Jūrmalas dome

JŪRMALAS DOME

Jomas iela 1/5, Jūrmala, LV - 2015, tālrunis: 67093816, e-pasts: pasts@jurmala.lv, www.jurmala.lv


LĒMUMS
Jūrmalā
2022. gada 25. oktobrīNr. 464

protokols Nr. 16, 9. punkts

Par Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolas dibināšanu,
reorganizējot Jūrmalas pamatskolu un
Jūrmalas Vaivaru pamatskolu

Starp valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”” un Vaivaru pamatskolu 2015. gada 24. februārī ir noslēgts nekustamā īpašuma Skautu ielā 2, Jūrmalā, daļas nomas līgums Nr. 1.2-16.3.2/252. Līgums ir spēkā līdz 2026. gada 31. decembrim.

Atbilstoši Jūrmalas domes 2021. gada 25. novembra lēmumam Nr. 573 “Par telpu nodrošināšanu Vaivaru pamatskolai”, ir noteikts, ka nekustamais īpašums Strēlnieku prospektā 32, Jūrmalā (kadastra Nr. 1300 010 2701) robežojas ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā esošo nekustamo īpašumu Strēlnieku prospektā 30, Jūrmalā, uz kura atrodas Jūrmalas Mūzikas vidusskola, Jūrmalas Mākslas skola, kā arī Jūrmalas Centrālā bibliotēka, veidojot Dubultu kultūras kvartālu. Pēc vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa “Ģimnāzija” (valsts aizsardzības Nr. 5685) iegūšanas Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības īpašumā un tā pārbūves veikšanas, ēka būtu piemērota vieta Jūrmalas Vaivaru pamatskolas darbības nodrošināšanai, kas sakārtotu un papildinātu Dubultu kultūras kvartāla funkcionalitāti.

Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Izglītības pārvalde sadarbībā ar Jūrmalas Vaivaru pamatskolas un Jūrmalas pamatskolas vadību ir veikusi priekšizpēti Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolas būvniecībai un darbībai (pielikumā), ir izvērtēta abu izglītības iestāžu turpmākā attīstība un secināts, ka ir nepieciešams līdz 2026. gada beigām apvienot Jūrmalas Vaivaru pamatskolu un Jūrmalas pamatskolu, izveidojot jaunu vispārējās pamatizglītības iestādi – Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolu, kas īstenotu mūsdienīgu speciālo un iekļaujošo izglītību Jūrmalā, nodrošinot piemērotus mācību apstākļus ikvienam Jūrmalas izglītojamajam, kuram tas ir nepieciešams.

Veiktā priekšizpēte paredz esošās Jūrmalas pamatskolas telpu izmantošanu, tās pārbūvējot atbilstoši mūsdienu prasībām speciālo izglītības programmu īstenošanai,

Jaunveidojamās skolas nosaukums veidots ņemot vērā apsvērumu, ka ēkā Strēlnieku prospektā 32, Jūrmalā bijusi kādreizējā Luda Bērziņa Dubultu ģimnāzija.

Jūrmalas pamatskolā ēkās Dzirnavu ielā 50 un Dzirnavu ielā 59, Jūrmalā, 2022./2023. mācību gadā izglītību iegūst 103 izglītojamie.

Jūrmalas Vaivaru pamatskolas ēkā: Skautu ielā 2, Jūrmalā izglītību iegūst 220 izglītojamie.

Jaunajā Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolā izglītību varēs iegūt orientējoši 440 izglītojamie un tajā tiks izvietots Administrācijas Izglītības pārvaldes Jūrmalas iekļaujošās izglītības attīstības centrs, kas pašlaik atrodas īrētās telpās Jūrmalas Mežmalas pamatskolā adresē, Rūpniecības ielā 13, Jūrmalā.

Apvienojot Jūrmalas pamatskolu un Jūrmalas Vaivaru pamatskolu, Jūrmalas iedzīvotājiem Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolā tiks piedāvātas daudzpusīgas pamatizglītības un interešu izglītības programmas, tajā skaitā pašreiz īstenotās izglītības programmas, kas nodrošinās kvalitatīvas izglītības ieguvi katra izglītojamā vajadzībām atbilstošā, modernā un iekļaujošā vidē.

Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams dibināt jaunu izglītības iestādi “Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskola”, apvienojot Jūrmalas pamatskolu un Jūrmalas Vaivaru pamatskolu, lai atjaunotajā skolas ēkā Strēlnieku prospektā 32, Jūrmalā nodrošinātu izglītību apguvi 1. - 9. klašu izglītojamajiem (orientējoši 380 izglītojamajiem) 2026./2027. mācību gadā . Pārbūvētās ēkas telpas nodrošinātu to racionālu izmantošanu un ļautu pašvaldībai atteikties no telpu izmantošanas Skautu ielā 2, Dzirnavu ielā 50 (administrācijas ēkas) un Rūpniecības ielā 13, Jūrmalā.

Pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 21. panta pirmās daļas 8. punktu, Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 1. punktu, 23. panta otro daļu un Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15. panta trešās daļas 2. punktu, 30. panta otro daļu, Jūrmalas izglītības attīstības koncepcijas 2015. – 2022. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas pilsētas domes 2015. gada 11. jūnija lēmumu Nr. 221 “Par Jūrmalas izglītības attīstības koncepcijas 2015. - 2020. gadam apstiprināšanu”, II sējuma 2. daļas “Rīcības plāns” 5. nodaļas “Rīcības plāns” rīcības virziena “R 3.2.5. Iekļaujošās un alternatīvās izglītības pakalpojumi” – rīcība Nr. 2 “Vaivaru pamatskolas infrastruktūras attīstība”, kā arī Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmu 2023.-2029. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas domes 2022. gada 15. septembra lēmumu Nr. 409 “Par Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam un Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023. – 2029. gadam Stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējuma Vides pārskata apstiprināšanu” Rīcības plāna prioritātes “Konkurētspējīga, pieejama un iekļaujoša izglītība” rīcības virziena “Izglītības satura un procesa attīstība (I2)” uzdevuma I 2.3. “Pilnveidot izglītības iestāžu mācību vidi un resursus mūsdienīga un kvalitatīva izglītības piedāvājuma nodrošināšanai” darbību I 2.3.2. “Vispārējās vidējās izglītības iestāžu infrastruktūras un mūsdienīga aprīkojuma nodrošināšana atbilstoši prasībām un mūsdienu tendencēm”, Jūrmalas domes Izglītības komitejas 2022. gada 13. oktobra atzinumu (protokola Nr. 1.2-31/14), Jūrmalas dome nolemj:

1. Reorganizēt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības padotībā esošās izglītības iestādes “Jūrmalas pamatskola” (izglītības iestādes reģistrācijas Nr. 2922901384, nodokļu maksātāja Nr. 90009251342) un “Jūrmalas Vaivaru pamatskola” (izglītības iestādes reģistrācijas Nr. 2912901441, nodokļu maksātāja Nr. 90000783949), nodibinot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības padotībā esošu izglītības iestādi “Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskola”.

2. Noteikt, ka visu Jūrmalas pamatskolas un Jūrmalas Vaivaru pamatskolas īstenoto izglītības programmu īstenošanas funkcijas, izglītības programmas un pedagogus, kuri nodrošina mācību satura īstenošanu minētajās izglītības programmās, pārņem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības padotībā esošā Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskola.

3. Šī lēmumā 1. punktā minēto reorganizāciju pabeigt līdz 2026. gada 30. jūnijam.

4. Noteikt, ka Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskola ir Jūrmalas pamatskolas un Jūrmalas Vaivaru pamatskolas tiesību, lietvedības, saistību, t.sk., darba tiesisko attiecību, funkciju pārņēmēja.

5. Uzdot Administrācijas Izglītības pārvaldes vadītājam koordinēt reorganizāciju un organizatorisko pasākumu veikšanu.

6. Uzdot Jūrmalas pamatskolas un Jūrmalas Vaivaru pamatskolas direktoriem līdz 2022. gada 31. decembrim organizēt un nodrošināt iestādes darbinieku, izglītojamo un izglītojamo likumisko pārstāvju informēšanu par plānoto Jūrmalas pamatskolas un Jūrmalas Vaivaru pamatskolas reorganizāciju.

7. Uzdot Administrācijas Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļai paredzēt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Investīciju plānā 2023. - 2025. gadam finansējumu būvprojekta izstrādei un tā realizācijai.

8. Administrācijas Komunikāciju pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļai sadarbībā ar Administrācijas Izglītības pārvaldi līdz 2022. gada 31. decembrim publicēt informāciju par Jūrmalas Luda Bērziņa pamatskolas dibināšanu, reorganizējot Jūrmalas pamatskolu un Jūrmalas Vaivaru pamatskolu, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē un informatīvajā izdevumā “Jūrmalas Avīze”.

9. Noteikt, ka ar šī lēmuma 1. punktā minēto iestāžu reorganizāciju saistītie izdevumi sedzami no šo iestāžu finanšu līdzekļiem.

10. Lēmuma izpildes kontroli uzdot Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram.

Priekšsēdētājs

G. Truksnis


Pielikums PDF

Pielikuma pielikums (vizualizācija) PDF


Lejupielāde: DOC un PDF