Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 25. maijāNr. 192

protokols Nr. 5, 12. punkts

Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības sadarbību
ar Ķekavas novada pašvaldību, Mārupes novada
pašvaldību, Olaines novada pašvaldību, Siguldas
novada pašvaldību un Ropažu novada
pašvaldību, lai nodrošinātu dalību
grantu programmā sadarbībā ar
AS “SEB banka”

Lai īstenotu Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gada, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gadam Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu”, Rīcības plāna prioritātes “Tūrisms kūrortpilsētas konkurētspējai” (T), rīcības virziena “Uzņēmējdarbībai pievilcīga vide” (T2) uzdevuma T2.4. “Veicināt uzņēmumu izveidi, darbības un sadarbības attīstību” darbību T2.4.4. “Īstenot līdzfinansējuma konkursus uzņēmējdarbības atbalstam”, kuras viens no sagaidāmajiem rezultātiem ir īstenoti pasākumi uzņēmējdarbības veicināšanai, t.sk. jaunu uzņēmumu izveide visā Jūrmalas teritorijā un prioritātes “Atvērta un gudra pārvaldība” (A), rīcības virziena “Sadarbība ar Latvijas pašvaldībām un institūcijām, kā arī starptautiskā sadarbība kā attīstības un pilnveides rādītājs” (A4) uzdevuma A4.1. “Sadarbība ar Latvijas pašvaldībām, asociācijām un institūcijām” darbību A4.1.1. “Sekmēt sadarbību ar citām Latvijas pašvaldībām”, kura sagaidāmais rezultāts ir apzināti pašvaldību sadarbības virzieni un parakstīts apliecinājums par pašvaldību sadarbību, ir nepieciešams veicināt jaunu uzņēmumu rašanos un esošu uzņēmumu attīstību.

Jūrmalas Biznesa inkubatora organizētajā pašvaldību pārstāvju sanāksmē, tiekoties Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības, Mārupes novada pašvaldības un Olaines novada pašvaldības pārstāvjiem, radās ideja par kopīgas grantu programmas izveidi jauno uzņēmēju atbalstam, kuras ietvaros organizēt biznesa ideju konkursu (turpmāk - konkurss). Lai konkursam piesaistītu finanšu ekspertus un nodrošinātu plašu publicitāti, AS “SEB banka”, reģistrācijas Nr. 40003151743, (turpmāk - SEB banka) ir piekritusi sadarboties kā sadarbības partneris un galvenās balvas nodrošinātājs.

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības, Ķekavas novada pašvaldības, Mārupes novada pašvaldības, Olaines novada pašvaldības, Siguldas novada pašvaldības un Ropažu novada pašvaldības struktūrvienību deleģētie pārstāvji izveidos žūrijas komisiju, kuras sastāvu apstiprinās pirmās attiecīgā gada konkursa organizēšanas sēdes laikā, pieaicinot pārstāvjus no SEB bankas un citām ar uzņēmējdarbību saistītām organizācijām (piemēram, akciju sabiedrības “Attīstības finanšu institūcijas Altum”, reģistrācijas Nr. 50103744891, Jūrmalas Biznesa inkubatora, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Siguldas novada Uzņēmēju konsultatīvās padomes, u.c.). Žūrijas komisija apstiprinās izstrādāto konkursa nolikumu, kā arī pieņems un vērtēs biznesa projektus grantu piešķiršanai.

Konkursa uzdevums ir noteikt konkursa dalībnieku, kurš būs saņēmis visaugstāko žūrijas komisijas novērtējumu, kuram tiks piešķirts SEB bankas grants līdz 10 000 euro vērtībā biznesa idejas attīstībai. Pārējos labākos projektus atbilstoši komisijas vērtējumam piešķirto punktu secībā vai grantam paredzētā finansējuma apjomā, saskaņā ar attiecīgās pašvaldības piešķirto līdzekļu apmēru šim mērķim, apbalvos attiecīgā pašvaldība, piešķirot grantu līdz 10 000 euro, kuras teritorijā ir reģistrēta komersanta juridiskā adrese vai fiziskai personai ir deklarēta dzīvesvietas adrese.

Lai sniegtu atbalstu labākās biznesa idejas īstenošanai, kā arī pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 12. punktu, Jūrmalas dome nolemj:

1. Atbalstīt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) dalību grantu programmā un sadarbības veidošanā noslēgt sadarbības līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību, Mārupes novada pašvaldību, Olaines novada pašvaldību, Siguldas novada pašvaldību un Ropažu novada pašvaldību.

2. Uzdot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Centrālā administrācija) Attīstības pārvaldes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļai organizēt 1. punktā minētā sadarbības līguma noslēgšanu.

3. Pilnvarot Centrālās administrācijas Attīstības pārvaldes vadītāju noteikt pārstāvi no Centrālās administrācijas Attīstības pārvaldes pārstāvēt pašvaldību grantu programmā, nodrošinot grantu programmas organizatorisko atbalstu un pārstāvot pašvaldību konkursa žūrijas komisijā.

4. Noteikt, ka kopējās grantu programmas izmaksas viena kalendārā gada ietvaros nepārsniedz 10 000 euro.

5. Uzdot pašvaldības izpilddirektoram pārraudzīt šī lēmuma izpildi.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF