Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 25. maijāNr. 226

protokols Nr. 5, 51. punkts

Par atbalsta programmas “Neformālās izglītības
pasākumi, t.sk. latviešu valodas apguve,
Ukrainas bērniem un jauniešiem”
īstenošanu

Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktu un atbilstoši Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu” Rīcības plāna prioritātes “Konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība” (I), rīcības virziena “Interešu izglītības, mūžizglītības un brīvā laika iespēju integrācija, t.sk. darbs ar jaunatni” (I4), uzdevuma I4.1. “Attīstīt mūsdienīgu interešu izglītību un neformālo izglītību, t.sk. brīvā laika pavadīšanu”, darbību I4.1.1. “Interešu izglītības programmu un neformālās izglītības daudzveidība, pieejamība un pilnveide”, saskaņā ar Valsts izglītības satura centra (turpmāk – VISC) 2023. gada 12. maija vēstuli Nr. 1-10/174 “Par atbalsta programmas “Neformālās izglītības pasākumi, t.sk. latviešu valodas apguve, Ukrainas bērniem un jauniešiem” īstenošanu un finansējuma piešķiršanu pašvaldībām”, Jūrmalas dome nolemj:

1. Īstenot atbalsta programmu “Neformālās izglītības pasākumi, t.sk. latviešu valodas apguve, Ukrainas bērniem un jauniešiem” (turpmāk – programma) sadarbībā ar VISC.

2. Noteikt programmas īstenošanas mērķi - sniegt atbalstu neformālās izglītības pasākumu nodrošināšanai, t.sk. latviešu valodas apguvei, Ukrainas bērniem un jauniešiem vecumā no 5 līdz 18 gadiem, lai mazinātu kara notikumu izraisīto psihoemocionālo spriedzi, kā arī stiprinātu Ukrainas bērnu etnisko identitāti un kopību ar Latvijā dzīvojošo ukraiņu kopienu.

3. Noteikt ieguvumus no programmas īstenošanas:

3.1. mazināt kara notikumu izraisīto psihoemocionālo spriedzi;

3.2. stiprināt Ukrainas bērnu etnisko identitāti un kopību ar Latvijā dzīvojošo ukraiņu kopienu;

3.3. apgūt un nostiprināt latviešu valodas prasmes, lai veiksmīgi integrētos un iekļautos Latvijas izglītības sistēmā un kultūrvidē;

3.4. Ukrainas bērni iepazīs Latvijas dabu un kultūrtelpu.

4. Noteikt programmas īstenošanas laiku no sadarbības līguma ar VISC noslēgšanas dienas līdz 2023. gada 1. decembrim.

5. Noteikt, ka maksimālais pieejamais finansējuma apjoms 1. punktā minētās programmas īstenošanai ir 35 640,00 euro (trīsdesmit pieci tūkstoši seši simti četrdesmit euro un 00 centi), kur valsts budžeta finansējums ir 35 640,00 euro (trīsdesmit pieci tūkstoši seši simti četrdesmit euro un 00 centi) jeb 100 % apmērā, ko piešķir VISC.

6. Uzdot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļai organizēt sadarbības līguma par programmas īstenošanu noslēgšanu ar VISC.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF