Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 21.februārīNr. 50

protokols Nr. 2, 4. punkts

Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta “Alberta Kronenberga
interaktīvā izstāde “Zīmē un Rīmē” Aspazijas mājā” noslēgumu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 5.punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 26.aprīļa lēmumu Nr.158 “Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta "Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde "Zīmē un Rīmē" Aspazijas mājā" īstenošanu ”, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam prioritātes P1.7. “Kultūras tūrisma attīstība”, rīcības virziena R.1.7.1. “Kultūras tūrisma piedāvājuma attīstība” aktivitāti Nr. 42 “Jaunu kultūras tūrisma produktu attīstība”, atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 “Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktam un ņemot vērā Jūrmalas pilsētas Kultūrvides attīstības plāna 2017.-2020.gadam 2.rīcības virziena “Kultūras piedāvājuma izcilība un daudzveidība Jūrmalā: kvalitatīva un sistemātiska kultūras piedāvājuma veidošana dažādām mērķauditorijas grupām vietējā, nacionālā un starptautiskā mērogā” uzdevuma U2.2. “Nostiprināt Jūrmalas kā kultūras un mākslas pilsētas identitāti un konkurētspēju” pasākumu P2.2.1. “Valsts svētku un atceres dienu rīkošana pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, tai skaitā Latvijai – 100 atzīmēšana” un 3.rīcības virziena “Jūrmalas kultūras mantojums: kultūras mantojuma saglabāšana, mūsdienīga interpretācija un popularizēšana” uzdevuma U3.3. “Izstrādāt mantojumā balstītus kultūrtūrisma produktus un pakalpojumus” pasākumu P3.3.3. “Ar izcilām personībām – jūrmalniekiem – saistītā kultūrvēsturiskā mantojuma popularizēšana, kultūras tūrisma produktu veidošana (izstādes, pilsētvides objekti, pasākumi)” un ņemot vērā 2018.gada 29.marta projekta finansēšanas līguma Nr. 2018-1-KMA-M04021, kas noslēgts starp Valsts kultūrkapitāla fondu un Jūrmalas pilsētas muzeju, 6.5. punktu (atskaiti 2018.gada 28.decembrī akceptējusi Valsts kultūrkapitāla fonda administrācija),- Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Valsts kultūrkapitāla fonda Kultūras mantojuma nozares mērķprogrammas “Muzeju nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkums” projekta “Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde “Zīmē un Rīmē” Aspazijas mājā” (turpmāk – projekts) īstenošanu, saskaņā ar 1.pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt projekta kopējās faktiskās izmaksas 11999.24 EUR (vienpadsmit tūkstoši deviņi simti deviņdesmit deviņi eiro un 24 centi), (2.pielikums ”Projekta “Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde “Zīmē un Rīmē” Aspazijas mājā” budžeta kopsavilkums (euro) ” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde “Zīmē un Rīmē” Aspazijas mājā” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk., attiecināmo izmaksu summa 11999.24 EUR (vienpadsmit tūkstoši deviņi simti deviņdesmit deviņi eiro un 24 centi), kur:

2.1. Valsts kultūrkapitāla fonda finansējums ir 75% jeb 9000.00 EUR (deviņi tūkstoši eiro un 00 centi):

2.2. Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums ir 25% jeb 2999.24 EUR (divi tūkstoši deviņi simti deviņdesmit deviņi eiro un 24 centi).

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2019.gada 21.februāra lēmumam Nr.50

(Protokols Nr.2, 4.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

"Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde "Zīmē un Rīmē" Aspazijas mājā"

Līguma/vienošanās Nr.

2018-1-KMA-M04021

Darbības programmas nosaukums:

Valsts kultūrkapitāla fonda Kultūras mantojuma nozares mērķprogramma

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

Muzeju nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkums






Projekta mērķis

Attīstot Jūrmalas muzejus kā kultūras tūrisma piesaistes objektus, izveidot interaktīvu, ģimeņu un bērnu auditorijai saistošu tematisku vēstures izstādi, kas balstīta jūrmalnieka, ievērojamā Latvijas bērnu rakstnieka un grāmatu ilustratora Alberta Kronenberga (1887-1958) radītajos bērnu grāmatu varoņos, kuri ar savu gaišumu un labestību iepriecina katru nākamo lasītāju paaudzi, kļūstot par Latvijas kultūras mantojuma neatņemamu sastāvdaļu.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Izstādes mākslinieciskā koncepcija, dizaina projekts un izstādes izveide (03.05.2018.- 01.06.2018.)

Noslēgt līgumu ar mākslinieci kura izstrādās izstādes māksliniecisko koncepciju un dizaina projektu, saskaņā ar kuru tiks radīti interaktīvie objekti: 3D grāmata ar 6 atvērumiem; scenogrāfija ar karuseli grāmatas "Sprunguļmuižas gadatirgus" ilustrācijai; sagatavot tekstus un attēlus mīklām, puzlēm, pastkartēm, bukletam-kartei, plakātam un izstādes telpas noformēšanai.

Noslēgts līgums ar mākslinieci Annu Vanagu, kura izstrādāja izstādes māksliniecisko koncepciju un dizaina projektu, saskaņā ar kuru tika radīti interaktīvie objekti: Viviannas Marias Stanislavskas izveidotā A.Kronenberga grāmatas "Mazais ganiņš" 3D grāmata ar 6 atvērumiem; Martas Laures radītā scenogrāfija ar karuseli grāmatas "Sprunguļmuižas gadatirgus" ilustrācijai; sagatavoti teksti un attēli mīklām, puzlēm, pastkartēm (1000 gab.), bukletam-kartei (2000 gab.), plakātam (20 gab.) un izstādes telpas noformēšanai.

 Oriģināls izstādes dizains. Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Animācijas video izstrāde; tekstu ierunāšana un tulkošana (03.05.2018.- 01.06.2018.)

Ierakstīt aktieru ierunātos tekstus audioierakstam un animācijas filmai; izstrādāt 12 min. animācijas filmu pēc A. Kronenberga darba "Zelta laiki" ilustrācijām; iztulkot tekstus izstādes bukletam-kartei, pastkartei un izstādes anotācijām krievu un angļu valodā.

Izstrādāta Artūra Lāča 12 min. animācijas filma pēc A.Kronenberga darba "Zelta laiki" ilustrācijām; ierakstīti aktieru Zigurda Neimaņa, Pētera Galviņa, Daces Vītolas un Arnitas Jaunzemes ierunātie teksti audioierakstam “Sprunguļmuižas gadatirgus” un animācijas filmai “Zelta laiki”;

pārtulkoti teksti krievu un angļu valodā izstādes bukletam-kartei, pastkartei un anotācijām.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Izstādes objektu montēšana un uzstādīšana (03.05.2018.- 01.06.2018.)

Iegādāties un uzstādīt visus izstādes noformējuma elementus, materiālus, inventāru un tehniku (TV, planšetdators) izstādes izveidošanai un iekārtošanai; izveidot transformējamas kāpnes no saliekamiem moduļiem; uzstādīt austiņas, lai klausītos audioierakstu "Sprunguļmuižas gadatirgus"; uzstādīt gaismas elementus un nepieciešamos rekvizītus.

Iegādāti un uzstādīti visi izstādes noformējuma elementi, materiāli, inventārs un tehnika (TV, planšetdators) izstādes izveidošanai un iekārtošanai; izveidotas transformējamas kāpnes no saliekamiem moduļiem; uzstādītas austiņas (4 gab.), lai klausītos audioierakstu "Sprunguļmuižas gadatirgus", uzstādīti gaismas elementi un rekvizīti.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts. Izstāde atklāta Aspazijas mājā 2018. gada 1. jūnijā un bija apskatāma līdz 31.oktobrim.

No 15.11.2018. līdz 29.12.2018. izstāde bija apskatāma Dubultu bērnu bibliotēkā.
























Projektā veiktie grozījumi

Darba gaitā tika konstatēts, ka ir radusies līdzekļu ekonomija par 0.76 EUR, tāpēc tika veikti grozījumi projekta budžeta tāmē. Ieekonomētie līdzekļi tika atgriezti pašvaldības budžetā.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

2018.gada 5.marts- 2018.gada 30.novembris.

2018.gada 5.marts-

2018.gada 30.novembris.

2018.gada 29.marta projekta finansēšanas līgums Nr. 2018-1-KMA-M04021, kas noslēgts starp Valsts kultūrkapitāla fondu un Jūrmalas pilsētas muzeju, un Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 26.aprīļa lēmums Nr.158 “Par Valsts kultūrkapitāla fonda projekta "Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde "Zīmē un Rīmē" Aspazijas mājā" īstenošanu.

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (2018.gads/ pa ceturkšņiem)

1. cet.

2. cet.

3. cet.

4. cet.

Izstādes mākslinieciskā koncepcija, dizaina projekts un izstādes izveide

X

Animācijas video izstrāde; tekstu ierunāšana un tulkošana

X

Izstādes objektu montēšana un uzstādīšana

X

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Izmaiņas laika grafikā netika veiktas.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (2018.gads/ pa ceturkšņiem)

1. cet.

2. cet.

3. cet.

4. cet.

Izstādes mākslinieciskā koncepcija, dizaina projekts un izstādes izveide

X

Animācijas video izstrāde; tekstu ierunāšana un tulkošana

X

Izstādes objektu montēšana un uzstādīšana

X

Projekta komanda

Projekta vadītājs – Jūrmalas pilsētas muzeja direktore Inta Baumane.

Izstādes galvenā māksliniece – Anna Vanaga (saskaņā ar noslēgto autoratlīdzības līgumu).

Mākslinieki – Marta Laure, Artūrs Lācis, Vivianna Maria Stanislavska.

Darba grupa – Aspazijas mājas vadītāja Ārija Vanaga, A.Kronenberga mazmeita Ilze Saulīte-Jansone.

Projekta grāmatvedis – Ieva Prokopčika, Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā grāmatvede.

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta mērķis ir sasniegts. I zstādes "Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde "Zīmē un Rīmē" Aspazijas mājā" atklāta Aspazijas mājā 2018.gada 1.jūnijā un bija apskatāma līdz 31. oktobrim, apmeklējumu skaits bija 6444. Izstādes galvenie apmeklētāji bija ģimenes, bērni un tūristi. Izstādes ietvaros muzeja telpās notika dažādi pasākumi un radošās nodarbības.

Līdzekļu ekonomija 0.76 EUR:

· 0.75 EUR izdevumi par darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām – nebija iespējams precīzi paredzēt apaļos eiro;

· 0.01 EUR izdevumi par inventāru - tika izvēlēts ekonomiski izdevīgāks piedāvājums inventāra iegādei;

Izstādi atzinīgi novērtējuši gan muzeja apmeklētāji, gan muzeja nozares profesionāļi.

No 2018. gada 15. novembra līdz 29. decembrim izstāde bija apskatāma Dubultu bērnu bibliotēkā. Ir sastādīts ceļojošās izstādes "Zīmē un Rīmē" turpmākais grafiks 2019. gadā un no 2. februāra līdz 24. martam tā ir apskatāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā. Izstādes tiek organizētas sadarbībā ar biedrību "Kronenbergs un draugi".

Izstādes publicitāte: publikācijas laikrakstā "Jūrmalas Avīze" (Aspazijas mājā skatāma Alberta Kronenberga daiļradei veltīta interaktīva izstāde "Zīmē un rīmē") 05.06.2018., nr. 07/145, un laikrakstā "Jūrmalas Vārds" (Alberta Kronenberga interaktīvā izstāde "Zīmē un rīmē") 07.06.2018., nr. 20 (249); informācija laikrakstā "Kultūras Diena" 29.05.2018.; videosižets LTV1 "Rīta Panorāma" 05.06.2018.; informācija interneta portālos www.jurmala.lv; www.lsm.lv; facebook sociālajos kontos, attēli www.flickr.com un citur.

Projekts ir uzskatāms par veiksmīgi īstenotu un līdzvērtīgus projektus ir nepieciešams īstenot nākotnē.


Pielikums Nr.2 XLS

Pielikums Nr.3 XLS


Lejupielāde: DOC un PDF