Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 24. aprīlīNr. 181

protokols Nr. 6, 51. punkts

Par dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Jaunatnes
politikas valsts programmas 2024. - 2026. gadam ietvaros
izsludinātajā atklātā projektu konkursā “Atbalsts
izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai
programmas “Kontakts” iniciatīvu
projektu īstenošanai” un projekta
īstenošanu tā apstiprināšanas
gadījumā

Atbilstoši Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 8. punktam, Jaunatnes likuma 12. panta trešajai daļai, saskaņā ar Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu” Rīcības plāna prioritātes “Atvērta un gudra pārvaldība (A)”, rīcības virziena “Ilgtspējīgas pilsētas attīstības plānošana (A2)”, uzdevuma A2.2. “Sabiedrības iesaiste pilsētas attīstībā” darbību A2.2.2. “Veikt jauniešu interešu izpēti, nodrošināt iespēju izteikt viedokli par aktuāliem jautājumiem un iesaistīties šo jautājumu risināšanā”, prioritātes “Konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība (I)” rīcības virziena “Interešu izglītības, mūžizglītības un brīvā laika iespēju integrācija, t.sk. darbs ar jaunatni (I4) uzdevuma I4.1. “Attīstīt mūsdienīgu interešu izglītību un neformālo izglītību, t.sk. brīvā laika pavadīšanu” darbību I4.1.1. “Interešu izglītības programmu un neformālās izglītības daudzveidība, pieejamība un pilnveide” un uzdevuma I4.2. “Kvalitatīva un mūsdienīga darba ar jaunatni attīstība” darbību I4.2.1.“Kvalitatīva un mūsdienīga darba ar jaunatni organizēšana”, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 1. februāra rīkojuma Nr. 1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 1. punktu, kā arī atbilstoši atklāta projektu konkursa “Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai programmas “Kontakts” iniciatīvu projektu īstenošanai” nolikumam, kura organizēšanas pamats ir Ministru kabineta 2013. gada 5. novembra noteikumi Nr. 1243 “Kārtība kādā piešķir valsts budžeta finansējumu, kas paredzēts jauniešu iniciatīvas un līdzdalības veicināšanai lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, darbam ar jaunatni un jaunatnes organizāciju darbības atbalstam”, kā arī pamatojoties uz Jūrmalas domes Izglītības, jaunatnes un sporta jautājumu komitejas 2024. gada 11. aprīļa atzinumu (protokols Nr. 1.2-33/5), Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļas Jaunatnes iniciatīvu centra (turpmāk – JIC) sadarbībā ar izglītības iestādēm – Jūrmalas Majoru vidusskolu un Jūrmalas Pumpuru vidusskolu – dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu konkursā “Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai programmas “Kontakts” iniciatīvu projektu īstenošanai” ar projektu “Skolēnu pašpārvalžu līderības attīstīšana” un projekta īstenošanu tā apstiprināšanas gadījumā (turpmāk – projekts).

2. Noteikt projekta mērķi – atbalstīt Jūrmalas Majoru vidusskolas un Jūrmalas Pumpuru vidusskolas skolēnu pašpārvalžu iniciatīvas, veicinot skolēnu līdzdalību sabiedriskās dzīves organizēšanā un jauniešu interešu aizstāvībā.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas:

3.1. veicināta skolēnu saliedētība divās Jūrmalas izglītības iestādēs - Jūrmalas Majoru vidusskolā un Jūrmalas Pumpuru vidusskolā;

3.2. nostiprinātas Jūrmalas Majoru vidusskolas un Jūrmalas Pumpuru vidusskolas skolēnu zināšanas par patstāvīgu aktivitāšu un budžeta plānošanu, īstenošanu;

3.3. paaugstināts līdzdalības līmenis projekta īstenošanā Jūrmalas Majoru vidusskolas un Jūrmalas Pumpuru vidusskolas skolēnu vidū.

4. Noteikt projekta īstenošanas laiku no 2024. gada 12. augusta līdz 2024. gada 31. decembrim.

5. Noteikt projekta kopējās indikatīvās izmaksas 2400,00 euro (divi tūkstoši četri simti euro), kas 100 % apmērā ir valsts budžeta finansējums, kuru piešķir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

6. Uzdot JIC sadarbībā ar Jūrmalas Majoru vidusskolu un Jūrmalas Pumpuru vidusskolu

nodrošināt vienota projekta pieteikuma iesniegšanu Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai līdz 2024. gada 17. maijam.

7. Pilnvarot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoru parakstīt, projekta apstiprināšanas gadījumā, sadarbības līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

8. Projekta ieviešanu uzdot JIC sadarbībā ar izglītības iestādēm – Jūrmalas Majoru vidusskolu un Jūrmalas Pumpuru vidusskolu.

9. Projekta norises gaitu pārraudzīt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai.


Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF