Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 21.februārīNr. 71

protokols Nr. 2, 29. punkts

Par Valsts budžeta apakšprogrammas “Vides aizsardzības projekti”
apakšprojekta “Nacionālas nozīmes projekts “Piekrastes
apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana”,
Jūrmalas pašvaldībā 2019.gadā” īstenošanu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 2.punktu, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 3.punktu, Latvijas pašvaldību savienības 2019.gada 23.janvāra vēstuli Nr.201901/INIC53 par dalību nacionālas nozīmes projektā “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana” un Jūrmalas pilsētas domes sagatavotajam projektam “Nacionālas nozīmes projekts "Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana", Jūrmalas pašvaldībā 2019.gadā” atbilstoši Latvijas vides aizsardzības fonda praktiskajām vadlīnijām, ievērojot Jūrmalas pilsētas attīstības programmā 2014.-2020.gadam noteiktās prioritātes P1.6. “Aktīvā un dabas tūrisma attīstība” Rīcības virziena R1.6.2. “Peldvietu infrastruktūras attīstība” aktivitāti Nr.29 “Baltijas jūras Rīgas jūras līča peldvietu un Jūrmalas iekšzemes peldvietas infrastruktūras attīstība saskaņā ar “Zilā karoga” programmas standartu un Jūrmalas iekšzemes peldvietu un atpūtas vietu infrastruktūras attīstība” un aktivitāti Nr.33 “Pludmales zonas labiekārtošana un apsaimniekošana” un Jūrmalas pilsētas ūdens resursu aizsardzības rīcības plānā 2016.-2020.gadam noteiktā mērķa Nr.4 “Piekrastes ūdeņu un Lielupes plānotā izmantošana” aktivitāti Nr.12 “Lielupes krastmalas un piekrastes ekosistēmas ilgtspējīga apsaimniekošana”, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas pilsētas domes dalību Valsts budžeta apakšprogrammas “Vides aizsardzības projekti” projektu iesniegumu konkursā projekta “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana” ietvaros ar apakšprojektu “Nacionālas nozīmes projekts "Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu realizēšana", Jūrmalas pašvaldībā 2019.gadā” (turpmāk – projekts) un projekta īstenošanu tā apstiprināšanas gadījumā sadarbībā ar projekta vadošo partneri Latvijas pašvaldību savienību un Dabas aizsardzības pārvaldi.

2. Noteikt projekta mērķi – nodrošināt jūras piekrastes joslas (pludmales) labu kvalitāti Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā posmā no Lielupes ietekas Rīgas jūras līcī līdz Jaunķemeriem.

3. Noteikt ieguvumus no projekta īstenošanas – veikta pludmales kopšana (apsaimniekošana) saskaņā ar 2017.gada 12.janvāra Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.3 “Par Jūrmalas pludmales un peldvietu izmantošanu”.

4. Pieņemt zināšanai, ka projekta izmaksu attiecināmības periods ir noteikts no 2019.gada 1.maija līdz 2019.gada 1.oktobrim.

5. Noteikt Jūrmalas pilsētas domes kā projekta partnera projekta kopējās izmaksas 19 032,16 EUR (deviņpadsmit tūkstoši trīsdesmit divi euro un 16 centi) saskaņā ar šī lēmuma pielikumu, t.sk. attiecināmo izmaksu summa, ko piešķir Latvijas pašvaldību savienība, ir 19 032,16 EUR (deviņpadsmit tūkstoši trīsdesmit divi euro un 16 centi), kas 100% ir Latvijas vides aizsardzības fonda piešķirtais valsts budžeta finansējums.

6. Projekta priekšfinansējumu 19 032,16 EUR (deviņpadsmit tūkstoši trīsdesmit divi euro un 16 centi) jeb 100% apmērā no šī lēmuma 5.punktā noteiktās summas segt no Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2019.gada budžeta.

7. Naudas plūsmas izmaiņas tiek precizētas ar kārtējā gada pašvaldības budžetu atbilstoši precizētajam aktivitāšu ieviešanas kalendārajam plānam, ja netiek pārsniegts šī lēmuma 5.punktā norādītā finansējuma apjoms.

8. Projekta apstiprināšanas gadījumā uzdot Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Vides nodaļai organizēt līguma par projekta īstenošanu noslēgšanu ar Latvijas Pašvaldību savienību.

9. Projekta apstiprināšanas gadījumā uzdot Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Vides nodaļai organizēt sadarbības līguma noslēgšanu ar Dabas aizsardzības pārvaldi.

10. Projekta īstenošanu tā apstiprināšanas gadījumā uzdot Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļai sadarbībā ar Attīstības pārvaldes Vides nodaļu.

11. Projekta norises gaitu tā apstiprināšanas gadījumā pārraudzīt Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu ieviešanas nodaļai.

12. Pieņemt zināšanai, ka projekta sagatavošanu un pieteikuma iesniegšanu Latvijas vides aizsardzības fondā veic Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Vides nodaļa līdz 2019.gada 12.februārim.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Pielikums XLS


Lejupielāde: DOC un PDF