Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 25. jūlijāNr. 355

protokols Nr. 10, 28. punkts

Par Vasarnīcu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Vārnukrogs”
teritorijas detālā plānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu
zemesgabalam Baltās kāpas ielā 31, Jūrmalā

Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – Dome) 2001. gada 8. martā ir izdevusi saistošos noteikumus Nr. 4 "Par Vasarnīcu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Vārnukrogs” teritorijas detālā plānojuma apstiprināšanu" (turpmāk – detālplānojums). Saskaņā ar detālplānojumu zemesgabals Baltās kāpas ielā 31, Jūrmalā (turpmāk – Zemes vienība), atrodas „Priežu parka” rajonā ar apbūvi (P), maksimālais atļautais ēkas un būves augstums līdz jumta korei ir astoņi metri.

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – Administrācija) saņemts zemesgabala kopīpašnieka iesniegums (reģistrēts Administrācijas lietvedības sistēmā 2024. gada 3 jūlijā ar Nr. 14-3/3020) par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu ar mērķi palielināt ēkas atļauto augstumu.

Saskaņā ar Jūrmalas valstspilsētas teritorijas plānojumu, kas apstiprināts ar Domes 2012. gada 11. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 42 “Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Jūrmalas domes 2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2 “Par Jūrmalas valstspilsētas teritorijas plānojuma grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” Zemes vienība atrodas Savrupmāju apbūves teritorijā DzS9, kurā atļautais apbūves augstums ir 12 metri, bet ievērojot spēkā esošo Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 311. punktu, ja teritorijā netiek nodrošināta centralizēta ūdensapgāde un sadzīves kanalizācijas notekūdeņu novadīšana, maksimālais atļautais stāvu skaits ir divi stāvi (augstums 10 metri). Ierosinātāja priekšlikums palielināt apbūves augstumu līdz 8,7 metriem nav pretrunā ar teritorijas plānojuma nosacījumiem.

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantam detālplānojums ir spēkā līdz to atceļ vai atzīst par spēku zaudējušu. Lai palielinātu atļauto apbūves augstumu zemesgabalam Baltās kāpas ielā 31, Jūrmalā, jāveic grozījumi detālplānojumā.

Ievērojot iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 96. punktu, 98. punktu un 126. punktu, saskaņā ar Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2024. gada 17. jūlija atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/7), Jūrmalas dome nolemj:

1. Uzsākt Vasarnīcu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Vārnukrogs” teritorijas detālā plānojuma grozījumu izstrādi zemesgabalam Baltās kāpas ielā 31, Jūrmalā, kadastra apzīmējums 1300 001 1015 (turpmāk – detālplānojuma grozījumi).

2. Apstiprināt darba uzdevumu detālplānojuma grozījumu izstrādei saskaņā ar 1. pielikumu.

3. Par detālplānojuma grozījumu izstrādes vadītāju iecelt Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Teritorijas plānošanas nodaļas vecāko teritorijas plānotāju Ritu Ansuli.

4. Uzdot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram slēgt līgumu par detālplānojuma grozījumu izstrādi un finansēšanu saskaņā ar 2. pielikumu.

5. Detālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā paziņojumu un lēmumu par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu.

6. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu par detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu pašvaldības informatīvajā izdevumā un ievietot pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv .

7. Administrācijas Administratīvajai nodaļai piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv .

Priekšsēdētāja

R. Sproģe



1. pielikums PDF

2. pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF