Jūrmalas pilsētas dome

JŪRMALAS PILSĒTAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, fakss: 67093956; e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2018.gada 26.aprīlīNr. 191

protokols Nr. 6, 46. punkts

Par detālplānojuma zemesgabalam Emīla Dārziņa ielā 28, Jūrmalā, pilnveidotās
redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai

Jūrmalas pilsētas dome (turpmāk – Dome) 2016.gada 14.jūlijā pieņēma lēmumu Nr.333 „Par detālplānojuma projekta izstrādes uzsākšanu zemesgabalam Emīla Dārziņa ielā 28, Jūrmalā” ar mērķi veicināt Ķemeru degradētās teritorijas revitalizāciju, paredzot sabiedriskās ēkas – daudzfunkcionāla un interaktīva dabas tūrisma objekta izbūvi zemesgabalā Emīla Dārziņa ielā 28, Jūrmalā (turpmāk – Zemesgabals), kā arī šīs teritorijas labiekārtošanu.

Detālplānojuma izvērtēšanas un saskaņošanas procesā tika konstatēts, ka ir nepieciešams veikt detālplānojuma pilnveidošanu. Detalizēta informācija par nepieciešamajiem precizējumiem apkopota 2018.gada 13.aprīļa sanāksmē, kurā tika izskatīti saņemtie priekšlikumi un atzinumi.

Iecere par Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra jaunbūvi un meža parka labiekārtojumu Ķemeros ir apstiprināta ar Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 19.decembra lēmumu Nr.612 “Par grozījumiem Jūrmalas pilsētas domes 2013.gada 7.novembra lēmuma Nr.625 „Par Jūrmalas pilsētas Attīstības programmas 2014.–2020.gadam apstiprināšanu” pielikumā “Jūrmalas pilsētas Attīstības programma 2014.–2020.gadam”” (turpmāk – Lēmums Nr.612). Aktivitāte ir iekļauta Lēmuma Nr.612 1.pielikumā “Jūrmalas pilsētas investīciju plāns 2018.-2020. gadam" - 5.aktivitāte “Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra jaunbūve un meža parka labiekārtojums Ķemeros (ITI SAM 5.6.2.)” un tā 2.pielikumā “Integrētās teritoriju investīcijas” – 18.aktivitāte “Prioritārā projekta ideja Nr.3: Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra jaunbūve un meža parka labiekārtojums Ķemeros”.

Ieceres īstenošanai tiks piesaistīts Eiropas Reģionālā attīstība fonda līdzfinansējums 6 000 000,00EUR apmērā un Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifikā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” projekta “Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra jaunbūve un meža parka labiekārtojums Ķemeros” (turpmāk – projekts) kopējā vērtība ir noteikta 13 058 823,53EUR. Lai nodrošinātu projekta īstenošanu, būvdarbi ir uzsākami ne vēlāk kā 2019.gadā. Pamatojoties uz 2018.gada 15.februārī starp Jūrmalas pilsētas domi un SIA “Lauder Architects” noslēgto pakalpojumu līgumu Nr.1.2-16.4.3/192 par daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra jaunbūves, tai skaitā centra ēkas jaunbūves un Sēravotu ielas jaunbūves, un mežaparka labiekārtojuma būvprojekta izstrādi, līdz 2019.gada februārim tiek veikta projekta īstenošanai nepieciešamā būvprojekta izstrāde. Būvprojekta izstrāde ir tieši atkarīga no detālplānojumā iekļautajiem risinājumiem, tādēļ, lai nekavētu projekta kopējo virzību, ir savlaicīgi sagatavota detālplānojuma Zemesgabalam pilnveidotā redakcija, kurā veikti labojumi, kas nepieciešami projekta realizācijai atbilstoši starptautiskā metu konkursa “Daudzfunkcionālā dabas tūrisma centra vīzija un meža parka labiekārtojuma iecere Ķemeros” rezultātiem, tostarp, attiecībā uz plānotās apbūves parametriem un ielu sarkanajām līnijām, kā arī citi redakcionāli precizējumi.

Detālplānojuma izstrādes vadītāja ir sagatavojusi ziņojumu par detālplānojuma pilnveidotās redakcijas turpmāko virzību, kurā norādīts, ka detālplānojuma pilnveidotā redakcija ir izstrādāta, ievērojot apstiprināto darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei, Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumā, kas apstiprināts ar Domes 2012.gada 11.oktobra saistošajos noteikumos Nr.42 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu”, kurā veikti grozījumi ar Domes 2016.gada 24.marta saistošajiem noteikumiem Nr.8 „Par Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma grozījumu grafiskās daļas, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu apstiprināšanu” teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu noteiktās prasības, kā arī saņemtos institūciju nosacījumus.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumu Nr.628 „Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem” 109.1.apakšpunktu un 111.punktu, un 2018.gada 11.aprīļa Domes Attīstības un vides jautājumu komitejas lēmumu (protokols Nr.1.2-21/4), Jūrmalas pilsētas dome nolemj:

1. Nodot publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai detālplānojuma zemesgabalam Emīla Dārziņa ielā 28, Jūrmalā, pilnveidoto redakciju, nosakot publiskās apspriešanas termiņu 30 dienas.

2. Noteikt, ka ar detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas paskaidrojuma rakstu, apbūves nosacījumiem un grafisko daļu, personas var iepazīties valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, un ar detālplānojuma pilnveidoto redakciju un tam pievienoto dokumentāciju papīra formā var iepazīties Domes Pilsētplānošanas nodaļā Jūrmalā, Edinburgas prospektā 75.

3. Detālplānojuma izstrādes vadītājam organizēt detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu.

4. Detālplānojuma izstrādes vadītājam ievietot Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (turpmāk – Sistēma) paziņojumu par detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu.

5. Noteikt, ka detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas termiņš sākas ne agrāk kā piecas darbdienas pēc paziņojuma publicēšanas Sistēmā.

6. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt paziņojumu vietējā pašvaldības laikrakstā un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv par detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publisko apspriešanu un iespēju personām iepazīties ar detālplānojuma pilnveidotās redakcijas saturu atbilstoši šī lēmumā 2.punktā noteiktajam.

7. Detālplānojuma izstrādes vadītājam pēc detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas beigām organizēt sanāksmi, kurā tiek izskatīti publiskās apspriešanas laikā saņemtie priekšlikumi un institūciju atzinumi.

8. Domes Mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai paziņot par sanāksmi, kurā tiks izskatīti detālplānojuma šā lēmuma 1.punktā minētajam zemesgabalam pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas laikā saņemtie priekšlikumi un institūciju atzinumi, vietējā pašvaldības laikrakstā un pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv, ne vēlāk kā divas nedēļas pirms sanāksmes norises datuma.

Priekšsēdētājs

G.Truksnis


Saistītā informācija:

Paskaidrojuma raksts PDF

Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi PDF

Grafiskā daļa: PDF, PDF, PDF, PDF, PDF, PDF, PDF


Lejupielāde: DOC un PDF