Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 27. jūlijāNr. 329

protokols Nr. 8, 16. punkts

Par nekustamā īpašuma lietošanas mērķa
maiņu zemes vienībai Juglas ielā 2,
Jūrmalā, un noteikšanu zemes
vienības plānotajām daļām

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – Administrācija) 2023. gada 5. jūnijā saņemts dzīvojamo māju Juglas ielā 2, Jūrmalā, un Juglas ielā 2 k-1, Jūrmalā, pilnvarotās personas Vārds Uzvārds (turpmāk – Iesniedzējs) iesniegums (reģistrēts Administrācijas lietvedības sistēmā ar Nr. 1.1-39/23S-7490, turpmāk – iesniegums) par atsavināšanas tiesības izmantošanas procesa uzsākšanu saskaņā ar Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumu (turpmāk – Dalītā īpašuma izbeigšanas likums). Iesniegumam pievienots 2023. gada 11. janvāra Juglas iela 2, Jūrmalā, dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokols.

Dalītā īpašuma izbeigšanas likuma 5. panta pirmā daļa nosaka, ka, lai uzsāktu atsavināšanas tiesību izmantošanas procesu, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai jāpieņem lēmums par atsavināšanas tiesības izmantošanas procesa uzsākšanu.

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības kompetence Dalītā īpašuma izbeigšanas likumā noteiktā procesa realizācijā ir daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala (turpmāk – FNZG) noteikšana vai tā pārskatīšana, kā arī nekustamā īpašuma lietošanas mērķa noteikšana.

Iesniegums ir izskatīts Jūrmalas Dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemesgabala noteikšanas komisijā 2023. gada 28. jūnijā, protokols Nr. 8.2-11/5, un konstatēts, ka Jūrmalas pilsētas dome 2020. gada 24. septembrī ir pieņēmusi lēmumu Nr. 460 “Par dzīvojamām mājām Juglas ielā 2, Juglas ielā 2 k- 1, Juglas ielā 2 k-2, Jūrmalā, funkcionāli nepieciešamo zemesgabalu pārskatīšanu” (turpmāk – Lēmums Nr. 460), kas ir kļuvis neapstrīdams. Lēmumā Nr. 460 izveidotajām FNZG daļām nav noteikts nekustamā īpašuma lietošanas mērķis, tāpēc tas nosakāms ar atsevišķu Jūrmalas domes lēmumu.

Zemes vienībai Juglas ielā 2, Jūrmalā (turpmāk – Zemes vienība) noteiktais un Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētais lietošanas mērķis ir Individuālo dzīvojamo māju apbūve (kods 0601).

Dzīvojamās mājas Juglas ielā 2, Jūrmalā, un dzīvojamās mājas Juglas ielā 2 k-1, Jūrmalā, galvenais lietošanas vieds ir Triju vai vairāku dzīvokļu mājas (kods 1122). Dzīvojamās mājas Juglas ielā 2 k-2, Jūrmalā, galvenais lietošanas veids ir Divu dzīvokļu mājas (kods 1121). Asfaltētā laukuma galvenais lietošanas veids ir Ielas, ceļi un laukumi (kods 2112).

Ministru kabineta 2006. gada 20. jūnija noteikumu Nr. 496 „Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu klasifikācija un nekustamā īpašuma lietošanas mērķu noteikšanas un maiņas kārtība” (turpmāk – Noteikumi Nr. 496) 7. punktā ir noteikts, ka, ja zemes vienības daļai noteiktais nekustamā īpašuma lietošanas mērķis atšķiras no zemes vienībai noteiktā nekustamā īpašuma lietošanas mērķa, tad nosakot nekustamā īpašuma lietošanas mērķi zemes vienības daļai, vienlaikus maina arī zemes vienībai noteikto nekustamā īpašuma lietošanas mērķi. Saskaņā ar Noteikumu Nr. 496 2. pielikumā norādīto, apbūvētai zemes vienībai, uz kuras esošās ēkas galvenais lietošanas veids ir „Triju vai vairāku dzīvokļu mājas” – zemei zem šīm dzīvojamām mājām un ar tām saistītām palīgēkām, [..] nosakāms nekustamā īpašuma lietošanas mērķis Vienstāva un divstāvu daudzdzīvokļu māju apbūve (kods 0701), apbūvētai zemes vienībai, uz kuras esošās ēkas galvenais lietošanas veids ir „Divu dzīvokļu mājas” – zemei zem šīm dzīvojamām mājām un ar tām saistītām palīgēkām, [..] nosakāms nekustamā īpašuma lietošanas mērķis Individuālo dzīvojamo māju apbūve (kods 0601), transporta līdzekļu īslaicīgai, regulārai vai nepastāvīgai novietošanai paredzētiem iežogotiem, dabā nodalītiem laukumiem un teritorijām nosakāms nekustamā īpašuma lietošanas mērķis Atsevišķi nodalītas atklātas autostāvvietas (kods 1105). Saskaņā ar Noteikumu Nr. 496 18. punktu lietošanas mērķa maiņu šo noteikumu 17. punktā minētajos gadījumos var ierosināt arī valsts vai pašvaldības institūcija.

Ņemot vērā iepriekš minēto, pamatojoties uz Dalītā īpašuma izbeigšanas likuma 6. panta otrās daļas 2. punktu, Noteikumu Nr. 496 7. punktu, 17. punktu, 18. punktu un 2. pielikumu, Lēmumu Nr. 460 un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2023. gada 19. jūlija sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/8), Jūrmalas dome nolemj:

1. Zemes vienībai Juglas ielā 2, Jūrmalā, mainīt nekustamā īpašuma lietošanas mērķi no Individuālo dzīvojamo māju apbūve (kods 0601) uz Vienstāva un divstāvu daudzdzīvokļu māju apbūve (kods 0701) 2208 m2 platībā, Individuālo dzīvojamo māju apbūve (kods 0601) 765 m2 platībā un Atsevišķi nodalītas atklātas autostāvvietas (kods 1105) 760 m2 platībā.

2. Noteikt plānotajai zemes vienības daļai Juglas ielā 2, Jūrmalā – dzīvojamai mājai Juglas ielā 2, Jūrmalā, un ar to saistītām palīgceltnēm noteiktajam FNZG 1130 m2 platībā nekustamā īpašuma lietošanas mērķi Vienstāva un divstāvu daudzdzīvokļu māju apbūve (kods 0701).

3. Noteikt plānotajai zemes vienības daļai Juglas ielā 2, Jūrmalā – dzīvojamai mājai Juglas ielā 2 k-1, Jūrmalā, un ar to saistītām palīgceltnēm noteiktajam FNZG 1078 m2 platībā nekustamā īpašuma lietošanas mērķi Vienstāva un divstāvu daudzdzīvokļu māju apbūve (kods 0701).

4. Noteikt plānotajai zemes vienības daļai Juglas ielā 2, Jūrmalā – dzīvojamai mājai Juglas ielā 2 k-2, Jūrmalā, un ar to saistītām palīgceltnēm noteiktajam FNZG 765 m2 platībā nekustamā īpašuma lietošanas mērķi Individuālo dzīvojamo māju apbūve (kods 0601).

5. Noteikt plānotajai zemes vienības daļai Juglas ielā 2, Jūrmalā – asfalta laukuma uzturēšanai nekustamā īpašuma lietošanas mērķi Atsevišķi nodalītas atklātas autostāvvietas (kods 1105).

Šo lēmumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmo daļu, 76. panta pirmo un otro daļu, 188. panta otro daļu un 189. panta pirmo daļu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas pieteikumu iesniedzot Administratīvās rajona tiesas attiecīgajā tiesu namā pēc pieteicēja adreses [fiziskā persona — pēc deklarētās dzīvesvietas adreses, papildu adreses ( Dzīvesvietas deklarēšanas likuma izpratnē) vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas, juridiskā persona — pēc juridiskās adreses].

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF