Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2019.gada 21.martāNr. 123

protokols Nr. 3, 28. punkts

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētā Eiropas Savienības
programmas “Erasmus+” projekta „Labi!”/”OK!” noslēgumu

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 4.punktu, Jaunatnes likuma 5.panta pirmo daļu, Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” vadlīnijām un saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 17.augusta lēmumu Nr.376 “Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētā Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” pamatdarbības Nr. 1 (KA1) “Personu mobilitāte mācību nolūkos” projekta “Labi!”/“OK!” īstenošanu”, saskaņā ar 2017.gada 30.augustā noslēgto Dotāciju līgumu Nr.2017-2-LV02-KA105-001763 starp Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centru un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras 2018.gada 25.oktobra vēstuli Nr. 2-5/525 “Par projekta “Labi” nr. 2017-2-LV02-KA105-001763 gala atskaites noslēgšanu” atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 1.februāra rīkojuma Nr.1.1-14/44 „Par Eiropas Savienības un citu ārējo finanšu instrumentu līdzfinansētu projektu ieviešanas kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” 11.punktam, Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Noslēgt Eiropas Savienības programmas „Erasmus+” projekta “Labi!”/“OK!” (turpmāk – Projekts) īstenošanu, saskaņā ar šī lēmuma 1.pielikumu “Projekta “Labi!”/“OK!” noslēguma ziņojums”.

2. Apstiprināt Projekta kopējās izmaksas 20 217,70 (divdesmit tūkstoši divi simti septiņpadsmit euro un 70 centi) saskaņā ar šī lēmuma 2.pielikumu „Projekta “Labi!”/“OK!”” budžeta kopsavilkums” un 3.pielikumu „Pārskats par projekta “Labi!”/“OK!”finanšu līdzekļu apguvi”, tajā skaitā:

2.1. attiecināmo izmaksu summa ir 20 124,30 (divdesmit tūkstošo viens simts divdesmit četri euro un 30 centi), kas 100% apmērā ir Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras finansējums un veido 99,5 no Projekta kopējām izmaksām;

2.2. neattiecināmo izmaksu summa ir 93,40 EUR (deviņdesmit trīs euro un 40 centi), kas tiek segti no citiem ieņēmumiem, un veido 0,5% no Projekta kopējām izmaksām.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



1.pielikums Jūrmalas pilsētas domes

2019.gada 21.marta lēmumam Nr.123

(Protokols Nr.3, 28.punkts)

Projekta „OK!” noslēguma ziņojums

Pamata informācija

Projekta nosaukums

OK!/ Labi!

Līguma/vienošanās Nr.

2017-2-LV02-KA105-001763

Darbības programmas nosaukums:

Erasmus+

Aktivitātes/ apakšaktivitātes numurs un nosaukums:

pamatdarbība Nr. 1 (KA1) “Jauniešu apmaiņa”







Projekta mērķis

Projekta mērķis - attīstīt jauniešu starpkultūru izglītības kompetences un sekmēt jauniešu ar īpašām vajadzībām iekļaušanu sabiedriskajos procesos, izmantojot dažādas mākslas un teātra metodes.

Projekta aktivitātes un to izpilde

Aktivitāte

Projekta iesniegumā plānotie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Faktiskie projekta rezultāti (to skaits un mērvienība)

Piezīmes

1. Iepriekšējās plānošanas vizīte (IPV)

-Jūrmalā organizēta Iepriekšējās plānošanas vizīte (2 dienas ceļošanai, 2 dienas vizītei);

-Piedalījušies 5 nacionālo grupu līderi un 1 jaunietis no Latvijas;

- pārrunāti projekta iespējamie riski un to novēršanas iespējas;

- vienošanās par komunikācijas biežumu, veidiem un efektīvāko informācijas apmaiņas veidu starp partnerorganizācijām;

- panākta vienošanās par dalībnieku profilu, dzimumu un vecuma līdzsvaru, pieredzi, etnisko piederību;

- apzināti grupu līderu pienākumi un atbildības sadalījums;

- panākta vienošanās par dalībnieku sagatavošanu sociālajai un kultūru mijiedarbībai;

- precizēta jauniešu apmaiņas programma, aktivitātes, metodes un aktivitāšu norišu laiki;

- iepazīšanās ar jauniešu apmaiņas norises vietu, apkārtni; loģistikas plānu, ēdināšanu,

- juridiskās prasības, dalībnieku vecāku informēšana un rakstisku atļauju sagatavošana.

-Jūrmalā organizēta 2 dienu (papildus 2 dienas ceļošanai) Iepriekšējās plānošanas vizīte;

-Piedalījušies 5 nacionālo grupu līderi un 1 jaunietis no Latvijas;

- pārrunāti projekta iespējamie riski un to novēršanas iespējas;

- panākta vienošanās par komunikācijas biežumu, veidiem un efektīvāko informācijas apmaiņas veidu starp partnerorganizācijām;

- panākta vienošanās par dalībnieku profilu, dzimumu un vecuma līdzsvaru, pieredzi, etnisko piederību;

- apzināti grupu līderu pienākumi un atbildības sadalījums;

- panākta vienošanās par dalībnieku sagatavošanu sociālajai un kultūru mijiedarbībai;

- precizēta jauniešu apmaiņas programma, aktivitātes, metodes un aktivitāšu norišu laiki;

- veikta iepazīšanās ar jauniešu apmaiņas norises vietu, apkārtni; loģistikas plānu, ēdināšanu,

- vienošanās par juridiskajām prasībām, dalībnieku vecāku informēšanu un rakstisku atļauju sagatavošanu.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

2. Apmaiņas pasākums

Plānota 8 dienu jauniešu apmaiņa no 2018.gada 9. līdz 16.martam, Jūrmalā (Dzintaros), kurā piedalīsies 32 dalībnieki no piecām valstīm – Latvijas (6 pers.), Maltas (6 pers.), Itālijas (6 pers.), Francijas (6 pers.) un Zviedrijas (6 pers.).

Apmaiņa norisinājās 8 dienas no 2018.gada 9. līdz 16.martam, Jūrmalā (Dzintaros), kurā piedalījās 33 dalībnieki no piecām valstīm – Latvijas (8 pers.), Portugāles (6 pers.), Itālijas (6 pers.), Francijas (7 pers.) un Zviedrijas (6 pers.).

Īsi pirms projekta pieteikuma iesniegšanas partnerorganizācija no Maltas atcēla savu dalību projektā, tāpēc projektā tika iesaistīta organizācija no Portugāles.

Lai nodrošinātu nepieciešamo atbalstu jauniešiem ar speciālām vajadzībām, projektā tika iekļauti 8 dalībnieki un, saskaņojot ar Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūru, projektā no Francijas tika iesaistīti 7 dalībnieki.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

3. Rezultātu izplatīšana/ Projekta izvērtēšana

Jauniešu kopīgi veidots teātra priekšnesums un uzfilmēts atskata video, kas tiks ievietots interneta vietnē Youtube. Sociālajos tīklos attīstīta ziņu plūsma par projekta aktivitātēm.

Jauniešu apmaiņas laikā dalībnieki sagatavoja mini teatrālu priekšnesumu, kas jauniešu apmaiņas noslēgumā tika prezentēts

plašākai publikai. Noslēguma priekšnesums tika uzfilmēts un izplatīts, kā galvenais no projekta rezultātiem.

Priekšnesuma mērķis bija veicināt izpratni par iekļaušanas aspektiem, jauniešu individualitāti, jauniešu būtību, kopīgo un atšķirīgo. Paši dalībnieki bija priekšnesuma veidotāji un sagatavošanās process viņiem sniedza unikālu iespēju izpausties, justies sadzirdētiem, iemācīties sadarboties ar vienaudžiem un attīstīt izpratni par dažādību.

14.martā, Raiņa un Aspazijas muzejā notika priekšnesuma demonstrācija, uz kuru tika aicināti Jūrmalas iedzīvotāji, jaunieši, jauniešu organizāciju pārstāvji, darbā ar jauniešiem iesaistītie un ikviens interesents. Pasākumam jaunieši izveidoja plakātu, kas tika izplatīts sociālajos tīklos, Jūrmalas jauniešu centrā,

Jūrmalas izglītības iestādēs un izsūtīts, kā uzaicinājums Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra, Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centra sadarbības partneriem, vietējiem jauniešiem.

Pēc projekta galvenās aktivitātes, dalībnieki īstenoja vairākas rezultātu izplatīšanas aktivitātes. Latvijas dalībnieki Eiropas dzimšanas dienā, Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centrā organizēja rezultātu izplatīšanas pasākumu, kurā piedalījās vairāk nekā 60 jaunieši no Jūrmalas, Kandavas, Rīgas un Babītes. Jaunieši

prezentēja projekta rezultātus un dalījās savos iespaidos par projekta laikā piedzīvoto, kā arī organizēja interaktīvas aktivitātes, kuras apguva projekta laikā.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja vērot projekta priekšnesuma video uz lielā ekrāna.

Projekta partnerorganizācijas un projekta dalībnieki rezultātu izplatīšanai organizēja tikšanos ar organizāciju biedriem, darbā ar jauniešiem

iesaistītajiem un jauniešiem, kā arī publicējuši informāciju sociālajos tīklos.

Vienai no projekta dalībniecēm no Latvijas un grupas līderei tika dota unikāla iespēja no 19. līdz 22.jūlijam piedalīties starptautiskā konferencē "SPI Harvesting" par iekļaušanas jautājumiem darbā ar jauniešiem.

Latvijas pārstāves konferencē dalījās pieredzē par projektu "OK!" un tā rezultātiem.

Izvirzītais mērķis tika sasniegts.

Projektā veiktie grozījumi

- Projektā bija iesaistīti jaunieši ar dažādām speciālām vajadzībām. Personīgu apsvērumu dēļ, 1 nedzirdīgs jaunietis no Latvijas 3 dienas pirms jauniešu apmaiņas sākuma informēja, ka nevarēs piedalīties projektā visas dienas, tāpēc šī iespēja tika piedāvāta citam jaunietim ar īpašām vajadzībām, kuram ir atšķirīga invaliditāte. Sazinoties ar JSPA, tika panākta vienošanās par dalībnieka aizstāšanu ar citu jaunieti un aizstāt plānoto pavadošo personu (zīmju valodas tulku) ar asistentu jaunietim ar kustību traucējumiem un segt šī asistenta izmaksas no paredzētā projekta budžeta.

- Projekta partneris no Kabūras lūdza rast iespēju piedalīties projektā vēl vienam jaunietim. Izvērtējot iespējas un saskaņojot ar JSPA, tika pieņemts lēmums dot iespēju jaunietim no Kabūras pievienoties savai grupai.

- Jauniešu apmaiņa tika īstenota 8 dienas (ieskaitot 2 dienas ceļošanai), savukārt sākotnēji projekta pieteikumā tika plānotas 10 dienas (ieskaitot 2 dienas ceļošanai), kā rezultātā mainījās sākotnēji plānotais projekta budžets un plānotie izdevumi.

Projekta ieviešanas laiks

Sākotnēji plānotais ieviešanas laiks

Faktiskais ieviešanas laiks

Piezīmes/ skaidrojumi

01.10. 2017. - 31.05.2018.

01.10. 2017. - 31.05.2018.

Atbilstoši dotāciju līgumam Nr. 2017-2-LV02-KA105-001763 starp Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centru un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru.

Projekta laika grafika izmaiņas

Projekta iesniegumā plānotais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks

(pa ceturkšņiem)

2017. gads

Projekta īstenošanas laiks

(pa ceturkšņiem)

2018. gads

1

2

3

4

1

2

3

4

Iepriekšējā plānošanas vizīte

x

Apmaiņas pasākums

x

Rezultātu izplatīšana/ Projekta izvērtēšana

x

Projektā tika veiktas izmaiņas laika grafikā, kam galvenie iemesli bija šādi:

-

Faktiskais projekta laika grafiks

Aktivitātes

Projekta īstenošanas laiks

(pa ceturkšņiem)

2017. gads

Projekta īstenošanas laiks

(pa ceturkšņiem)

2018. gads

1

2

3

4

1

2

3

4

Iepriekšējā plānošanas vizīte

x

Apmaiņas pasākums

x

Rezultātu izplatīšana/ Projekta izvērtēšana

x

Projekta komanda

Linda Kalniņa-Roderte projekta vadītāja, Jūrmalas jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes darbiniece projektu jomā, linda.kalnina@edu.jurmala.lv , t. +371 27723995;

Secinājumi un priekšlikumi

Projekta saturiskā daļa izpildīta pilnībā un projekta mērķis ir sasniegts, ko apliecina arī Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūras 2018.gada 25. oktobra vēstule Nr. 2-5/525 “Par projekta „Labi!” Nr. 2017-2-LV02-KA105-001763 gala atskaites noslēgšanu”.

Kopējais Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūras piešķirtais projekta finansējums bija 21 756,30 EUR eiro.

Ņemot vērā faktu, ka projekta aktivitāšu īstenošanā piedalījās par vienu dalībnieku mazāk no Itālijas un Spānijas partneriem, izveidojās ekonomija partneru ceļa izdevumu pozīcijā un faktiskās projekta izmaksas bija 20 217,70 EUR, no kurām Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra apstiprināja 20 124,30 EUR. Projekta aktivitāšu īstenošanas rezultātā netika apstiprinātas izmaksas 93,40 EUR (0,5%) apmērā, kas saistītas ar aktivitāšu norises dienu skaita izmaiņām. Neattiecināmās izmaksas 93,40 EUR apmērā tika segtas no citiem ieņēmumiem.


Pielikums Nr.2 XLS

Pielikums Nr.3 XLS


Lejupielāde: DOC un PDF