Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2024. gada 26. septembrīNr. 476

protokols Nr. 12, 37. punkts

Par finansiālu atbalstu klubam

Jūrmalas valstspilsētas administrācija (turpmāk – Administrācija) 2024. gada 6. septembrī ir saņēmusi biedrības “Volejbola klubs “Jūrmala”” (reģistrācijas Nr. 40008148152, turpmāk – Biedrība) iesniegumu (reģistrēts Administrācijas lietvedības sistēmā ar Nr. 1.1-37/24S-10106; turpmāk – iesniegums), kurā norādīts, ka Biedrību pārstāvošā sieviešu volejbola komanda “Jūrmala” piedalīsies Latvijas čempionātā sievietēm (turpmāk – čempionāts) 2024./2025. gada sezonā. Biedrības komandas sastāvā spēlē Jūrmalas Sporta skolas vecāko grupu audzēknes, kā arī spēlētājas, kuras tikko beigušas Jūrmalas Sporta skolu un ir aktīvas sportistes.

2023. gada beigās Biedrība pieteicās Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) finansējumam saskaņā ar Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta nolikumu Nr. 25 “Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana sporta organizāciju, to pārstāvēto komandu un individuālo sportistu atbalstam kārtība”. Ņemot vērā, ka uz konkursa pieteikšanās brīdi nebija zināms precīzs komandu skaits un čempionāta nolikuma prasības, kā arī nebija precīzi nosakāms nepieciešamā finansējuma apmērs, tāme tika iesniegta ar provizoriskām izmaksām, un pašvaldība Biedrībai piešķīra daļēju atbalstu.

Pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums Biedrības sieviešu volejbola komandas “Jūrmala” dalībai Latvijas čempionātā sievietēm 2024./2025. gada sezonā ir 4843 euro (četri tūkstoši astoņi simti četrdesmit trīs euro) apmērā, kas apstiprināts ar Jūrmalas domes 2023. gada 28. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 49 “Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada budžetu”.

Šobrīd, zinot komandu skaitu, kuras startēs čempionātā, un čempionāta nolikuma prasības, ir veikts precīzs aprēķins, lai nodrošinātu komandu startam Latvijas čempionātā. Kopējās izmaksas 2024./2025. gadam ir 15 094 euro (piecpadsmit tūkstoši deviņdesmit četri euro), no kuriem 4843 euro (četri tūkstoši astoņi simti četrdesmit trīs euro) šobrīd ir piešķīrusi pašvaldība, 4500 euro (četri tūkstoši pieci simti euro) nodrošinās Biedrība, bet kluba dalībai čempionātā pietrūkst 5751 euro ( pieci tūkstoši septiņi simti piecdesmit viens euro).

Lai komanda varētu piedalīties čempionātā, Biedrība lūdz izskatīt iespēju finansiālam atbalstam, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar komandas treniņprocesu, spēļu nodrošināšanu un dalību čempionātā. Kopējais finansiālais atbalsts tiek lūgts 5751 euro (pieci tūkstoši septiņi simti piecdesmit viens euro) apmērā saskaņā ar iesniegumam pievienoto tāmi.

Izvērtējot Biedrības iesniegumā norādīto informāciju, ir secināms, ka Biedrības sieviešu volejbola komanda “Jūrmala” dalība čempionātā atbilst Jūrmalas valstspilsētas Sporta un aktīvās atpūtas attīstības plānā 2020.–2026. gadam (apstiprināts ar Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 23. aprīļa lēmumu Nr. 152 “Par Jūrmalas valstspilsētas sporta un aktīvās atpūtas attīstības plāna 2020. - 2026. gadam apstiprināšanu”) noteiktās prioritātes “Augstu sasniegumu sports Jūrmalas prioritārajos sporta veidos” rīcības virziena RV3 “Augstu sasniegumu sporta veicināšana” uzdevuma U3.2. “Cilvēkresursu piesaiste” izpildei noteiktai rīcībai Nr. 23 “Veicināt Jūrmalas pilsētas atpazīstamību”, kas paredz sniegt atbalstu Jūrmalas valstspilsētas sportistu dalībai sacensībās” un Nr. 25 “Atbalstīt augstu sasniegumu sporta pasākumu, sacensību un turnīru norisi Jūrmalā”.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas Sporta un aktīvās atpūtas attīstības plānā 2020.– 2026. gadam noteikto prioritāti ir atbalstāma valstspilsētas sportistu dalība sacensībās.

Ņemot vērā Biedrības iesniegto informāciju, atbilstoši Jūrmalas pilsētas Sporta un aktīvās atpūtas attīstības plānā 2020.–2026. gadam noteiktās prioritātes “Augstu sasniegumu sports Jūrmalas prioritārajos sporta veidos” rīcības virziena RV3 “Augstu sasniegumu sporta veicināšana” uzdevuma U3.2. “Cilvēkresursu piesaiste” izpildei noteikto rīcību Nr. 23 “Veicināt Jūrmalas pilsētas atpazīstamību”, kas paredz sniegt atbalstu Jūrmalas pilsētas sportistu dalībai sacensībās un rīcību Nr. 25 “Atbalstīt augstu sasniegumu sporta pasākumu, sacensību un turnīru norisi Jūrmalā”, un pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 7. punktu un Jūrmalas domes 2024. gada 12. septembra Izglītības, jaunatnes un sporta jautājumu komitejas sēdes atzinumu (protokols Nr. 1.2-33/10), Jūrmalas dome nolemj:

1. Piešķirt pašvaldības finansējumu 5751 euro (pieci tūkstoši septiņi simti piecdesmit viens euro) apmērā Biedrības sieviešu volejbola komandas “Jūrmala” treniņprocesa un spēļu nodrošināšanai un dalībai čempionātā saskaņā ar Biedrības iesniegumam pievienoto tāmi. Visa finansējuma summa 5751 euro (pieci tūkstoši septiņi simti piecdesmit viens euro) ir avansa maksājums, un tā tiks uzskatīta par attaisnoti izlietotu tikai pēc Biedrības un Jūrmalas Izglītības pārvaldes parakstīta pieņemšanas – nodošanas akta par finansējuma mērķtiecīgo izlietojumu.

2. Jūrmalas Izglītības pārvaldei nodrošināt šī lēmuma izpildi.

Priekšsēdētāja

R. Sproģe



Lejupielāde: DOC un PDF