Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 29. jūnijāNr. 258

protokols Nr. 7, 33. punkts

Par lokālplānojuma teritorijai starp 13. līniju,
apbūves teritorijām Bulduru prospekta
jūras pusē, Vienības prospektu
un pludmali, Jūrmalā,
apstiprināšanu

Pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 29. jūlija lēmumu Nr. 321 „Par lokālplānojuma teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali, Jūrmalā, izstrādes uzsākšanu, lai izdarītu grozījumus Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā, un darba uzdevuma apstiprināšanu” (turpmāk – Lēmums Nr. 321) teritorijai ir izstrādāts lokālplānojums (turpmāk – lokālplānojums), lai grozītu un detalizētu Teritorijas plānojuma nosacījumus lokālplānojuma teritorijai labiekārtotas, ērtas un pieejamas publiskās telpas izveidošanai.

2023. gada 28. februārī tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 71 “ Par lokālplānojuma teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali, Jūrmalā, nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (turpmāk – Lēmums Nr. 71).

Atbilstoši Lēmumam Nr. 71, par detālplānojumu ir veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi.

Publiskās apspriešanas ietvaros nav saņemti rakstiski iedzīvotāju priekšlikumi vai iebildumi par lokālplānojuma redakciju. Lokālplānojuma saskaņošanas procesā veikti redakcionāli labojumi atbilstoši iesaistīto institūciju norādījumiem, kas nemaina kopējo koncepciju un neprasa papildu teritorijas attīstības risinājumus, līdz ar to veiktie labojumi uzskatāmi par nebūtiskiem. Lokālplānojums izstrādāts atbilstoši izdotajam darba uzdevumam, kas apstiprināts ar Lēmumu Nr. 321 un normatīvo aktu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 87. punktam, izvērtējot Administrācijā iesniegto lokālplānojuma redakciju un ziņojumu par saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu, konstatēts, ka nav nepieciešams veikt sagatavotās redakcijas tālāku pilnveidošanu.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu un 25. pantu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 88.1. apakšpunktu un 91. punktu, izskatot lokālplānojuma projektu un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2023. gada 14. jūnija atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/7), Jūrmalas dome nolemj:

1. Apstiprināt lokālplānojumu teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali, Jūrmalā. Ar lokālplānojuma grozījumu paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_27736 un pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma pilnu dokumentāciju var iepazīties Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldes arhīvā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

2. Apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 11 „Par lokālplānojuma teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali, Jūrmalā, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma un paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu ievietošanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma 2. punktā minēto saistošo noteikumu nosūtīšanu izsludināšanai oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu.

5. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai, nodrošināt paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un pašvaldības informatīvajā izdevumā.

6. Administrācijas Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma un saistošo noteikumu ievietošanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Lejupielāde: DOC un PDF