Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2021.gada 30.septembrīNr. 456

protokols Nr. 16, 69. punkts

Par detālplānojuma zemesgabalam Jēkaba ielā 2, Jūrmalā
nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai,
un darba uzdevuma precizēšanu

Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – Dome) 2019.gada 21.novembrī pieņēma lēmumu Nr.619 “Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Jēkaba ielā 2, Jūrmalā” (turpmāk – Lēmums Nr.619). Ar Lēmumu Nr.619 apstiprinātā darba uzdevuma detālplānojuma izstrādei 4.punktu tika noteikts detālplānojuma izstrādes mērķis - paredzēt jaunas dzīvojamās ēkas palīgēkas būvniecības iespējas, ar to saistītā labiekārtojuma izveidi, un esošās apbūves pārbūves iespējas, atbilstoši spēkā esošajam Teritorijas plānojumam un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu prasībām Savrupmāju apbūves teritorijā (DzS22), kā arī izvērtēt un noteikt pasākumus Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā esošo dabas vērtību aizsardzībai.

Domes Pilsētplānošanas nodaļā 2021.gada 9.septembrī ir iesniegts sagatavotais detālplānojuma projekts zemesgabalam Jēkaba ielā 2, Jūrmalā un lūgums precizēt darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei, paredzot jaunas dzīvojamās ēkas būvniecības ieceres izvērtēšanu detālplānojumā. Izvērtējot detālplānojuma teritorijas attīstības iespējas, ievērojot Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā noteiktos apbūves nosacījumus Savrupmāju apbūves teritorijā (DzS22) un īpašnieka vēlmes attīstīt apbūvi zemesgabalā, detālplānojuma risinājumos tiek paredzēta jaunas dzīvojamās ēkas būvniecība.

Detālplānojuma izstrādes vadītāja ir sagatavojusi ziņojumu par detālplānojuma redakcijas turpmāko virzību, kurā norādīts, ka detālplānojuma risinājumi paredz jaunas dzīvojamās ēkas būvniecību, tādēļ nepieciešams precizēt darba uzdevuma detālplānojuma izstrādei 4.punktu.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 8.oktobra noteikumu Nr.628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 109.1.apakšpunktu un 111.punktu, Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 21.pantu un Domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2021.gada 22.septembra sēdes atzinumu (protokols Nr.1.2-21/10), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Nodot publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai detālplānojumu zemesgabalam Jēkaba ielā 2, Jūrmalā, kadastra numurs 1300 014 0809) (turpmāk – detālplānojums), nosakot publiskās apspriešanas termiņu četras nedēļas.

2. Precizēt darba uzdevuma detālplānojuma izstrādei 4.punktu, svītrojot tekstā vārdu “palīgēkas”.

3. Noteikt, ka ar detālplānojuma paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu, personas var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar detālplānojuma redakciju un tam pievienoto dokumentāciju papīra formā var iepazīties Domes Pilsētplānošanas nodaļā Jūrmalā, Edinburgas prospektā 75.

4. Detālplānojuma izstrādes vadītājam organizēt detālplānojuma publisko apspriešanu neklātienes formā, tai skaitā organizēt publiskās apspriešanas sanāksmi, izmantojot tiešsaistes videokonferences sarunu rīku vai citu tiešsaistes sarunu rīku.

5. Detālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot paziņojumu par detālplānojuma publisko apspriešanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (turpmāk – Sistēma).

6. Noteikt, ka detālplānojuma publiskās apspriešanas termiņš sākas ne agrāk kā piecas darbdienas pēc paziņojuma publicēšanas Sistēmā un informācija par publiskās apspriešanas sanāksmi tiek izziņota ne vēlāk kā 10 dienas pirms sanāksmes noteiktā datuma.

7. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu vietējā pašvaldības laikrakstā un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv par detālplānojuma publisko apspriešanu un iespēju personām iepazīties ar detālplānojuma saturu atbilstoši šī lēmumā 2.punktā noteiktajam.

8. Domes Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

9. Detālplānojuma izstrādes vadītājam pēc detālplānojuma publiskās apspriešanas beigām nodrošināt publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu.

10. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai paziņot par detālplānojuma publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu, pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Grafiskā daļa: PDF, PDF


Lejupielāde: DOC un PDF