Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022. gada 18. augustāNr. 401

protokols Nr. 13, 36. punkts

Par publiska infrastruktūras objekta zemes vienībā
Vienības prospekts 8005, Jūrmalā, būvniecību un
pieņemšanu pašvaldības īpašumā bez atlīdzības

Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – Administrācija) 2022. gada 27. jūlijā saņemts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Krūzes nams”, reģistrācijas numurs 40103897934 (turpmāk – Sabiedrība), iesniegums (reģistrēts ar lietas Nr. 1.1-37/22S-13300), kurā Sabiedrība izsaka priekšlikumu par saviem finanšu līdzekļiem veikt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošās zemes vienības Vienības prospekts 8005, Jūrmalā, kadastra Nr. 1300 007 8005, daļā 158 m2 platībā trīs autostāvvietu kabatu izbūvi, iebrauktuves izbūvi un gājēju ietves pārbūvi (turpmāk – Infrastruktūras objekts), kā arī piedāvā izbūvēto Infrastruktūras objektu nodot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai īpašumā bez atlīdzības. Izbūvējamā Infrastruktūras objekta izmaksas tiks precizētas pēc būvdarbu pabeigšanas.

Ar Jūrmalas pilsētas Zemes komisijas 2000. gada 14. aprīļa lēmumu Nr. 407 “Par zemesgabala izveidošanu Jūrmalā, Vienības prospekts 8005” izveidots pašvaldībai piekrītošs zemesgabals Vienības prospekts 8005, Jūrmalā ar kopējo platību 2643 m2, Vienības prospekta uzturēšanai posmā no Viestura ielas līdz Tiltu ielai.

Atbilstoši Jūrmalas valstspilsētas teritorijas plānojumam, kas apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes (turpmāk – Dome) 2012. gada 11. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 42 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Domes 2016. gada 24. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 8 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” (turpmāk - Apbūves noteikumi) zemes vienība Vienības prospekts 8005, Jūrmalā, kurā tiek plānots Infrastruktūras objekts, atrodas Transporta infrastruktūras teritorijā (TR1), kur galvenais izmantošanas veids ir inženiertehniskā infrastruktūra, transporta apkalpojošā infrastruktūra un transporta lineārā infrastruktūra - būves, ko veido ielas, ceļi, laukumi.

Ieguldījumi Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo ielu un ceļu infrastruktūrā, pamatojoties uz Domes 2011. gada 21. jūlija nolikumā Nr. 12 “Jūrmalas pilsētas pašvaldības Ceļu fonda pārvaldīšanas kārtība” un Domes 2020. gada 26. novembra lēmumā Nr. 643 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības Ceļu fonda izlietojuma programmas prioritāšu apstiprināšanu un finanšu saistību uzņemšanos” noteikto, tiek plānoti un veikti atbilstoši Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Ceļu fonda izlietojuma programmā noteiktajam, kas tiek apstiprināta vidēja termiņa jeb trīs gadu periodam. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Ceļu fonda izlietojuma programmā, izvērtējot pašvaldības budžeta iespējas, tiek iekļautas Jūrmalas valstspilsētas satiksmes infrastruktūras pilnveides un attīstības prioritātes, kas noteiktas atbilstoši infrastruktūras lietotāju blīvumam un intensitātei, prioritāri ieguldījumus veicot satiksmes infrastruktūrā ar augstu nolietojuma pakāpi vai intensīvu izmantošanu.

Šobrīd spēkā esošajā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2022. -2024. gada Ceļu fonda izlietojuma programmā zemes vienībā Vienības prospekts 8005, Jūrmalā, ielu infrastruktūras pilnveide nav plānota.

Lai veicinātu vides un infrastruktūras attīstību Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī ņemot vērā, ka pašvaldība neplāno Infrastruktūras objekta izbūvi zemes vienībā Vienības prospekts 8005, Jūrmalā, savukārt, atbilstoši likuma “Par pašvaldībām” 21. panta otrajai daļai, Jūrmalas domes darbībai un lēmumiem ir jābūt maksimāli lietderīgiem un, lai nodrošinātu likuma “Par pašvaldībām” 15. panta pirmās daļas 2. punktā noteikto pašvaldības autonomo funkciju - gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecība, rekonstruēšana un uzturēšana; ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana), ir lietderīgi atbalstīt Sabiedrības piedāvājumu, pilnvarot un piešķirt Sabiedrībai tiesības izbūvēt Infrastruktūras objektu, atbilstoši spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, kas tiks izmantots sabiedriskā labuma vajadzībām. Sabiedrībai ieceres īstenošanas rezultātā netiek piešķirtas tiesības noteikt attiecīgās zemes vienības Vienības prospekts 8005 , Jūrmalā ielas posma daļas satiksmes organizāciju - tās ierobežojumus.

Ņemot vērā iepriekš minēto, izvērtējot Sabiedrības iesniegumā minēto ieceri un pamatojoties uz likuma „Par pašvaldībām” 14. panta pirmās daļas 2. punktu, 15. panta pirmās daļas 2. punktu, 21. panta pirmās daļas 17. punktu, otro daļu, Jūrmalas domes Transporta un mājokļu jautājumu komitejas 2022. gada 9. augusta sēdes atzinumu (protokola Nr. 1.2-26/8), Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt Sabiedrības ieceri par saviem līdzekļiem izstrādāt, saskaņot, izbūvēt, uzmērīt un nodot ekspluatācijā Infrastruktūras objektu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai piederošā zemes vienības Vienības prospekts 8005, Jūrmalā, kadastra apzīmējums 1300 007 8005, daļā 158 m2 platībā. Izbūvēto Infrastruktūras objektu pieņemt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā, neatlīdzinot Sabiedrībai radušos izdevumus vai zaudējumus, kas saistīti ar Infrastruktūras objekta izbūvi.

2. Noteikt, ka Infrastruktūras objekta provizoriskā vērtība ir 10 866,85 euro (desmit tūkstoši astoņi simti sešdesmit seši euro un 85 euro centi) un tā var mainīties atkarībā no būvniecības tirgus cenu izmaiņām Infrastruktūras objekta izbūves laikā.

3. Uzdot Administrācijas Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai:

3.1. organizēt vienošanās (pielikums) ar Sabiedrību par lēmuma 1. punktā minētā Infrastruktūras objekta projektēšanu, izbūvi un pieņemšanu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā parakstīšanu;

3.2. pēc Infrastruktūras objekta nodošanas ekspluatācijā organizēt un nodrošināt tā uzskaiti Administrācijas aktīvu sastāvā.

4. Uzdot Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Inženierbūvju nodaļai pārraudzīt Infrastruktūras objekta projektēšanas un nodošanas ekspluatācijā procesu.

5. Uzdot Administrācijas Attīstības pārvaldes Infrastruktūras investīciju projektu nodaļas Būvniecības daļai pārraudzīt Infrastruktūras objekta izbūves procesu.

6. Pēc lēmuma 3.1. apakšpunktā minētās vienošanās noslēgšanas un lēmuma 3.2. apakšpunktā minēto nosacījumu izpildes, ar Administrācijas 2022. gada 21. aprīļa rīkojumu Nr. 1.1-14/22-121 “Par ilgtermiņa ieguldījumu pieņemšanu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā komisijas izveidi” izveidotajai komisijai sniegt Administrācijas Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļai apsekošanas aktu un aktu par izbūvētā Infrastruktūras objekta apjomu, vērtību un lietderīgās lietošanas laiku.

7. Pēc lēmuma 3.1. apakšpunktā minētās vienošanās noslēgšanas un lēmuma 3.2. apakšpunktā minēto nosacījumu izpildes, Domes 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 1.1-14/20/280 “Par instrukcijas “Jūrmalas pilsētas pašvaldības ielu, tiltu un satiksmes pārvadu grāmatvedības uzskaites instrukcija” apstiprināšanu” noteiktajā kārtībā aktualizēt Valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts ceļi” apstiprināto Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības ielu, tiltu un satiksmes pārvadu sarakstu.

8. Pilnvarot Administrāciju Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektora personā parakstīt lēmuma 3.1. apakšpunktā minēto vienošanos.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums PDF


Lejupielāde: DOC un PDF