Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 25. maijāNr. 198

protokols Nr. 5, 20. punkts

Par dalību Eiropas Savienības programmas
“Erasmus+” 2. pamatdarbības (KA2)
Mācību mobilitātes skolu sektorā”
atklātā projektu konkursā

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktu, ņemot vērā Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.– 2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas valstspilsētas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu”, prioritātes “Konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība” (I), rīcības virziena “Augsti kvalificēti, kompetenti un uz izcilību orientēti pedagogi” (I1), uzdevuma I.1.1. “Nodrošināt intelektuālo kapacitāti izglītības iestādēs, veicinot zināšanu apmaiņu”, darbību I1.1.7. Starptautiskās sadarbības veicināšana mūsdienīgas un kvalitatīvas izglītības attīstībai un rīcības virziena “Izglītības satura un procesa attīstība” (I2) uzdevuma I2.1. “Uzlabot izglītības pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti”, darbību I2.1.5. Starptautiska un valsts mēroga projektu īstenošana konkurētspējas veicināšanai, ievērojot Eiropas Savienības programmas Erasmus+ vadlīnijas un atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 1. februāra rīkojuma Nr. 1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1. punktam, Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas Kauguru vidusskolas dalību Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” 2. pamatdarbības (KA2) “ Mācību mobilitātes skolu sektorā ” atklātajā projektu konkursā ar projekta pieteikumu “ Culture and Sustainability in Education/ Kultūra un ilgtspēja izglītībā ” (turpmāk - projekts) sadarbībā ar vadošo partneri “1 st Primary School of Florina” (Grieķija). Projekta partnervalstis - Serbija, Spānija, Horvātija, Latvija.

2. Noteikt projekta mērķi – pamatizglītības kvalitātes uzlabošana, zināšanu un vērtību konstruēšana izglītības ilgtspējīgai attīstībai, balstoties uz kultūru, saturu un zināšanām.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas – paplašināt izglītojamiem redzesloku par dažādu valstu kultūru un to, kā partnervalstis saglabā un bagātina savu kultūru izglītības procesā. Izglītojamie un pedagogi iepazīsies ar partnervalstu kultūru, vēsturi, kultūrvēsturisko mantojumu un tradīcijām un ar to, kā notiek kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un tālākā attīstība. Iegūtā starptautiskā pieredze dažādos un bagātinās vidusskolas pedagogu metodisko darbu. Jūrmalas Kauguru vidusskolai tiks bagātināta starptautiskās sadarbības pieredze un veicinātas starptautiskas sadarbības iespējas nākotnē.

4. Noteikt projekta prognozējamo īstenošanas laiku no 2023. gada 1. septembra līdz 2025. gada 31. augustam.

5. Noteikt Jūrmalas Kauguru vidusskolas kā projekta partnera kopējās indikatīvās izmaksas 30 000,00 euro (trīsdesmit tūkstoši euro un 00 centi), t.sk. attiecināmo izmaksu summa 30 000,00 euro (trīsdesmit tūkstoši euro un 00 centi), kas 100 % apmērā ir Eiropas Savienības budžeta finansējums.

6. Projekta apstiprināšanas gadījumā, projekta īstenošanai nepieciešamo priekšfinansējumu līdz 6 000,00 euro (seši tūkstoši euro un 00 centi) jeb līdz 20 % apmērā no 5. punktā noteiktajām attiecināmajām izmaksām paredzēt no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada budžeta.

7. Uzdot Jūrmalas Kauguru vidusskolai līdz 2023. gada 1. jūlijam sagatavot projekta pieteikuma izstrādei nepieciešamos dokumentus un iesniegt tos projekta vadošajam partnerim “1 st Primary School of Florina” (Grieķija).

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF