Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 25. janvārīNr. 8

protokols Nr. 2, 9. punkts

Par debitoru parādu norakstīšanu

Dzīvokļa īpašuma likuma 10. panta pirmās daļas 2. un 3. punkts nosaka dzīvokļa īpašnieka pienākumu segt dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumus šā likuma noteiktajā kārtībā un norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu.

Starp Jūrmalas pilsētas domi un privatizējamo sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Jūrmalas namsaimnieks” (pēc nosaukuma maiņas - sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Civinity Mājas Jūrmala”) (turpmāk – Pārvaldnieks) 2014. gada 11. februārī noslēgts Pilnvarojuma līgums Nr. 1.2-16/194 par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) valdījumā esošo privatizēto dzīvojamo māju pārvaldīšanu un Pilnvarojuma līgums Nr. 1.2-16/195 par pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo māju pārvaldīšanu, kuros noteikts Pārvaldnieka pienākums veikt piedziņas darbības apsaimniekošanas maksas un maksas par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, parāda atgūšanai no pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īrniekiem.

Jūrmalas domes 2022. gada 26. maija noteikumi Nr. 6 “Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu īres līgumu pagarināšanas, īres maksas administrēšanas un debitoru parādu piedziņas kārtība” noteic darbības parāda, kas apmaksāts Pārvaldniekam, atgūšanai no pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īrniekiem.

Veicot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) debitoru parādu piedziņu un administrēšanu, pamatojoties uz informāciju, kas iekļauta Fizisko personu reģistrā par personu miršanas faktu, konstatēts, ka parāda piedziņa nav iespējama:

- no pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas īrnieces, kura bez tiesiska pamata (pēc īres līguma termiņa beigām) lietoja pašvaldībai piederošās dzīvojamās telpas , saskaņā ar šī lēmuma 1. pielikumu, par summu 158,76 euro (viens simts piecdesmit astoņi euro un 76 centi);

- no pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īrniekiem, saskaņā ar šī lēmuma 2. pielikumu, par kopējo summu 28 123,94 euro (divdesmit astoņi tūkstoši viens simts divdesmit trīs euro un 94 centi).

Atbilstoši publisko reģistru datiem, konstatēts, ka pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu īrniekiem nav mantinieku un saistību un tiesību pārņēmēju, pret kuriem varētu vērst parāda piedziņu.

Civillikuma 693. panta trešā daļa nosaka, ka mantiniekam jāizsaka sava griba pieņemt mantojumu gada laikā, skaitot šo termiņu no mantojuma atklāšanās dienas, ja mantojums atrodas viņa faktiskā valdījumā (Civillikuma 692. panta otrā daļa).

Pamatojoties uz Civillikuma 693. panta trešo daļu, Grāmatvedības likuma 6. pantu, Ministru kabineta 2018. gada 13. februāra noteikumu Nr. 87 “Grāmatvedības uzskaites kārtība budžeta iestādēs” 187. punktu, saskaņā ar Jūrmalas domes 2022. gada 26. maija noteikumu Nr. 6 “Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu īres līgumu pagarināšanas, īres maksas administrēšanas un debitoru parādu piedziņas kārtība” 78. punktu un Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 24. oktobra rīkojuma Nr. 1.1-14/300 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības grāmatvedības uzskaites instrukciju un ieviešanas plāna apstiprināšanu” 7. pielikuma “Prasību uzskaites, tai skaitā nākamo periodu izdevumu un avansu uzskaites instrukcija” 123. punktu, lai nodrošinātu Jūrmalas valstspilsētas administrācijas bilances uzskaitē esošo prasību apmēru (turpmāk – debitoru parādi) precīzu atspoguļošanu bilances uzskaitē, un ņemot vērā Jūrmalas domes Transporta un mājokļu jautājumu komitejas 2023.gada 12. decembra sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-26/13), Jūrmalas dome nolemj:

Norakstīt no Jūrmalas valstspilsētas administrācijas bilances uzskaites debitoru parādus par kopējo summu 28 282,70 euro (divdesmit astoņi tūkstoši divi simti astoņdesmit divi euro un 70 centi) ar 2023. gada 31. decembri, atbilstoši šī lēmuma 1. un 2. pielikumam.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe



1. pielikums PDF

2. pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF