Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 30. novembrīNr. 555

protokols Nr. 14, 43. punkts

Par izstāšanos no starptautiskās asociācijas
“EDEN Network”

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) starptautiskajā asociācijā “EDEN Network” (Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu asociācija) (turpmāk – EDEN tīklojums) iestājās 2011. gadā. Organizācijas biedri pārstāv 27 Eiropas valstis, kas apvieno 350 ilgtspējīga tūrisma galamērķus visā Eiropā. EDEN tīklojuma mērķis ir no jauna definēt cilvēku ceļošanas veidu Eiropā, demonstrējot unikālos un daudzveidīgos jauno galamērķu apskates objektus. Par dalību EDEN tīklojumā tiek maksāta biedra nauda 400 euro (četri simti euro) gadā.

EDEN tīklojums reizi gadā rīko starptautiskas sanāksmes “EDEN Network Meeting”, reizi gadā izsludina konkursu “European Destinations of Excellence”, kurā Pašvaldība ir ieguvusi vairākus apbalvojumus - 2010. gadā Pašvaldība uzvarēja konkursā “Tūrisms un ūdens resursi” kā kūrortpilsēta/pussala uz ūdens, 2014. gadā ieguva inovāciju balvu par iesniegtajām idejām “EDEN Healthy Smoothie”, “Beauty EDEN” un “Smart EDEN”, 2016. gadā ieguva inovāciju balvu par vēsturisko tradīciju saglabāšanu un popularizēšanu - Zivju kūpināšana Jūrmalas Brīvdabas muzejā un 2019. gadā kļuva par finālisti konkursā “Veselības un labjūtes tūrisms” tēmā “Ķemeru nacionālā parka neskartās dabas pieskāriens”. Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas izraisītos ierobežojumus un EDEN tīklojuma aktivitātes samazināšanos, pēdējā klātienes sanāksme rīkota 2019. gadā un pēdējo gadu laikā Pašvaldības iesaiste EDEN tīklojuma darbībā nav bijusi.

Pēc publiski pieejamās informācijas EDEN tīklojums no Beļģijas Uzņēmuma reģistra ir izslēgts 2022. gada 21. decembrī un 2023. gada maijā Eiropas Komisija paziņoja, ka EDEN pēctecis būs Eiropas Komisijas īstenota iniciatīva - Eiropas Viedā tūrisma Zaļais pionieris (European Green Pioneer of Smart Tourism) (turpmāk - Iniciatīva), kas veicinās Eiropas kā tūrisma galamērķa atpazīstamību un izveidos tīklu, lai apmainītos ar paraugpraksi starp Eiropas galamērķiem. Tā kā EDEN tīklojums vairs nepastāv kā asociācija, attiecīgi arī dalības maksa par dalību EDEN tīklojumā vairs nepastāv. Izvērtējot augstāk minēto informāciju, secināts, ka turpmākas darbības saistībā ar EDEN tīklojumu nenotiks. Pašvaldība var sekot līdzi Iniciatīvas aktualitātēm un bez maksas pieteikt dalību konkursos.

Saskaņā ar izmaiņām EDEN tīklojuma darbībā, tiek izbeigtas visas iesaistīto pušu savstarpējās saistības. Uz Jūrmalas domes lēmuma pieņemšanas dienu Pašvaldībai ar EDEN tīklojumu parādsaistību nav. Ņemot vērā augstāk minēto un Jūrmalas domes Tūrisma un kurortoloģijas komitejas 2023. gada 7. novembra sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-27/10), Jūrmalas dome nolemj:

1. Pieņemt zināšanai, ka EDEN tīklojums vairs nepastāv.

2. Atzīt par spēku zaudējušu Jūrmalas pilsētas domes 2011. gada 29. septembra lēmumu Nr. 416 “Jūrmalas pilsētas domes dalība asociācijā “EDEN tīklojums””.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF