Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 28. februārīNr. 71

protokols Nr. 2, 28. punkts

Par lokālplānojuma teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām
Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un
pludmali, Jūrmalā, nodošanu publiskajai
apspriešanai un atzinumu saņemšanai

Jūrmalas pilsētas dome 2021. gada 29. jūlijā pieņēma lēmumu Nr. 321 „Par lokālplānojuma teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali, Jūrmalā, izstrādes uzsākšanu, lai izdarītu grozījumus Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā, un darba uzdevuma apstiprināšanu” ar mērķi izvērtēt izmaiņas Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā, kas apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes 2012. gada 11. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 42 “Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” ar grozījumiem, kas apstiprināti ar Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 24. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 8 “Par Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” (turpmāk – Teritorijas plānojums), lai grozītu un detalizētu Teritorijas plānojuma nosacījumus lokālplānojuma teritorijai labiekārtotas, ērtas un pieejamas publiskās telpas izveidošanai.

Jūrmalas valstspilsētas administrācij ā (turpmāk – Administrācija) 2022. gada 19. decembrī tika iesniegts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Grupa93”, reģistrācijas Nr. 50103129191 sagatavotais lokālplānojuma projekts teritorijai starp 13. līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali, Jūrmalā (turpmāk – lokālplānojums), reģistrēts Administrācijas lietvedības sistēmā ar Nr. 1.1-37/22S-20730. Atbilstoši Vides pārraudzības valsts biroja 2021. gada 29. oktobra lēmumam Nr. 4-02/97 “Par stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu” un 2022. gada 13. jūnija vēstulē Nr. 4-01/638/2022 “Par vides pārskata projektā iekļaujamo informāciju” sniegtajam viedoklim lokālplānojuma projektam ir veikts ietekmes uz vidi stratēģiskais novērtējums un sagatavots vides pārskata projekts.

Lokālplānojuma izstrādes vadītāja ir sagatavojusi ziņojumu par lokālplānojuma redakcijas turpmāko virzību, kurā norādīts, ka lokālplānojums izstrādāts, ievērojot apstiprināto darba uzdevumu lokālplānojuma izstrādei, Teritorijas plānojumā un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu noteiktās prasības un saņemtos institūciju nosacījumus, kā arī veiktās izpētes un ekspertu rekomendācijas.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 82. punktu un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2023. gada 8. februāra sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/3), Jūrmalas dome nolemj:

1. Nodot publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai lokālplānojuma redakciju, nosakot publiskās apspriešanas termiņu 30 (trīsdesmit) dienas.

2. Noteikt, ka ar lokālplānojuma redakcijas paskaidrojuma rakstu, grafisko daļu un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem, personas var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma redakciju un tam pievienoto dokumentāciju papīra formā var iepazīties Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Teritorijas plānošanas nodaļā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam organizēt lokālplānojuma redakcijas publisko apspriešanu.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot paziņojumu par lokālplānojuma redakcijas publisko apspriešanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (turpmāk – Sistēma).

5. Noteikt, ka lokālplānojuma publiskās apspriešanas termiņš sākas ne agrāk kā piecas darbdienas pēc paziņojuma publicēšanas Sistēmā.

6. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu pašvaldības informatīvajā izdevumā un pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv par lokālplānojuma redakcijas publisko apspriešanu un iespēju personām iepazīties ar lokālplānojuma saturu atbilstoši šī lēmumā 2. punktā noteiktajam.

7. Administrācijas Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma ievietošanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv.

8. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam pēc lokālplānojuma publiskās apspriešanas beigām nodrošināt publiskās apspriešanas laikā saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Stratēģiskais ietekmes uz vidi novērtējums PDF

Grafiskā daļa:

Teritorijas esošā izmantošana un teritorijas esošie izmantošanas aprobežojumi PDF

Labiekārtojuma un būvju dizaina risinājumu vadlīnijas PDF

Teritorijas funkcionālais zonējums un sarkano līniju plāns PDF

Zemes vienību robežu pārkārtošanas risinājuma priekšlikums PDF

Savietotais inženierkomunikāciju plāns un galvenie teritorijas izmantošanas aprobežojumi PDF

Teritorijā esošās dabas vērtības PDF

Šķērsprofili PDF


Lejupielāde: DOC un PDF