Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 21.martāNr. 113

protokols Nr. 3, 16. punkts

Par Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” pamatdarbības Nr.2
(KA2) “Stratēģiskās partnerības” projekta “Jaunie gidi” noslēgumu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, ņemot vērā Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktu, Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 18.janvāra lēmumu Nr.9 “Par Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” pamatdarbības Nr.2 (KA2) “Stratēģiskās partnerības” projekta “Jaunie gidi” īstenošanu” un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras 2019.gada 4.marta vēstuli Nr.2-5/96 “Par projekta “Jaunie gidi” Nr. 2017-3-LV02-KA205-001909 gala atskaites noslēgšanu” (Jūrmalas pilsētas domes lietvedības sistēmā reģistrēts 2019.gada 4.martā ar Nr.1.1-19/3538), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” pamatdarbības Nr.2 (KA2) “Stratēģiskās partnerības” projekta “Jaunie gidi” (turpmāk – Projekts) īstenošanu saskaņā ar šī lēmuma 1.pielikumu “Projekta noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt Projekta kopējās faktiskās izmaksas 33 736,97 EUR (trīsdesmit trīs tūkstoši septiņi simti trīsdesmit seši euro un 97 centi) (2.pielikums “Projekta “Jaunie gidi” budžeta kopsavilkums (EUR)” un 3.pielikums “Pārskats par projekta “Jaunie gidi” finanšu līdzekļu apguvi”), t.sk. attiecināmo izmaksu summa ir 33 736,97 EUR (trīsdesmit trīs tūkstoši septiņi simti trīsdesmit seši euro un 97 centi), kur Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras piešķirtais Eiropas Savienības budžeta finansējums ir 100%.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



1. pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2019.gada 21.marta lēmumam Nr. 113

(Protokols Nr.3, 16.punkts)

Projekta noslēguma ziņojums

Projekta nosaukums

“Jaunie gidi”/ “Young guides”

Projekta Nr.

Nr. 2017-3-LV02-KA205-001909

Darbības programmas nosaukums:

Eiropas Savienības programma “Erasmus+”

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

Pamatdarbība Nr.2 (KA2) “Stratēģiskās partnerības”







Pamata informācija

Projekta mērķis

Veicināt jauniešu radošumu, uzņēmīgumu un jaunu kompetenču apguvi, īstenojot apmācību programmu “Jaunie gidi” Jūrmalas, Teračinas un Kabūras jauniešiem, kuras rezultātā jaunieši iegūs ekskursiju vadīšanas prasmes.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti

 (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

Projekta sagatavošanās vizīte (13.03.2018.-14.03.2018.)

Projekta ietvaros paredzēta viena partneru transnacionālās tikšanās Jūrmalā 2018.gada martā, lai saplānotu un nodrošinātu projekta uzsākšanai nepieciešamos resursus, kā arī projekta partneriem būtu iespēja labāk iepazīt vienam otru. Tikšanās piedalīsies projekta vadības grupas pārstāvji - 1 pārstāvis no jauniešu vidus un 1 jauniešu līderis. Vadības grupas sanāksmei būs nozīmīga loma projekta aktivitāšu plānošanā un organizēšanā.

Pamatojoties uz Jūrmalas Bērnu un jauniešu īstenoto Erasmus+ projektu “OK” (līg.nr.

2017-2-LV02-KA105-001763), 2018.gada 13.-14.martā Jūrmalā viesojas Teračinas un Kabūras pilsētu pārstāvji Jūlija Bukingolts un Džesika Luzardo, kuras pārstāvēs Teračinas un Kabūras pilsētu grupas kā jauniešu līderi arī projektā “Jaunie gidi” (līg.nr. Nr. 2017-3-LV02-KA205-001909). Ar Jūliju un Džesiku no 2018.gada 10.-11.aprīlim tika pārrunāti projekta “Jaunie gidi” īstenošanas praktiskie jautājumi un sadalīti pienākumi. Tika pārrunāti projekta budžeta sadales principi, kā arī partneru pārstāvji vienojās par vienošanās saturu un noslēgšanas termiņu pārskaitījumu veikšanai par projekta ietvaros veiktajiem izdevumiem. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kurus bija plānots risināt plānošanas vizītes laikā Jūrmalā 2018. gada 22.-23.martā. Ņemot vērā, ka tikšanās īstenošanai nebija nepieciešams nodrošināt finansējumu, tad saskaņojot ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru šis finansējums tika pārcelts uz projekta noslēguma un izvērtēšanas pasākumu 2018.gada 24.-27.septembrī.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Komunikācijas un prezentēšanas prasmes

(08.04.2018.-14.04.2018.)

Apmācības jauniešiem tiks organizētas gan lekciju, gan arī praktisko nodarbību veidā. Pirmajās organizētajās apmācībās C1 ar nosaukumu "Komunikācijas un prezentēšanas prasmes" jauniešiem būs iespēja uzzināt par tūristu gida darba specifiku un ētiku, apgūt komunicēšanās paņēmienus un metodes sava stāsta sagatavošanā, prezentēšanā un ekskursiju programmas veidošanā. Tāpat noderīga būs informācija par to, kā tūristu gidam vadīt ekskursijas personām ar īpašām vajadzībām.

pmācību programmā tiks iekļautas tēmas:

1. Gida personība un ētika;

2.Gidu darba motivācija un izaicinājumi;

3.Ekskursiju plānošana, organizēšana un vadīšana, dažādās mērķa grupas;

4.Darbs ar informatīviem materiāliem un kartēm;

5.Darbs ar grupām ar īpašām vajadzībām.

Pirmais apmācību posms norisināsies no 08.04.2018.-14.04.2018. Par pirmo apmācību norisies vietu ir izvēlēta Kabūras pilsēta. Lekciju nodarbības norisināsies Kabūras pilsētas domes telpās, savukārt praktiskās nodarbības norisināsies Kabūras pilsētā. Apmācībās piedalīsies 15 jaunieši no Jūrmalas, Kabūras un Teračinas, vecumā no 16 gadiem līdz 25 gadam. Apmācības veiks NFI sektora pārstāvis - starptautiski pieredzējis treneris par komunikāciju un tūrismu.

Apmācības jauniešiem tika organizētas gan lekciju, gan arī praktisko nodarbību veidā. Pirmajās organizētajās apmācībās C1 ar nosaukumu "Komunikācijas un prezentēšanas prasmes" jauniešiem bija iespēja uzzināt par tūristu gida darba specifiku un ētiku, apgūt komunicēšanās paņēmienus un metodes sava stāsta sagatavošanā, prezentēšanā un ekskursiju programmas veidošanā. Tāpat noderīga bija informācija par to, kā tūristu gidam vadīt ekskursijas personām ar īpašām vajadzībām un dažāda vecuma un interešu tūristu grupām. Apmācību programmā tika iekļautas tēmas:

1.Gida personība un ētika;

2.Gidu darba motivācija un izaicinājumi;

3.Ekskursiju plānošana, organizēšana un vadīšana, dažādās mērķa grupas;

4.Darbs ar informatīviem materiāliem un kartēm;

5.Darbs ar grupām ar īpašām vajadzībām un dažāda vecuma un interešu tūristu grupas. Pirmais apmācību posms norisinājās no 08.04.2018.-14.04.2018. Par pirmo apmācību norisies vietu tika izvēlēta Kabūras pilsēta. Lekciju nodarbības norisinājās Kabūras pilsētas domes telpās - Marsela Prusta koledžas telpas, savukārt praktiskās nodarbības norisinājās Kabūras pilsētā. Apmācībās piedalījās 15 jaunieši no Jūrmalas, Kabūras un Teračinas, vecumā no 15 gadiem līdz 19 gadiem. Apmācības veica NFI sektora pārstāvis - starptautiski pieredzējis treneris par komunikāciju un tūrismu Māris Resnis. No katras valsts jauniešus pavadīja viens jauniešu līderis, kas sniedza atbalstu jauniešu dalībai projektā, koordinēja nacionālo un starptautisko grupu darbu, kā arī apmācību ietvaros apmainījās pieredzēm neformālās izglītības darba metodēs.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Tūrisma maršrutu izstrāde

(25.06.2018.-01.07.2018.)

Otrajā apmācību posmā C2 jeb "Tūrisma maršrutu izstrāde" apmācību dalībnieki apgūs teorētiskas zināšanas un praktiskas iemaņas tūrisma maršruta izstrādē un vadīšanā, sava izstrādātā maršruta popularizēšanā, kā arī iegūs informāciju par to, kā reģistrēt savu saimnieciski darbību. Otrajā apmācību posmā jauniešu teorētiskās un praktiskās nodarbībās sadalītas sekojošās tēmās:

1. Ekskursiju vadītāja un grupas vadītāja loma maršrutā;

2. Ekskursiju plānošana un vadība: jauna maršruta sagatavošana, pāreja no viena objekta uz otru, ekskursiju programmu izveidošana;

3. Sociālo tīklu un interneta tehnoloģiju atbalsts gidu darbā;

4. Gidu, kā saimnieciskās darbības veicēju, darba organizācija, finanšu uzskaite un kārtība;

5. Mācību ekskursija.

Jaunieši ne tikai vēros, kā profesionāli tiek vadītas ekskursijas, bet arī paši atstrādās un nostiprinās praktiskās iemaņas ekskursiju maršruta sastādīšanā. Otrās apmācības vadīs Jūrmalas pilsētas gids Jānis Šlūke, kam ir liela pieredze vairāk kā 10 gadu garumā organizējot tūrisma ekskursijas, kā arī pieredze vadot apmācības.

Otrais apmācību posms norisināsies no 24.06.2018.-30.06.2018. Par apmācību norises vietu ir izvēlēta Teračinas pilsēta, un apmācību seminārs norisināsies Teračinas pilsētas domes telpās. Apmācībās piedalīsies 15 jaunieši no Jūrmalas, Kabūras un Teračinas, vecumā no 16 gadiem līdz 25 gadam. No katras valsts jauniešus pavadīs vismaz viens jauniešu līderis, kas sniegs atbalstu jauniešu dalībai projektā, koordinēs nacionālo un starptautisko grupu darbu, kā arī apmācību ietvaros apmainīsies pieredzēm neformālās izglītības darba metodēs. Apmācības vadīs sertificēts gids Jānis Šlūke, kas ekskursijas regulāri vada Jūrmalā, Ķemeros, un Ķemeru nacionālajā parkā. Apmācības vadīt palīdzēs arī jaunatnes lietu speciāliste Līva Karlsone no Jūrmalas un jauniešu līdere Julija Bukingolts no Teračinas.

Otrajā apmācību posmā C2 jeb "Tūrisma maršrutu izstrāde" apmācību dalībnieki apguva teorētiskas zināšanas un praktiskas iemaņas tūrisma maršruta izstrādē un vadīšanā, sava izstrādātā maršruta popularizēšanā, kā arī ieguva informāciju par to, kā reģistrēt savu saimniecisko darbību. Otrajā apmācību posmā jauniešu teorētiskās un praktiskās nodarbības tika sadalītas sekojošās tēmās:

1. Ekskursiju vadītāja un grupas vadītāja loma maršrutā;

2. Ekskursiju plānošana un vadība: jauna maršruta sagatavošana, pāreja no viena objekta uz otru, ekskursiju programmu izveidošana;

3. Sociālo tīklu un interneta tehnoloģiju atbalsts gidu darbā; 4. Gidu, kā saimnieciskās darbības veicēju, darba organizācija, finanšu uzskaite un kārtība;

5. Mācību ekskursija.

Jaunieši ne tikai vēroja, kā profesionāli tiek vadītas ekskursijas, bet arī paši nostiprināja praktiskās iemaņas ekskursiju maršruta sastādīšanā. Otrās apmācības vadīja NFI sektora pārstāvis Māris Resnis, kam ir liela pieredze organizējot tūrisma ekskursijas, kā arī pieredze vadot apmācības. Otrais apmācību posms norisinājās no 25.06.2018.-01.07.2018. Par apmācību norises vietu tika izvēlēta Teračinas pilsēta, un apmācību seminārs norisinājās Teračinas pilsētas domes nodrošinātajās telpās -Valsts tehniskā instutūta telpās (V. Marandola iela, snc, 04019). Apmācībās piedalījās 15 jaunieši no Jūrmalas, Kabūras un Teračinas, vecumā no 16 gadiem līdz 20 gadiem. No katras valsts jauniešus pavadīja viens jauniešu līderis, kas sniedza atbalstu jauniešu dalībai projektā, koordinēja nacionālo un starptautisko grupu darbu, kā arī apmācību ietvaros apmainījās pieredzēm neformālās izglītības darba metodēs. Apmācības vadīt palīdzēja arī jaunatnes lietu speciāliste Līva Karlsone no Jūrmalas un jauniešu līderis Danilo Mastracco no Teračinas.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Izstrādātā maršruta testēšana

(05.08.2018.-11.08.2018.)

Aktivitātē C3 jeb "Izstrādātā maršruta testēšana" jaunieši apgūs iemaņas sava izstrādātā maršruta vadīšanā.

Par aktivitātes norisies vietu ir izvēlēta Jūrmalas pilsēta, un aktivitātes norisināsies Jūrmalas pilsētas domes telpās 2018.gada augustā. Apmācībās piedalīsies 15 jaunieši no Jūrmalas, Kabūras un Teračinas, vecumā no 16 gadiem līdz 25 gadiem. Apmācības vadīs sertificēti gidi Jānis Šlūke un Ineta Jansone, viņam palīdzēs jaunatnes lietu speciāliste Līva Karlsone, jauniešu līdere Julija Bukingolts un Sebastiens Delanoe.

Pirmajā dienā jaunieši atskatīsies uz iepriekšējo mēnešu laikā paveikto, kā arī iepazīstinās ar sagatavoto mājas darbu - inovatīvo tūrisma maršrutu un mārketinga plānu.

Otrajā dienā jauniešu komandas demonstrēs starptautiskās grupās izstrādātos tūrisma maršrutus Jūrmalas pilsētā. Dalībnieki viens otru vērtēs uz izteiks konstruktīvu kritiku.

Trešajā dienā jaunieši dodies uz Meža māju, Jūrmalas pilsētas muzejiem, un uz Vecrīgu, lai izzinātu vairāk par gida profesiju un saņemtu ieteikumus no profesionāliem gidiem.

Ceturtajā dienā jaunieši demonstrēs izstrādātos maršrutus jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kuri iejutīsies tūristu lomās. Dienas otrajā pusē tiks veikta izstrādāto tūrisma maršrutu mārketinga plāna izveide un popularizēšana, izmantojot sociālos tīklus.

Piektajā dienā jaunieši sagatavos Youthpass un atskatīsies uz paveikto 3.apmācību posma ietvaros un projektā kopumā. Jaunieši apmainīsies ar idejām turpmāku projektu īstenošanai.

Apmācību rezultātā jauniešiem tiks uzdots mājas darbs - prezentēt izstrādāto ekskursiju maršrutu savā skolā/ organizācijā/ pašvaldībā 2018. gada septembrī.

Aktivitātē C3 jeb “Izstrādātā maršruta testēšana” jaunieši apguva iemaņas sava izstrādātā maršruta vadīšanā. Par aktivitātes norisies vietu tika izvēlēta Jūrmalas pilsēta, un aktivitātes norisinājās Jūrmalas pilsētas muzeja telpās un Jūrmalas pilsētā no 2018.gada 5.-11.augustam. Apmācībās piedalījās 15 jaunieši no Jūrmalas, Kabūras un Teračinas, vecumā no 16 gadiem līdz 22 gadiem. Apmācības vadīja neformālās izglītības treneris Māris Resnis, un viņam palīdzēja Jūrmalas jauniešu līdere, Jūrmalas bērnu un jauniešu interešu centra direktore Evija Majore, jauniešu līderis Danilo Mastracco no Teračinas un Jutta von Loesch no Kabūras. Pirmajā dienā jaunieši atskatījās uz iepriekšējo mēnešu laikā paveikto, kā arī iepazīstināja ar sagatavoto mājas darbu - inovatīvo tūrisma maršrutu un mārketinga plānu. Otrajā dienā jauniešu komandas demonstrēja starptautiskās grupās izstrādātos tūrisma maršrutus Jūrmalas pilsētā. Dalībnieki viens otru vērtēja un izteica konstruktīvu kritiku. Trešajā dienā jaunieši demonstrēja izstrādātos maršrutus 30 Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra jauniešiem, kuri iejutās tūristu lomās. Ceturtajā dienā jaunieši devās uz Meža māju, un uz Vecrīgu, lai izzinātu vairāk par gida profesiju un saņemtu ieteikumus no profesionāliem gidiem. Savas spējas orientēties svešā vidē jaunieši pārbaudīja Ķemeru tīreļa purva takās un galvaspilsētā Rīgā, kurā jaunieši pārliecinājās par savām spējām patstāvīgi plānot un vadīt tūrisma maršrutus. Piektajā dienā jaunieši saņēma Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora parakstītos sagatavos sertifikātus par dalību projektā un atskatījās uz paveikto 3.apmācību posma ietvaros un projektā kopumā. Jaunieši apmainījās ar idejām turpmāku projektu īstenošanai. Apmācību rezultātā jauniešiem tika uzdots mājas darbs - prezentēt izstrādāto ekskursiju maršrutu savā skolā/ organizācijā/ pašvaldībā 2018. gada septembrī un oktobrī.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana (24.09.2018.-27.09.2018.)

Aktivitāte sākotnēji netika paredzēta, bet, saskaņojot ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, tika iekļauta papildus transnacionālās tikšanās aktivitāte “Projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana” 2018.gada 24.-27.septembrī, jo netika izlietots finansējums, kas tika paredzēts projekta sagatavošanās vizītei Jūrmalā 2018.gada 22.-23.martā.

Projekta noslēguma pasākums norisinājās Teračinā divas dienas - no 2018.gada 25.-26.septembrim, savukārt projekta dalībnieki no Latvijas ieradās 24.septembrī, bet mājup devās 27.septembrī. 2018.gada 25.septembrī norisinājās projekta noslēguma pasākuma un izvērtēšanas pirmā diena, kurā piedalījās trīs Jūrmalas un pieci Teračinas jaunieši, kā arī Teračinas jauniešu līderis un Danilo Mastracco un Jūrmalas pilsētas domes pārstāve, projekta vadītāja Ieva Smildziņa. Lai atskatītos uz projekta īstenošanas laikā paveikto Jūrmalas un Teračinas jaunieši prezentēja projekta ietvaros izstrādātos Jūrmalas pilsētas un Teračinas pilsētas tūrisma maršrutus. Dienas otrajā pusē jaunieši strādāja pie projekta logo izstrādes, kas attēlotu projekta īstenošanas laikā gūtās zināšanas un pieredzi. Jaunieši tika sadalīti divās starptautiskās grupās un katrai grupai savs izstrādātais logo bija jāprezentē. 2018.gada 26.septembrī norisinājās projekta noslēguma pasākuma un izvērtēšanas otrā diena. Trīs Jūrmalas un pieci Teračinas jaunieši veica tiem uzdoto uzdevumu – sadalīties divās starptautiskās grupās un apkopot projekta ietvaros gūtās atziņas, tai skaitās pozitīvos un negatīvos aspektus. Ņemot vērā, ka projekta noslēguma pasākumā nebija iespējams piedalīties Kabūras pilsētas pašvaldības jauniešiem, divām grupām tika dots papildus uzdevums – sazināties elektroniski sociālajos tīklos un

apkopot arī Kabūras pilsētas jauniešu gūtās atziņas projekta laikā. Abas jauniešu komandas prezentēja uzdevuma rezultātus – kā pozitīvie aspekti tika minēti iespēja strādāt starptautiskā komandā un gūt jaunu pieredzi un zināšanas tūrisma jomā, kā negatīvie aspekti – jaunieši vēlējās vairāk praktiski vadīt ekskursijas un uzklausīt tūrisma jomā strādājošu profesionāļu ieteikumus.

Aktivitāte tika īstenota papildus plānotajam.

Projektā veiktie grozījumi

Saskaņojot ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, tika iekļauta papildus transnacionālās tikšanās aktivitāte “Projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana” 2018.gada 24.-27.septembrī, jo netika izlietots finansējums, kas tika paredzēts projekta sagatavošanās vizītei Jūrmalā 2018. gada 22.-23.martā.

Budžeta grozījumi tika virzīti 2018.gada 16.maija Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdē, lai precizētu atlikumus no projekta budžeta pozīcijas “Projekta vadība un īstenošana” pēc projekta pirmās aktivitātes īstenošanas Kabūrā (Francijā), un paredzētu šo izdevumu pārdali ceļošanas izmaksu nodrošināšanai projekta budžeta pozīciju “Ceļa izmaksas” un “Individuālais atbalsts” ietvaros nākamās projekta aktivitātes īstenošanai Teračinā (Itālijā).

Budžeta grozījumi tika virzīti 2018.gada 12.septembra Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdē, lai ieplānotu projekta noslēguma pasākuma norisi Teračinā (Itālijā), kas sākotnēji tika plānots Jūrmalā.

Budžeta grozījumi tika virzīti 2018.gada 10.oktobra Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdē, lai paredzētu finansējumu 2 papildus dalībnieku no Latvijas izmaksu segšanai par dalību projekta noslēguma pasākumā Teračinā (Itālijā). Kabūras pārstāvji atteicās no dalības aktivitātē, tādēļ izmaksas tika pārceltas Jūrmalas dalībnieku ceļa un nakšņošanas izdevumu segšanai.

Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 21.februāra sēdē tika apstiprināti saistošie noteikumi Nr.8 “Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018.gada 18.decembra saistošajos noteikumos Nr.44
“Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2019.gada budžetu””, apstiprinot noslēguma maksājuma saņemšanu no Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras 2019.gadā, kā arī precizējot faktiski apgūtā finansējuma summu 2018.gadā.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

01.02.2018.-31.10.2018.

01.02.2018.-31.10.2018.

Atbilstoši 2018.gada 31.janvāra Dotācijas līgumam nr. 2017-3-LV02-KA205-001909, kas noslēgts starp Jūrmalas pilsētas domi un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa ceturkšņiem)

2018.gads

1

2

3

4

Projekta sagatavošanās vizīte (13.03.2018.-14.03.2018.)

X

Komunikācijas un prezentēšanas prasmes

(08.04.2018.-14.04.2018.)

X

Tūrisma maršrutu izstrāde

(25.06.2018.-01.07.2018.)

X

X

Izstrādātā maršruta testēšana

(05.08.2018.-11.08.2018.)

X

Projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana (24.09.2018.-27.09.2018.)

X

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

Saskaņojot ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, tika iekļauta papildus transnacionālās tikšanās aktivitāte “Projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana” 2018.gada 24.-27.septembrī, jo netika izlietots finansējums, kas tika paredzēts projekta sagatavošanās vizītei Jūrmalā 2018. gada 22.-23.martā.

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks (pa ceturkšņiem)

2018.gads

1

2

3

4

Projekta sagatavošanās vizīte (13.03.2018.-14.03.2018.)

X

Komunikācijas un prezentēšanas prasmes

(08.04.2018.-14.04.2018.)

X

Tūrisma maršrutu izstrāde

(25.06.2018.-01.07.2018.)

X

X

Izstrādātā maršruta testēšana

(05.08.2018.-11.08.2018.)

X

Projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana (24.09.2018.-27.09.2018.)

X

Projekta komanda

Projekta vadītāja – Ieva Smildziņa, Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Projektu nodaļas vadītāja vietnieka p.i.;

Projekta grāmatvede – Ināra Kundziņa, Jūrmalas pilsētas domes Centralizētās grāmatvedības vadītāja, galvenā grāmatvede;

Projekta grāmatvedes asistente – Sandra Kotlere, Jūrmalas pilsētas domes Centralizētās grāmatvedības grāmatvede.

Secinājumi un priekšlikumi

Noteiktais mērķis – veicināt jauniešu radošumu, uzņēmīgumu un jaunu kompetenču apguvi, īstenojot apmācību programmu “Jaunie gidi” Jūrmalas, Teračinas un Kabūras jauniešiem, kuras rezultātā jaunieši iegūs ekskursiju vadīšanas prasmes, projekta īstenošanas laikā tika sasniegts.

Kopā tika īstenotas 5 aktivitātes - projekta sagatavošanās vizīte; 3 starptautiskās apmācības - “Komunikācijas un prezentēšanas prasmes”, “Tūrisma maršrutu izstrāde”, “Izstrādātā maršruta testēšana”; projekta noslēguma pasākums un izvērtēšana.

Projekts ir uzskatāms par veiksmīgi īstenotu un līdzvērtīgus projektus ir nepieciešams īstenot nākotnē.

Projekta kopējās faktiskās izmaksas ir 33 736,97 EUR sākotnēji plānoto 36 050,00 EUR vietā, ieekonomējot 2 313,03 EUR izdevīgāko projekta dalībnieku ēdināšanas, izmitināšanas un transporta, kā arī kancelejas preču piedāvājumu izvēles rezultātā.


Pielikums Nr.2 XLS

Pielikums Nr.3 XLS


Lejupielāde: DOC un PDF