Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2023. gada 21. decembrīNr. 600

protokols Nr. 15, 45. punkts

Par lokālplānojuma zemesgabalam
Piestātnes ielā 14, Jūrmalā,
apstiprināšanu

Pamatojoties uz Jūrmalas domes 2022. gada 24. novembra lēmumu Nr. 548 „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Piestātnes ielā 14, Jūrmalā, lai izdarītu grozījumus Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā” (turpmāk – Lēmums Nr. 548) teritorijai ir izstrādāts lokālplānojums (turpmāk – lokālplānojums), lai grozītu un detalizētu Teritorijas plānojuma nosacījumus zemesgabalā Piestātnes ielā 14, Jūrmalā, paredzot funkcionālo zonu, kas pieļauj katastrofu pārvaldības centra būvniecību.

2023. gada 28. septembrī tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 422 “Par lokālplānojuma zemesgabalam Piestātnes ielā 14, Jūrmalā, nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (turpmāk – Lēmums Nr. 422).

Atbilstoši Lēmumam Nr. 422 lokālplānojumam ir veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi.

Publiskās apspriešanas ietvaros nav saņemti iedzīvotāju priekšlikumi un iebildumi par lokālplānojuma redakciju.

Lokālplānojuma saskaņošanas procesā veikti redakcionāli labojumi atbilstoši iesaistīto institūciju norādījumiem, kas nemaina kopējo koncepciju un neprasa papildu teritorijas attīstības risinājumus, līdz ar to veiktie labojumi uzskatāmi par nebūtiskiem. Lokālplānojums izstrādāts atbilstoši izdotajam darba uzdevumam, kas apstiprināts ar Lēmumu Nr. 548 un normatīvo aktu prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 87. punktam, izvērtējot iesniegto lokālplānojuma redakciju un ziņojumu par saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu, konstatēts, ka nav nepieciešams veikt sagatavotās redakcijas tālāku pilnveidošanu.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu un 25. pantu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 88.1. apakšpunktu un 91. punktu, izskatot lokālplānojuma projektu un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2023. gada 14. decembra ārkārtas sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/14), Jūrmalas dome nolemj:

1. Apstiprināt lokālplānojumu zemesgabalam Piestātnes ielā 14, Jūrmalā. Ar lokālplānojuma paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_28965 un pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma pilnu dokumentāciju var iepazīties Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Pilsētplānošanas pārvaldes arhīvā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

2. Apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 47 „Par lokālplānojuma Piestātnes ielā 14, Jūrmalā, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma un paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu ievietošanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma 2. punktā minēto saistošo noteikumu nosūtīšanu izsludināšanai oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu.

5. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai, nodrošināt paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un pašvaldības informatīvajā izdevumā.

6. Administrācijas Administratīvi juridiskās pārvaldes Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma un saistošo noteikumu ievietošanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Grafiskā daļa: PDF


Lejupielāde: DOC un PDF