Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022.gada 30.jūnijāNr. 338

protokols Nr. 11, 98. punkts

Par atļauju amatu savienošanai Jūrmalas
ostas pārvaldes valdes loceklim

Jūrmalas domē 2022. gada 1. jūnijā saņemts Madara Laura iesniegums “Par atļauju amatu savienošanai” (Jūrmalas ostas pārvaldē reģistrēts ar lietas Nr. 12/3.-5.) ar lūgumu savienot Jūrmalas ostas pārvaldes valdes locekļa amatu ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Juridiskā departamenta direktora amatu.

Saskaņā ar likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (turpmāk – likums) 4.panta 2. 3 daļu par valsts amatpersonām ir uzskatāmas arī personas, kuras ieņem ostas valdes locekļa amatu. Saskaņā ar likuma 7.panta piekto daļu likuma 4.panta 2. 3 daļā minētā amatpersona papildus likuma 6.panta ceturtajā daļā noteiktajam var savienot valsts amatpersonas amatu tikai ar citu amatu, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi, ja šī savienošana nerada interešu konfliktu un ir saņemta tās valsts amatpersonas vai koleģiālās institūcijas rakstveida atļauja, kura attiecīgo personu iecēlusi amatā. Savukārt saskaņā ar likuma 8. 1 panta pirmo daļu personai, kura, stājoties valsts amatpersonas amatā, vienlaikus ieņem citu amatu un šāda amatu savienošana ir pieļaujama, saņemot amatpersonas (institūcijas) rakstveida atļauju, ir pienākums pirms iecelšanas, ievēlēšanas vai apstiprināšanas amatā rakstveidā iesniegt minētajai amatpersonai (institūcijai) lūgumu atļaut valsts amatpersonas amatu savienot ar citu amatu.

Likuma 8.1panta piektās daļas 1.punkts, noteic, ka likumā noteiktajos gadījumos valsts institūcijai, saņemot lūgumu atļaut valsts amatpersonas amatu savienot ar citu amatu, ir pienākums izvērtēt, vai amatu savienošana neradīs interešu konfliktu, nebūs pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Jūrmalas dome ir institūcija, kas saskaņā ar likuma 7.panta piekto daļu ir kompetenta izsniegt atļauju Jūrmalas ostas pārvaldes valdes locekļa amata savienošanai ar citiem amatiem.

Izvērtējot Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 9. jūlija nolikuma Nr.32 “Jūrmalas ostas pārvaldes nolikums” 29.punktā noteikto Jūrmalas ostas pārvaldes valdes kompetenci un no tā izrietošos valdes locekļa amata pienākumus kopsakarībā ar Madara Laura ieņemamā amata pienākumiem, Jūrmalas dome secina, ka amatu savienošana neradīs interešu konfliktu, nebūs pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Papildus norādāms, ka atbilstoši likuma vispārīgajam regulējumam amatpersona pati ir atbildīga par interešu konflikta nepieļaušanu un valsts amatpersonas ētikas normu ievērošanu, tāpēc Madaram Laurim, neraugoties uz kompetentās institūcijas izsniegto atļauju, kā amatpersonai, jāraugās uz savas darbības tiesiskumu, lai savā darbībā ievērotu tiesību normas, nenonākšanu interešu konflikta situācijā, jo tikai minētajai personai ir zināmi tie apstākļi, kas rada vai var radīt interešu konflikta situāciju.

Pamatojoties uz likuma 4.panta 2.3daļu, 7.panta piekto daļu, 8.1panta pirmo daļu, 8.1panta piektās daļas 1.punktu, Jūrmalas dome nolemj:

Atļaut Jūrmalas ostas pārvaldes valdes loceklim Madaram Laurim savienot Jūrmalas ostas pārvaldes valdes locekļa amatu ar Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Juridiskā departamenta direktora amatu.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF