datu glabāšanas termiņa, ievērojot glabāšanas ierobežojuma principu, un apstrādāt tikai saskaņā ar mērķiem, kuriem tie ir iegūti un apstrādāti (nolūka ierobežojuma un datu minimizēšanas principi).

19. Tiesību pieprasīšanas kārtība darbam UDV:

19.1. Pakalpojuma sniedzēja darbinieks aizpilda saistību rakstu, paraksta (3a.pielikums);

19.2. Saistību rakstu paraksta arī Pakalpojuma sniedzēja institūcijas vadītājs;

19.3. Saistību raksts tiek nosūtīts Departamenta kontaktpersonai;

20. Pakalpojuma sniedzēja institūcijas vadītājs parakstot sava darbinieka saistību rakstu apliecina, ka tam ir nepieciešama piekļuve UDV savu darba pienākumu veikšanai.

21. Tiesību bloķēšana darbam UDV:

21.1. Beidzoties Pakalpojuma sniedzēja darbinieka darba tiesiskām attiecībām vai mainoties darba pienākumiem, kas neparedz vairs Sadarbības līguma mērķī atrunāto personas datu apstrādi, Pakalpojuma sniedzēja atbildīgā kontaktpersona nosūta nekavējoties ar Departamentu noslēgtajā Sadarbības līgumā atrunātajai kontaktpersonai informāciju par to un lūgumu bloķēt tiesības;

22. Pakalpojuma sniedzēja sociālo pakalpojumu administrēšana UDV modulī:

22.1. tiesības iesniegt informāciju par Rīgas pilsētas pašvaldības klientiem, kuri saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu institūcijā pilngadīgām personām;

22.2. tiesības reģistrēt personas iestāšanās/ izstāšanās faktu no Pakalpojuma sniedzēja institūcijas;

22.3. tiesības reģistrēt personas prombūtnes faktu u.c. datus.

DOKUMENTS PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU


3a.pielikums

Rīgas domes Labklājības departamenta

___.___.2020. līgumam Nr.DL-20-_____-lī

SAISTĪBU RAKSTS (FORMA)

par atbilstošu personas datu apstrādi, izmantojot universālo darba vietu – piekļuve https://udv.riga.lv

Es,_____________________________________________________________________

(iestāde, amats)

(vārds, uzvārds, personas kods, e-pasta adrese, tālruņa numurs)

turpmāk – Persona, apstrādājot fizisko personas datus, attiecībā uz personas datu apstrādi, kas izriet no _________ starp Rīgas domes Labklājības departamentu un ____________________ (turpmāk – Pakalpojumu sniedzējs) noslēgto sadarbības līgumu _______ (turpmāk - Sadarbības līgums), kas ir spēkā uz nenoteiktu termiņu, apņemos :

1. apstrādāt fizisko personu datus saskaņā ar normatīvajiem aktiem personas datu aizsardzības jomā, tai skaitā Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016.gada 27.aprīlis) par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) un Fizisko personu datu apstrādes likumu, Sadarbības līgumu, Rīgas pilsētas pašvaldības iekšējiem tiesību aktiem un Pakalpojuma sniedzēja iekšējiem normatīviem aktiem;

2. neizpaust un nepadarīt personas datus, kā arī ierobežotas pieejamības informāciju, ko saņemšu vai kļūs man zināma, izpildot no Sadarbības līguma izrietošos uzdevumus, pieejamu personām, kurām nav tiesību to saņemt;

3. pēc darba tiesisko attiecību vai Sadarbības līguma izbeigšanas nelikumīgi neizpaust iegūtos personu datus un ierobežotas pieejamības informāciju;

4. personas datus izmantot tikai, lai nodrošinātu sociālo pakalpojumu personai, kā arī sniegtu informāciju par Sadarbības līgumā noteikto sociālās aprūpes pakalpojumu esamības, sniegšanas, pārtraukšanas vai uzsākšanas faktu;

5. izmantot visus organizatoriskos un tehniskos aizsardzības pasākumus un līdzekļus savu pienākumu ietvaros, lai nodrošinātu personas datus pret nelikumīgu to izmantošanu;

6. ļaunprātīgi neizmantot piekļuves tiesības;

7. neveikt personas datu apstrādi, ja tas nav nepieciešams Sadarbības līguma izpildes nodrošināšanai un attiecīgā personas datu apstrādes uzdevuma izpildei,

8. nekopēt personas datus uz jebkādiem elektroniskiem datu nesējiem un neiznest tos no personas datu apstrādes telpām;

9. neizpaust trešajām personām Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto unikālo lietotāja vārdu un paroli (kriptoatslēgu). P arole ir jānomaina, ja to ir uzzinājis kāds cits vai arī ja šķiet, ka to uzzinājis kāds cits. Paroli nav atļauts sūtīt vai kā citādi darīt zināmu;

10. pārtraucot darbu uz laiku, kas ilgāks par 2 stundām, aizvērt piekļuves vietni https://udv.riga.lv (turpmāk – UDV) (veikt darbību „Beigt/Log off”) un neatļaut citiem lietot savu pieeju UDV;

11.  īslaicīgi atstājot darba vietu, nobloķēt datoru, lietot taustiņu kombināciju „ctrl+alt+delete” (un tad „Lock computer”);

12. bez iebildumiem un precīzi izpildīt ar personas datu un ierobežotas pieejamības informācijas aizsardzību saistīto Rīgas pilsētas pašvaldības iekšējo tiesību aktu (piem., rīkojumu, noteikumu, instrukciju un citu) prasības;

13. ziņot uz elektronisko pasta adresi sos@riga.lv par prettiesiskiem mēģinājumiem iegūt no manis personas datus un ierobežotas pieejamības informāciju, kā arī par man zināmiem personas datu vai ierobežotas pieejamības informācijas aizsardzības pasākumu pārkāpumiem;

14. sniegt 48 stundu laikā Rīgas pilsētas pašvaldības pieprasīto informāciju un paskaidrojumus par veikto personas datu apstrādi.

Esmu informēts, ka

1. var tikt veiktas pārbaudes vai auditi par to, kā es izmantoju universālo darba vietu – piekļuve https://udv.riga.lv, lai nodrošinātu personas datu apstrādes atbilstību Sadarbības līgumam , normatīvajiem aktiem personas datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju jomā, un šim Saistību rakstam;

2. esmu informēts, ka visas darbības, ko es veikšu UDV tiks uzskaitītas un saglabātas;

3. veicot nelikumīgu personas datu apstrādi, var tikt piemērota disciplināratbildība, administratīvā atbildība vai kriminālatbildība saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kā arī, ja manu nelikumīgo darbību rezultātā tiks nodarīts datu subjektam (fiziskai personai) kaitējums vai radīti zaudējumi, viņam ir tiesības saņemt atbilstīgu atlīdzinājumu, ko es atlīdzināšu.

4. pārzinis manu personas datu apstrādei ir Rīgas pilsētas pašvaldība, adrese Rātslaukums 1, Rīga, LV-1050. Personas datu apstrādes mērķis – sociālo pakalpojumu nodrošināšana atbilstoši Sadarbības līgumam.

20__.gada

<paraksts>

Apliecinājumu pieņēma: _________________________________________________

<atbildīgā darbinieka struktūrvienība un amata nosaukums, vārds un uzvārds, paraksts>

DOKUMENTS PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU


Lejupielāde: DOC un PDF