Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2021.gada 28.oktobrīNr. 497

protokols Nr. 17, 33. punkts

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 29.augusta lēmumā Nr.431
„Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabalam
Rotas ielā 1, Jūrmalā,” un jauna darba uzdevuma
apstiprināšanu

Ievērojot Aizsargjoslu likuma 6.panta pirmo daļu, Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” (turpmāk noteikumi Nr.628) 39.1.apakšpunktu, 96. un 98.punktu un Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma, kas apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk – Dome) 2012.gada 11.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.42 “Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Domes 2016.gada 24.marta saistošajiem noteikumiem Nr.8 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” (turpmāk – Teritorijas plānojums) 2451.1.apakšpunktu, saskaņā ar Domes 2019.gada 29.augusta lēmumu Nr.431 „Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Rotas ielā 1, Jūrmalā” (turpmāk – Lēmums Nr.431) tika uzsākta detālplānojuma projekta izstrāde zemesgabalam Rotas ielā 1, Jūrmalā, kadastra Nr.13000042301, un apstiprināts darba uzdevums detālplānojuma izstrādei, nosakot, ka tā derīguma termiņš ir divi gadi, tātad, līdz 2021.gada 28.augustam.

Tika izstrādāta detālplānojuma redakcija un ar Domes 2020.gada 24.septembra lēmumu Nr.476 „Par detālplānojuma zemesgabalam Rotas ielā 1, Jūrmalā nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” nodota publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai.

Publiskās apspriešanas ietvaros tika saņemti personu iebildumi un priekšlikumi, galvenokārt saistīti ar vēsturiskās apbūves, ainavas un kultūrvides saglabāšanu. Priekšlikumi un iebildumi, kā arī detālplānojuma izstrādātāja komentāri ir apkopoti pārskatā par saņemtajiem priekšlikumiem un iekļauti sanāksmes, kurā izskatīti par detālplānojumu Rotas ielā 1, Jūrmalā, saņemtie priekšlikumi un atzinumi, protokolā.

Detālplānojuma saskaņošanas procesā tika veikti precizējumi un papildinājumi atbilstoši institūciju norādījumiem. Atbilstoši Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes prasībām, precizēta apbūves izvietojuma zona un būvlaide, kā arī samazināti apbūves rādītāji – intensitāte, plānotās ēkas augstums un stāvu skaits.

Pēc detālplānojuma darba uzdevuma derīguma termiņa beigām, Domes pilsētplānošanas nodaļā 2021.gada 9.septembrī tika saņemts detālplānojuma izstrādātāja Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “8.Darbnīca” iesniegums ar lūgumu apstiprināt izstrādāto detālplānojumu.

Ievērojot to, ka darba uzdevuma derīguma termiņš ir jau beidzies un tas pagarināts netika tā darbības laikā, Domei nav tiesiska pamata atjaunot detālplānojuma darba uzdevuma derīguma termiņu, kurš ir beidzies, jo šādu pilnvarojumu Noteikumi Nr.628 neparedz.

Lai atjaunotu procesuālo termiņu darba uzdevumam, un nodrošinātu detālplānojuma turpmāko izstrādi, nepieciešams veikt grozījumus Domes Lēmumā Nr.431 un apstiprināt jaunu darba uzdevumu.

Ņemot vērā to, ka darba uzdevumā, kas apstiprināts ar Lēmumu Nr.431, minēto institūciju nosacījumi un atzinumi ir saņemti, jaunā darba uzdevuma derīguma termiņš tiek noteikts līdz 2022.gada 30.aprīlim, kas ir objektīvi pietiekams laiks darbībām, kas nepieciešamas detālplānojuma atkārtotai publiskai apspriešanai un apstiprināšanai.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 98.punktu, un saskaņā ar 2021.gada 20.oktobra Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas atzinumu (protokols Nr.1.2-21/11), Jūrmalas dome nolemj:

1. Izdarīt Domes Lēmumā Nr.431 šādu grozījumu:

1.1. Izteikt 1.pielikumu (Darba uzdevums detālplānojuma izstrādei) jaunā redakcijā (pielikums), nosakot ka detālplānojuma darba uzdevums ir derīgs līdz 2022.gada 30.aprīlim.

2. Detālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā paziņojumu un lēmumu par grozījumiem Domes Lēmumā Nr.431 un jauna darba uzdevuma apstiprināšanu.

3. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu par grozījumiem Domes Lēmumā Nr.431 un jauna darba uzdevuma apstiprināšanu pašvaldības informatīvajā izdevumā un ievietot pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

4. Domes Administratīvi Juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Pielikums PDF


Atvērt spēkā esošo redakciju

Lejupielāde: DOC un PDF