Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022. gada 24. novembrīNr. 575

protokols Nr. 17, 66. punkts

Par Jūrmalas pilsētas domes 2011. gada 21. jūlija instrukcijas Nr. 1
“Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta izstrādāšanas, apstiprināšanas,
izpildes un kontroles kārtība” atzīšanu par spēku zaudējušu

Jūrmalas pilsētas dome 2011. gada 21. jūlijā apstiprināja instrukciju Nr. 1 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta izstrādāšanas, apstiprināšanas, izpildes un kontroles kārtība”, kurā noteica kārtību, kādā tiek izstrādāts, apstiprināts, grozīts, izpildīts Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžets, kā arī nodrošināta Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta izpildes kontrole un atbildība par finanšu vadības procesu pašvaldībā.

Saskaņā ar Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošo noteikumu “Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums” 26.9. un 26.10. apakšpunktu, pašvaldības izpilddirektors veic Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldības) administrācijai piešķirto finanšu līdzekļu pārdali atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, kā arī nosaka kārtību, kādā tiek veikts pašvaldības finanšu un budžeta vadības process.

2022. gada 1. janvārī spēkā stāsies Pašvaldību likums, kurā noteikts, ka pašvaldības nolikumā nosakāma kārtība, kādā pašvaldības izpilddirektors rīkojas ar pašvaldības mantu un finanšu resursiem, tāpat minētais likums paredz, ka pašvaldības izpilddirektors organizē pašvaldības iekšējās kontroles sistēmas izveidi, uzrauga un pilnveido to un ka Domes darba organizāciju nosaka pašvaldības darba reglaments, kurā ir atrunājama Domes un tās izveidoto institūciju, izņemot iestādes, darba organizatoriskā un tehniskā apkalpošana.

No minētā izriet, ka pašvaldības izpilddirektors pašvaldībā nosaka finanšu un budžeta vadības procesa kārtību un organizē iekšējās kontroles sistēmu, savukārt pašvaldības darba reglamentā iekļaujamas prasības, kas attiecas uz domes un tās izveidoto institūciju (tajā skaitā komiteju) organizatorisko apkalpošanu.

Ievērojot augstāk minēto, ir secināms, ka finanšu un budžeta vadības process pašvaldībā ir aktualizējams un nosakāms atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Turklāt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Revīzijas un audita nodaļa, veicot auditu, ir konstatējusi, ka budžeta vadības process pašvaldībā nav efektīvs un ir pilnveidojams.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lai novērstu neatbilstības normatīvajos aktos, kā arī efektivizētu un optimizētu budžeta vadības procesu, tajā skaitā sagatavojot 2023. gada budžeta projektu, Jūrmalas dome nolemj:

Atzīt par spēku zaudējušu Jūrmalas pilsētas domes 2011. gada 21. jūlija instrukciju Nr. 1 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta izstrādāšanas, apstiprināšanas, izpildes un kontroles kārtība”.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Lejupielāde: DOC un PDF