Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 27. jūnijāNr. 318

protokols Nr. 9, 72. punkts

Par lokālplānojuma zemesgabalam
Kauguri 0505, Jūrmalā,
apstiprināšanu

Pamatojoties uz Jūrmalas domes 2023. gada 28. septembra lēmumu Nr. 423 „Par lokālplānojuma izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Kauguri 0505, Jūrmalā, lai izdarītu grozījumus Jūrmalas pilsētas Teritorijas plānojumā” (turpmāk – Lēmums Nr. 423) teritorijai ir izstrādāts lokālplānojums (turpmāk – lokālplānojums), lai grozītu un izstrādātu specifiskas prasības un detalizētus Teritorijas plānojuma nosacījumus lokālplānojuma teritorijas daļai, kā arī izvērtētu zemes vienības sadales iespējas, katastrofu pārvaldības centra izveidošanai.

2024. gada 24. aprīlī tika pieņemts Jūrmalas domes lēmums Nr. 165 “Par lokālplānojuma zemesgabalam, Kauguri 0505, Jūrmalā, nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai” (turpmāk – Lēmums Nr. 165). Atbilstoši Lēmumam Nr. 165, par lokālplānojumu ir veikta publiskā apspriešana un saņemti institūciju atzinumi.

Publiskās apspriešanas ietvaros tika saņemti divi iedzīvotāju iesniegumi ar iebildumiem pret izstrādāto lokālplānojuma redakciju. Detalizēta informācija par saņemto iebildumu saturu ir iekļauta ziņojumā par lokālplānojuma publiskās apspriešanas norisi, tās laikā saņemtajiem fizisko/juridisko personu priekšlikumiem un iebildumiem.

Ņemot vērā Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras 2024. gada 14. maija atzinumu Nr. 393/7/1-18, redakcionāli precizēta lokālplānojuma grafiskā daļa, precizējot informāciju par koordinātu sistēmu un izmantoto topogrāfisko pamatni. Atbilstoši akciju sabiedrības “Sadales tīkls” Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā 2024. gada 21. maijā publicētajam atzinumam, lokālplānojuma Paskaidrojuma raksta 2. pielikumā “Inženiertehnisko komunikāciju perspektīvie pieslēgumi”, precizēts transformatora apakšstacijas apzīmējums un paredzēta kompaktā transformatora apakšstacija.

Lokālplānojuma saskaņošanas procesā veiktie redakcionālie labojumi nemaina kopējo koncepciju un neprasa papildu teritorijas attīstības risinājumus, līdz ar to labojumi uzskatāmi par nebūtiskiem. Lokālplānojums izstrādāts atbilstoši izdotajam darba uzdevumam, kas apstiprināts ar Lēmumu Nr. 423 un normatīvo aktu prasībām. Ņemot vērā to, ka ar Jūrmalas domes 2024. gada 25. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 2 “Par Jūrmalas valstspilsētas teritorijas plānojuma grozījumu, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” tika apstiprināti jaunie Teritorijas plānojuma grozījumi un tie ir īstenojami no 2024. gada 10. jūnija, lokālplānojumā ir precizēta informācija par spēkā esošo teritorijas plānojumu un tā prasībām.

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 87. punktam, izvērtējot Jūrmalas valstspilsētas administrācijā (turpmāk – Administrācija) iesniegto lokālplānojuma redakciju un ziņojumu par saņemto priekšlikumu un institūciju atzinumu izvērtēšanu, konstatēts, ka nav nepieciešams veikt sagatavotās redakcijas pilnveidošanu.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu un 25. pantu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 88.1. apakšpunktu un 91. punktu, izskatot lokālplānojuma projektu un Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejas 2024. gada 19. jūnija sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-21/6), Jūrmalas dome nolemj:

1. Apstiprināt lokālplānojumu zemesgabalam Kauguri 0505, Jūrmalā. Ar lokālplānojuma grozījumu paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_30206 un pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv, un ar lokālplānojuma pilnu dokumentāciju var iepazīties Administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes arhīvā Edinburgas prospektā 75, Jūrmalā.

2. Apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 29 „Par lokālplānojuma zemesgabalam Kauguri 0505, Jūrmalā, grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”.

3. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma un paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu ievietošanu Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā.

4. Lokālplānojuma izstrādes vadītājam nodrošināt šī lēmuma 2. punktā minēto saistošo noteikumu nosūtīšanu izsludināšanai oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu.

5. Administrācijas Komunikācijas pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai, nodrošināt paziņojuma par šī lēmuma 1. punktā minētā lokālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv un pašvaldības informatīvajā izdevumā.

6. Administrācijas Administratīvajai nodaļai, piecu darbdienu laikā pēc šī lēmuma spēkā stāšanās, nodrošināt lēmuma un saistošo noteikumu ievietošanu pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv.

Priekšsēdētājas vietnieks

J.Lediņš



Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Paskaidrojuma raksta 1. pielikums: Zemes vienības sadales priekšlikums PDF
Paskaidrojuma raksta 2. pielikums: Inženiertehniskās komunikācijas PDF
Paskaidrojuma raksta 3. pielikums: Vizualizācija PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi PDF

Grafiskā daļa:
Teritorijas pašreizējā izmantošana PDF
Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana PDF
Inženiertehniskās komunikācijas un aizsargjoslas PDF


Lejupielāde: DOC un PDF