Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022.gada 30.jūnijāNr. 263

protokols Nr. 11, 12. punkts

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 21. marta lēmumā Nr.108
“Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas
2023.-2029. gadam izstrādes uzsākšanu”

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 14. panta otrās daļas 1. punktu, Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošiem noteikumiem Nr.49 “Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums”, Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta lēmumu Nr.97 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam 1. redakcijas un Vides pārskata 1. redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai” un 2022. gada 18. maija Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/5), Jūrmalas dome nolemj:

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 21. marta lēmumā Nr.108 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.-2029. gadam izstrādes uzsākšanu” (turpmāk – Lēmums) šādus grozījumus:

1. Svītrot 2. punktā vārdu “pilsētas”.

2. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

“3. Izveidot Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas izstrādes vadības grupu šādā sastāvā:

3.1. Jūrmalas domes priekšsēdētājs;

3.2. Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks;

3.3. Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētsaimniecības jautājumos;

3.4. Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas priekšsēdētājs;

3.5. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors;

3.6. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes vadītājs;

3.7. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes vadītājs.”.

3. Aizstāt Lēmuma pielikumu ar šī lēmuma pielikumu.

4. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai lēmumu ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis



Pielikums Jūrmalas domes

2022.gada 30.jūnija lēmumam Nr.263

(protokols Nr.11, 12.punkts)

DARBA UZDEVUMS

Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.-2029. gadam izstrādei

1. Izstrādāt Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmu 2023.-2029. gadam, kurā noteikts rīcību kopums pašvaldības ilgtermiņa stratēģisko mērķu un prioritāšu īstenošanai.

2. Attīstības programmas izstrādes pamatojums:

2.1. Likuma „Par pašvaldībām” 14. panta otrās daļas 1. punkts;

2.2. Attīstības plānošanas sistēmas likuma 6. panta ceturtā daļa;

2.3. Teritorijas attīstības plānošanas likuma 5. panta pirmās daļas 3. punkts;

2.4. Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumi Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem”;

2.5. Ministru kabineta 2009. gada 25. augusts noteikumi Nr. 970 „Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā”.

3. Par lēmuma izpildi atbild Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas izstrādes vadītājs – Jūrmalas domes priekšsēdētājs.

4. Attīstības programmas izstrādi veikt saskaņā ar spēkā esošo Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajiem „Metodiskiem ieteikumiem attīstības programmu izstrādei reģionālā un vietējā līmenī”.

5. Attīstības programmas izstrādes uzdevumi:

5.1. definēt Jūrmalas valstspilsētas vidēja termiņa stratēģiskos uzstādījumus un rīcību virzienus, finanšu resursus un atbildīgos izpildītājus to īstenošanai;

5.2. izvērtēt un ņemt vērā plānošanas reģiona spēkā esošos teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, Jūrmalas teritorijas plānojumu un to vietējo pašvaldību spēkā esošus teritorijas attīstības plānošanas dokumentus, ar kurām robežojas Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība;

5.3. izstrādājot attīstības programmu, apzināt un ņemt vērā iepriekš izstrādātos Jūrmalas valstspilsētas plānošanas dokumentus, jau uzsāktos un ieplānotos infrastruktūras projektus;

5.4. nodrošināt sabiedrības pārstāvju līdzdalību attīstības programmas izstrādē, veicot iedzīvotāju viedokļu apzināšanu, iesaistot tematiskajās darba grupās un sabiedriskajās apspriedēs, atbilstoši Ministru kabineta 2009. gada 25. augusta noteikumos Nr. 970 „Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā” noteiktajam;

5.5. izstrādāt stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumu, ja saskaņā ar Valsts vides dienesta reģionālās pārvaldes lēmumu tas ir nepieciešams.

6. Attīstības programmas izstrādes process un izpildes termiņi:

Nr.

p.k.

Pasākums

Termiņš

1.

Sagatavošanās Attīstības programmas izstrādei

1.1.

Jūrmalas pilsētas domes lēmums par Jūrmalas valstspilsētas Attīstības programmas izstrādes uzsākšanu.

2019. gada marts

1.2.

Lēmuma par Attīstības programmas izstrādes uzsākšanu nosūtīšana Rīgas plānošanas reģionam un paziņojuma publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

Lēmuma nosūtīšana Rīgas plānošanas reģionam un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

2019. gada marts

1.3.

Attīstības programmas izstrādes darba plāna un sabiedrības līdzdalības plāna izstrāde, interešu grupu un viedokļu līderu identificēšana.

Attīstības programmas izstrādes un sabiedrības līdzdalības plāna apspriešana vadības grupā.

2020. gada jūlijs-augusts

1.4.

Ar Attīstības programmu saistītu augstāka un līdzīga līmeņa dokumentu analīze.

2020. gada jūlijs-2021. gada janvāris

1.5.

Paziņojuma par sabiedrības līdzdalību (ar kritērijiem sabiedrības pārstāvju izvēlei) sagatavošana un publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un vietējā laikrakstā.

2020. gada septembris – 2021. gada marts

1.6.

Ideju (fokusa) grupu (iedzīvotāji; izglītības iestāžu vadītāji; jaunieši; NVO; uzņēmēji; izglītības iestāžu pedagogi, u.c.) norise atbilstoši 6 tematisko grupu virzieniem.

2021. gada marts

1.7.

Tematisko darba grupu organizēšana, piesaistot nozaru speciālistus, iedzīvotājus un viedokļu līderus.

2021. gada marts – maijs

1.8.

Rezultātu apkopošana, t.sk. ideju apmaiņa un konsultācijas ar Rīgas plānošanas reģionu, Jūrmalas valstspilsētas kaimiņu pašvaldībām (Tukuma novada pašvaldība, Rīgas valstspilsētas pašvaldība, Mārupes novada pašvaldība, Jelgavas novada pašvaldība, Jelgavas valstspilsētas pašvaldība).

2021. gada jūnijs-jūlijs

2.

Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums

2.1.

Konsultācijas ar attiecīgo Valsts vides dienesta reģionālo vides pārvaldi, kā arī ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Veselības inspekciju par Attīstības programmas īstenošanas iespējamo ietekmi uz vidi un cilvēku veselību, kā arī par stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību. Iesniegums Vides pārraudzības valsts birojam stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamības izvērtēšanai.

2021. gada maijs-jūnijs

3.

Attīstības programmas 1. redakcijas un vides pārskata 1. redakcijas izstrāde

3.1.

Attīstības programmas 1. redakcijas projekta izstrāde

2021. gada maijs – 2022. gada janvāris

3.2.

Vides pārskata 1. redakcijas izstrāde, ja saskaņā ar Valsts vides dienesta reģionālās pārvaldes lēmumu, tas ir nepieciešams (Lai izstrādātu Vides pārskata 1. redakciju ir nepieciešama Attīstības programmas 1. redakcija)

2021. gada augusts-2022. gada marts

3.3.

Attīstības programmas 1. redakcijas projekta izskatīšana vadības grupā.

2022. gada februāris

4.

Publiskā apspriešana un saskaņošana

4.1.

Jūrmalas domes lēmums par Jūrmalas valstspilsētas Attīstības programmas un vides pārskata projekta nodošanu publiskajai apspriešanai un Attīstības programmas projekta nodošanu Rīgas plānošanas reģionam. Vides pārskata 1. redakcijas nodošanu Vides pārraudzības valsts birojam atzinuma saņemšanai.

2022. gada marts

4.2.

Paziņojuma par Attīstības programmas 1.redakcijas un Vides pārskata 1.redakcijas publisko apspriešanu publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

2022. gada aprīlis

4.3.

Attīstības programmas 1. redakcijas un Vides pārskata 1. redakcijas publiskās apspriešanas organizēšana. Saskaņošana ar Vides pārraudzības valsts biroja norādītajām iestādēm.

2022. gada 8. aprīlis - 1. jūnijs

4.4.

Publiskās apspriešanas rezultātu apkopošana.

2022. gada jūnijs

4.5.

Attīstības programmas 1. redakcijas un Vides pārskata 1. redakcijas publiskās apspriešanas rezultātu izvērtēšana vadības grupā, rezultātu apkopošana.

2022. gada jūnijs-jūlijs

4.6.

Attīstības programmas un Vides pārskata publiskās apspriešanas kopsavilkuma izstrādāšana, kopsavilkuma publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

2022. gada jūlijs-augusts

5.

Attīstības programmas un Vides pārskata gala redakcijas izstrāde

5.1.

Attīstības programmas un Vides pārskata galīgās redakcijas izstrāde, ņemot vērā publiskās apspriešanas rezultātus un institūciju sniegtajos atzinumus norādītos iebildumus un priekšlikumus.

2022. gada augusts

5.2.

Jūrmalas domes lēmums par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas gala redakcijas apstiprināšanu (t.sk. Vides pārskatu), lēmuma publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

2022. gada augusts -septembris

5.3.

Apstiprinātās Attīstības programmas gala redakcijas publiskošana un iesniegšana Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Rīgas plānošanas reģionam.

2022. gada septembris-oktobris


Atvērt spēkā esošo redakciju

Lejupielāde: DOC un PDF