Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2021.gada 25.februārīNr. 64

protokols Nr. 3, 16. punkts

Par Jūrmalas pilsētas Goda tērpa koncepta apstiprināšanu

Tautastērps ir nozīmīgs katras Latvijas vietas identitātes simbols un aizvien plašāk izvēršas kustība – “katram savu tautastērpu”, sekmējot sabiedrības līdzdalību tautastērpu darināšanā un savu dzimtas sakņu apzināšanā. Jūrmalai, kā samērā jaunai pilsētai, vēsturiski nav izveidojies savs tradicionālais tautastērps.

2020.gada 15.oktobrī Kultūras un izglītības komiteja atbalstīja Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas iniciatīvu veidot etnogrāfiskajos standartos balstītu Jūrmalas pilsētas Goda tērpu, kuru kā pilsētas reprezentācijas elementu, varētu izmantot gan Jūrmalas dziesmu un deju svētku kustības kolektīvi, gan arī pilsētas iedzīvotāji 2023.gada XXVII Vispārējos Dziesmu un XVII Deju svētkos. No 2020.gada novembra līdz 2021.gada janvārim Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļa koordinēja Jūrmalas Goda tērpa koncepta izstrādi, piesaistot konsultācijām Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta Etnoloģijas nodaļas vadītāju, vēstures doktori Aiju Jansoni, Latvijas tautastērpu ekspertus, Jūrmalas amatniekus, Jūrmalas dziesmu un deju svētku kolektīvu dalībniekus, jūrmalniekus.

Lai sekmētu Jūrmalas kultūrtelpas daudzveidošanu, Jūrmalas pilsētas Goda tērpa izveidi un Jūrmalas pilsētas Kultūrvides attīstības plāna 2017.-2022.gadam 3.rīcības virziena “Jūrmalas kultūras mantojums: kultūras mantojuma saglabāšana, mūsdienīga interpretācija un popularizēšana” 3.1.uzdevumu “Nodrošināt Latvijas Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanu un attīstību”, kā arī saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 5.punktu, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Apstiprināt Jūrmalas pilsētas Goda tērpa konceptu atbilstoši lēmuma pielikumam.

2. Uzdot Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļai koordinēt Jūrmalas Goda tērpa izveidi.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF