Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 27. jūnijāNr. 328

protokols Nr. 9, 83. punkts

Par ekspozīcijas un muzejpedagoģijas programmas
“Ansis Cīrulis. Ģēnijs. Latvietis” izveidi

Ievērojot Jūrmalas pilsētas domes 2014. gada 10. aprīļa lēmumu Nr. 170 „Par deleģēšanas līguma noslēgšanu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Dzintaru koncertzāle”” (turpmāk – Lēmums), ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Dzintaru koncertzāle”, reģistrācijas Nr. 40003378932 (turpmāk – SIA “Dzintaru koncertzāle”), 2014. gada 30. septembrī noslēgts pārvaldes uzdevuma deleģēšanas līgums Nr. 1.2-16/1252 (turpmāk – Deleģēšanas līgums) par pašvaldības funkcijā ietilpstošu pārvaldes uzdevumu - organizēt un nodrošināt kultūras pasākumu norisi, nodrošinot sabalansētu dažādu žanru Latvijas un ārvalstu skatuves mākslas, mūzikas, vizuālās un jauno mediju mākslas pieejamību Jūrmalas pilsētā, kā arī nodrošināt publiski pieejamu informāciju par minēto pasākumu norisi (turpmāk – uzdevums), deleģēšanu.

Lai popularizēt Jūrmalas valstspilsētas 65 gadu jubileju, kā arī ar mērķi nodrošināt jaunu un Jūrmalas valstspilsētai nozīmīgu profesionālās mākslas pasākumu īstenošanu, SIA “Dzintaru koncertzāle” ir izstrādājusi priekšlikumu ekspozīcijas un muzejpedagoģijas programmas “Ansis Cīrulis. Ģēnijs. Latvietis” (turpmāk – programma) veidošanai Dzintaru koncertzāles telpās, tādējādi piedāvājot Jūrmalas izglītības iestāžu audzēkņiem un citiem viesiem, Jūrmalas valstspilsētas jubilejas gadā un arī pēc tam, paplašināt savas zināšanas un izpratni par jūrmalnieka Anša Cīruļa daiļrades nozīmību Jūrmalas kultūrtelpā un latviešu kultūrā kopumā. Ekspozīcijas iepirkuma procedūras uzsākšanai nepieciešams izstrādāt tās tehnisko specifikāciju, kurā ietvertas arī ekspozīcijas objektu skices un saturiskais apraksts.

Saskaņā ar Kultūras institūciju likuma 13. pantu pašvaldības savas kompetences un likumos paredzētajos ietvaros ir tiesīgas noteikt pašu dibināto kultūras institūciju darbības formas un pamatu. Atbilstoši Pašvaldību likuma 5.panta otrajai daļai, b rīvprātīgo iniciatīvu izpildes kārtību nosaka un finansējumu nodrošina pašvaldība.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 5. punktu, saskaņā ar Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu” Rīcības plāna 2023. – 2029. gadam prioritātes “Laikmetīga kultūra” (L), rīcības virziena “Kultūras pieejamība un sabiedrības līdzdalība” (L1), uzdevumu L1.1. “Nodrošināt daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras piedāvājumu Jūrmalas apkaimēs un veicināt iedzīvotāju pašiniciatīvu, sekmējot kopienu izglītošanu” un Jūrmalas domes Finanšu jautājumu komitejas 2024. gada 18. jūnija sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-20/5), Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt programmas “Ansis Cīrulis. Ģēnijs. Latvietis” izveidi (turpmāk – projekts) Dzintaru koncertzāles telpās.

2. Noteikt projekta mērķus:

2.1. aktualizēt jūrmalnieka, mākslinieka Anša Cīruļa daiļrades nozīmību Jūrmalas kultūrtelpā un latviešu kultūrā kopumā;

2.2. piedāvāt Jūrmalas un visas Latvijas izglītības iestāžu izglītojamajiem unikālu, saturīgu uz tehnoloģijām balstītu programmu;

2.3. piesaistīt plašu apmeklētāju loku – izglītojamos, pedagogus u.c. interesentus no visas Latvijas.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas – gada laikā ekspozīciju apmeklēs 750 Jūrmalas izglītības iestāžu izglītojamie (30 klases attiecīgajos vecuma posmos) un vismaz 100 klases no citām Latvijas izglītības iestādēm.

4. Uzdot SIA “Dzintaru koncertzāle” nodrošināt projekta tehniskās specifikācijas, skiču un satura izstrādi.

5. Piešķirt SIA “Dzintaru koncertzāle” finansējumu 10 846,40 euro (desmit tūkstoši astoņi simti četrdesmit seši euro un 40 centi) šī lēmuma 4. punkta izpildei, papildinot Deleģēšanas līguma ietvaros noteiktos sasniedzamos rādītājus plānotajos kultūras pasākumos un tam paredzēto finansējumu.

6. Projekta gaitu pārraudzīt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Kultūras nodaļai.

Priekšsēdētājas vietnieks

J. Lediņš



Lejupielāde: DOC un PDF